Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.07.2009, 04:20:13
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Parerea mea este ca adevaratul asalt ocultist se da asupra copiilor: desene animate, filme.. (pana si cele mai inofensive desene, cum ar fi Dora, the explorer, prezinta vrajitori buni si vrajitori rai). Nici un desen animat care face referire la Dumnezeu (doar daca le cauti pe cele biblice, care nu sunt usor de gasit).
Reply With Quote
Vechi 04.08.2009, 05:34:13
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Parerea mea este ca adevaratul asalt ocultist se da asupra copiilor: desene animate, filme.. .
da, si eu cred ca in ziua de azi se inoculeaza prea multa violenta si magie copiilor prin aceste desene animate. si mai trist este insa faptul ca parintii nu ajuta prea mult in acest sens, adica poate nu-i lasa la tv prea mult, in schimb aceste desene animate le considera ok.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2009, 08:22:53
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Acum cateva zile m'am oprit, pe B1 TV, era emisiunea "Codul lui Oreste".

Emisiunea se numea "Maestrul spiritual". M'am inspaimantat si indurerat, vazand ce salata uriasa se face cu ceva sfinte, cu Evanghelia, cu Parintii, cu Hristos, alaturi de yoga, maestri spirituali si tot ceea ce tine de ocultism.

Reply With Quote
Vechi 05.08.2009, 07:19:42
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Acum cateva zile m'am oprit, pe B1 TV, era emisiunea "Codul lui Oreste".

Emisiunea se numea "Maestrul spiritual". M'am inspaimantat si indurerat, vazand ce salata uriasa se face cu ceva sfinte, cu Evanghelia, cu Parintii, cu Hristos, alaturi de yoga, maestri spirituali si tot ceea ce tine de ocultism.
E o mare varza in capul lui Oreste, un sincretism religios care imbina intr-un mod nefericit invataturi din marile credinte. Aproape ca e amuzant sa te uiti la acea emisiune de 2 lei, chiar am incercat de cateva ori sa rezist pana la sfarsit...

Multumiri lui Daniel ca a infiintat Trinitas tv.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2009, 08:23:25
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

.....................

Reply With Quote
Vechi 04.08.2009, 10:13:02
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

cand omul nu suporta voia lui Dumnezeu atunci apeleaza la ocultism shi imparatzia hipnotica a raului ca sa-shi implineasca interesul shi voia sa ingamfarta... arta martzianla... arta de a te lasa intr-o stare hipnotica de transa dulce, stare de desfranare spirituala... magica, vrajitoreasca... fermecatrufia dulce a repetarii nascocirilor curveshti ... nascocelile dulci ale flirtului oqiometric... rictus... viceversa-vicentoarsa-viceglobulpamantesc... incurcat in emotibilitatziile babile ale semetiei shi trufiei. Incurcat dezradacinat blestemat-scariotizat-nerabdator jignit jegxy... placerea de a crede in minciuni, placerea de a fi mintzit... iubirea minciunii pentru propriul interes... oqltismul curios de dulce shi shtiintzific shi fantasmagoric... guric... golic.

Last edited by vsovi; 04.08.2009 at 10:18:40.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2009, 10:37:36
teatru-copii teatru-copii is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2009
Locație: Botosani - Saveni
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru teatru-copii
Implicit dar noi, ce facem?

De ce oare asistam neputinciosi la toate aceste lucruri? De ce suntem pasivi, ne intoarcem fiecare pe bucatica noastra si in cel mai bun caz poate mai facem si o rugacune sa ne pazeasca odraslele? De cate ori se aduna parintii sa discute ce e de facut? Cati vin la biserica sau sa-si mai aduca si copiii cu ei? Mana lunga a masoneriei intra in romani ca-n branza, pana i-o face praf daca Dumnezeu se va scarbi intr-atat de pacatele noastre. Problema educatiei morale a copiilor si tinerilor ar trebui scrisa mare pe toate gardurile! Discutata in toate sedintele de la toate institutiile. Ma chinui de trei ani sa scot carti pentru educatia morala a copiilor, cerute de dascali, parinti, preoti, bine primite si nu reusesc sa obtin nici o finantare. Toata lumea considera ca nu intereseaza pe nimeni, mai bine cumpara CD-uri thriller la copil decat o carte despre Dumnezeu si mantuire. Copiii nu sunt vinovati, ei nu stiu sa aleaga. Sunt vinovati cei care ii cresc!
..........................................
Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2009, 17:41:37
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de teatru-copii Vezi mesajul
Ma chinui de trei ani sa scot carti pentru educatia morala a copiilor, cerute de dascali, parinti, preoti, bine primite si nu reusesc sa obtin nici o finantare. Toata lumea considera ca nu intereseaza pe nimeni, mai bine cumpara CD-uri thriller la copil decat o carte despre Dumnezeu si mantuire. Copiii nu sunt vinovati, ei nu stiu sa aleaga. Sunt vinovati cei care ii cresc!
..........................................
Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti.
Pai mai Teatru de Copii tu unde traiesti de tinzi sa fii asa de rupt de realitatea asaltului mediatic si de distractie la care este supus sufletul tuturor si mai ales al copiilor?
Copiii nu stiu sa aleaga???
Tu ai copii?
Daca ii ai, cum reusesti sa-i feresti de lumea din jur? Ii tii legati? Sper ca nu!
Da, intr-un fel LUMEA alege pentru ei ca si pentru noi toti, insa ce putere de convingere au scrierile moralei crestine, pasnice si ne-palpitante in fata avalansei monstruoase la care suntem cu totii supusi prin simturile dornice de stimulare?

Ca de obicei REFUZAM sa vedem si sa procesam DE CEEA CE NU NE PUTEM ATINGE! adica de oligarhii orizonturilor romanesti! si tot o dam pe altele( pacatosenia noastra, lipsa postului si a rugaciunii)... ca fiind cauzele nenorocirii in care ne balacim, realitatea de fapt fiind alta, si asta DAR IN MOD SPECIAL ALTA!
si anume:
CONDUCEREA ACESTEI TARI si apartenetele la care cu toti am aderat cu gurile insalivate! lucru care ne-a adus in situatia in care ne aflam!...insa acum nu recunoastem deoarece si noi ca Brutus am participat in masa la acest macel al tarii cind numaram cu respiratia intretaiata AMR-ul pina cind intram in UE.
Oare te recunosti ca participant activ?

Last edited by andreicozia; 04.08.2009 at 17:44:23.
Reply With Quote
Vechi 05.08.2009, 08:57:16
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Pai mai Teatru de Copii tu unde traiesti de tinzi sa fii asa de rupt de realitatea asaltului mediatic si de distractie la care este supus sufletul tuturor si mai ales al copiilor?
Copiii nu stiu sa aleaga???
Tu ai copii?
Daca ii ai, cum reusesti sa-i feresti de lumea din jur? Ii tii legati? Sper ca nu!
Da, intr-un fel LUMEA alege pentru ei ca si pentru noi toti, insa ce putere de convingere au scrierile moralei crestine, pasnice si ne-palpitante in fata avalansei monstruoase la care suntem cu totii supusi prin simturile dornice de stimulare?

Ca de obicei REFUZAM sa vedem si sa procesam DE CEEA CE NU NE PUTEM ATINGE! adica de oligarhii orizonturilor romanesti! si tot o dam pe altele( pacatosenia noastra, lipsa postului si a rugaciunii)... ca fiind cauzele nenorocirii in care ne balacim, realitatea de fapt fiind alta, si asta DAR IN MOD SPECIAL ALTA!
si anume:
CONDUCEREA ACESTEI TARI si apartenetele la care cu toti am aderat cu gurile insalivate! lucru care ne-a adus in situatia in care ne aflam!...insa acum nu recunoastem deoarece si noi ca Brutus am participat in masa la acest macel al tarii cind numaram cu respiratia intretaiata AMR-ul pina cind intram in UE.
Oare te recunosti ca participant activ?
Andrei ,intre pacatul personal si cel politic exista o legatura ,in sensul ca prin pacatosenia noastra avem conducatori pe care sa ii meritam.
Ce spunea sf.Serafim de Sarov ,ca un drept va schimba multi in jurul lui.
Suntem noi drepti cu adevarat?
Ma impresionat ce scria Ioan Ianolide in cartea 'detinutul profet ' ,are legatura cu ce spui tu:
"Pacatul este personal ,comunitar si politic ,de aceea si pedepsele sunt personale ,comunitare si politice.
Pacatul personal este grav in profunzime ,dar nu are suprafata mare.Pacatul organizat ,legalizat si guvernamental preia toata gravitatea pacatului personal si-i adauga orizont larg ,tinzand sa corupa si sa piarda lumea toata.Suferintele cele mai cumplite ale lumii sunt cele comunitar-politice si atrag cele mai grave pedepse.
Biserica nu se poate rezuma la pacatul personal,ci trebuie sa dispuna de conceptele si mijloacele luptei cu pacatul comunitar si politic.Restaurarea lumii e un proces complex si complet prin biruinta lui Hristos in toate planurile si dimensiunile vietii.Hristos a biruit lumea -aceasta e nadejdea lumii."
Reply With Quote
Vechi 05.08.2009, 20:27:42
teatru-copii teatru-copii is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2009
Locație: Botosani - Saveni
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru teatru-copii
Implicit

Tu ai copii?

Imi cer scuze ca am intarzaiat.
Am copil si nu-l tin legat. Copiii nu trebuiesc legati ci, educati si dusi la biserica de cand deschid ochii. Crescand invata sa aleaga binele. Am ales acest user pentru ca este ceea ce fac de cinci ani si e in razboi tocmai cu subiectul. Prin teatru religios copiii isi insusesc cu mare placere virtutile crestine si nu numai atat. Realizeaza un lucru extraordinar: DEVIN MISIONARI IN FAMILIE!
Reply With Quote
Răspunde