Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.07.2009, 13:58:05
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2009
Locație: suceava
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru axios
Implicit ...

oana,
nu stiu de ce fel de incurajari ai nevoie... insa, ceea ce faci tu e fortat. daca el vrea sa fie lasat in pace atunci e clar ca isi doreste spatiu iar tu, prin atitudinea ta, s-ar putea sa-i dai impresia de sufocare.
sa zicem ca il iubesti si ca inseamna mult pentru tine. atunci iubeste-l cu adevarat si da-i ce are nevoie. da-i spatiu, da-i libertate. daca e sa va intalniti vorbiti dar fara sa-l cauti tu. il poti suna la ocazii deosebite dar in rest lasa-l sa rumege singur. mingea e in terenul lui si urmatoarea mutare trebuie s-o faca el. tu nu poti sa faci nimic, decat sa te rogi pentru voi. si daca e sa fiti impreuna veti fi. insa nu te inversuna sa va impacati cu orice pret. pentru ca va ajunge sa te urasca.
ai incercat! nu-ti poti reprosa nimic. ai facut totul sa inteleaga ca esti langa el si la bine si la rau. insa acum e momentul sa il lasi sa se limpezeasca si sa continui sa-i fii alaturi doar in rugaciune. nu il ajuti cu nimic si, in niciun caz, nu-ti faci tie vreun serviciu.
e frustrant, te cred! insa e singurul lucru pe care il mai poti face. si asta inainte ca sa devina si mai rau. lasa lucrurile sa se vindece de la sine, in timp. roaga-te si... faca-se voia Domnului, cum e mai bine pentru amandoi.
si, foarte important, nu inteleg de ce mai ai nevoie si de alte pareri si nu faci ASCULTARE DE DUHOVNIC.
oricine de aici iti poate spune ca e cea mai inteleapta decizie, sa asculti de parintele tau.
Doamne ajuta si s-auzim de bine!
Vechi 28.07.2009, 14:08:13
onyx235 onyx235 is offline
Member

Data înregistrării: 28.07.2009
Implicit

Multumesc pentru sfaturi.
Eu incerc sa ii dau cat de mult spatiu pot, si sa il ajut prin rugaciune. Nu eu il caut mereu, facem o pauza de 2-3 luni, apoi ma cauta el, sa petrecem cateva clipe frumoase impreuna( exact astea sunt cuvintele lui), si nu se refera la sex,ci stam, vorbim, dormim impreuna si apoi fiecare la viata de dinainte....practic, din cand in cand, are nevoie de mine sa il fac sa traiasca...cum de altfel a recunoscut si el..

si asa e, aveti dreptate, trebuie sa ascult de cuvantul duhovnicului...

Last edited by onyx235; 28.07.2009 at 14:13:51.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2009, 18:47:03
casandrasa casandrasa is offline
Banned

Data înregistrării: 20.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de onyx235 Vezi mesajul
Multumesc pentru sfaturi.
Eu incerc sa ii dau cat de mult spatiu pot, si sa il ajut prin rugaciune. Nu eu il caut mereu, facem o pauza de 2-3 luni, apoi ma cauta el, sa petrecem cateva clipe frumoase impreuna( exact astea sunt cuvintele lui), si nu se refera la sex,ci stam, vorbim, dormim impreuna si apoi fiecare la viata de dinainte....practic, din cand in cand, are nevoie de mine sa il fac sa traiasca...cum de altfel a recunoscut si el..

si asa e, aveti dreptate, trebuie sa ascult de cuvantul duhovnicului...

Stii cum se spune:''boala lunga ,moarte sigura''!
Ti-as da un sfat,e ceva mai concret,dar nu stiu daca ai puterea s-o faci.....
Fa un ''experiment'':reda-i libertatea!!!Trebuie sa-i spui cat mai convingator ca din acest moment e LIBER sa faca ce vrea ,ca nu va mai leaga nimic,ca ai decis sa nu-l mai vezi si ca sa-si urmeze fiecare drumul lui.Tu il cunosti mai bine,tu trebuie sa stii cum sa-i spui asta cat sa-l convingi.Eu am apelat la o scrisoare,foarte foarte profunda ,dar transanta!
Si.......ai sa vezi ce sa intampla...!!!Ai sa vezi ce inseamna pentru el ''libertatea''.Cum o sa se foloseasca de ''eliberare''.Eu cred ca stiu ce urmeaza...dar mai bine sa vezi tu...
Reply With Quote
Vechi 29.07.2009, 19:12:53
Member

Implicit

casandrasa, nu prea imi dau seama?tu ce zici ca ar urma?
nu prea am idei la ora asta, sunt destul de data peste cap:)
Reply With Quote
Vechi 29.07.2009, 19:26:33
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb ai grija de mantuirea ta ...

Il vei intalni in compania altei fete, sau ... a altor fete. Asta vroia sa spuna, cred, colega noastra.

Ai grija de tine, impaca-te cu gandul ca asa este viata. Vezi bine cate povesti asemanatoare s-au spus pe-aici. Ceea ce inseamna ca o trasatura a multora dintre barbati este bine subliniata: nu au curajul, barbatia, de a fi limpezi, directi si clari. Asta e!
Reply With Quote
Vechi 29.07.2009, 19:29:28
Member

Implicit

da, si eu cred.

asa e, nu merita.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2009, 21:07:23
casandrasa casandrasa is offline
Banned

Data înregistrării: 20.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Il vei intalni in compania altei fete, sau ... a altor fete. Asta vroia sa spuna, cred, colega noastra.

Ai grija de tine, impaca-te cu gandul ca asa este viata. Vezi bine cate povesti asemanatoare s-au spus pe-aici. Ceea ce inseamna ca o trasatura a multora dintre barbati este bine subliniata: nu au curajul, barbatia, de a fi limpezi, directi si clari. Asta e!
Da,asta am vrut sa spun!Cat de repede va fi cu alta!
Ce ai de pierdut?o intalnire la 2-3 luni?Mai bine sa te eliberezi!

Ochii plini de lacrimi sunt de mila!De mila ca nu te mai iubeste desi meriti!Poate e un baiat bun si ii pare rau ca nu te mai iubeste!Nu poate sa-ti spuna in fata,nu intelegi?!Nu te mai amagi!Nu exista:''n-o sa mai pot iubi niciodata!''.....asta-i poezie!

Incearca....nu trebuie sa te mai complaci in situatia asta!Nu e vorba de mandrie sau orgoliu,dar te consuma duhovniceste,iti macina sufletul!

Scuza-ma ca sunt asa directa,dura,dar asa e mai bine,tu acum de vorba buna nu intelegi....adica te agati de orice.....

Last edited by casandrasa; 29.07.2009 at 21:09:50.
Reply With Quote
Vechi 30.07.2009, 23:51:35
daniel_009 daniel_009 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.07.2009
Implicit

Am discutat cu un bun prieten de-al meu care e medic neurolog.. problema ta.. se cheama .. "Pierderea subita a iubitului"! ..Fara sa fiu rau! El nu mai vrea! Si a gasit scuza asta penibila.. epilepsie! .. Bai! Poti sa dezvolti o epilepsie.. dupa cum mi-a spus amicul meu dupa o lovitura serioasa la cap, dupa un accident grav, dar si asa.. sansele sunt minime! ..Epilepsia o "faci" la varste fragede! Nu la 20, 25, 30 de ani! Sunt cateva situatii, foarte rare.. e vorba de un om la cateva miliarde care ar fi dezvoltat la varsta adulta epilepsie. Si aste a de la medii externe.

Eu cred altceva.. ca baiatul asta vrea sa-ti faca paucii.. Vrea sa te-nlocuiasca!
O fi gasit alta sau multe altele, mai tinerele.. mai zglobii!

Ma scuzi.. Cred ca nu mai vrea sa fie cu tine!

Ce sa spun si eu! ..Dar daca mai continua cu epilepsia.. eu cred ca ar trebui sa-i faci bagajul!
Reply With Quote
Vechi 30.07.2009, 23:59:02
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Eu cred ca, daca mai continua cu epilepsia, sa-ti pui totusi un semn de intrebare, daca nu cumva chiar are ceva la cap...dar, nicidecum epilepsie.
Cine stie care este adevarul, numai el, sau ei...si Domnul, oricum ar fi, este o vorba ; " Decat o dragsote cersita, mai bine o renuntare demna ! ".
Sayonara ! Este plin pamantul de barbati si femei si, crede-ma, cam toti ( pe categorie de sex) sunt la fel, cu mici retusuri sau lipsuri...
Doamne ajuta !
Vechi 02.08.2009, 15:35:11
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniel_009 Vezi mesajul
Eu cred altceva.. ca baiatul asta vrea sa-ti faca paucii.. Vrea sa te-nlocuiasca!
O fi gasit alta sau multe altele, mai tinerele.. mai zglobii!

Ma scuzi.. Cred ca nu mai vrea sa fie cu tine!

Ce sa spun si eu! ..Dar daca mai continua cu epilepsia.. eu cred ca ar trebui sa-i faci bagajul!
Foarte interesant, tocmai mi-ai explicat ceva din existenta mea.
Eu nu ma intelegeam cu el, iar el era din ce in ce mai "bolnav". Imi explica semne ale bolii, de cand o are.. etc. Pe mine ma durea sufletul (saracul, prin ce trece etc.), eram mult mai atenta cu el, sa nu-l supar fara rost, lasam intotdeauna de la mine. A trecut destul timp.. Pana intr-o zi cand am observat ca nu prea se poarta ca un bolnav. L-am intrebat de boala (cum se mai simte): care boala? Uitase!
Evident ca apoi si-a amintit, evident ca eu m-am gandit ca el neaga boala (mecanism de protectie a psihicului) de aceea a "uitat".
Dar cred ca Daniel a adus o explicatie buna: pregatea terenul sa scape de mine.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Am nevoie de un sfat, va rog SoareD Generalitati 116 02.09.2012 00:09:11
Relatiile parinti/copii, frati/surori - nevoie de incurajari AGabriela Generalitati 21 31.08.2012 12:01:24
am nevoie! piedonee Generalitati 0 06.06.2012 19:36:14
Am nevoie de un sfat... anyone... Generalitati 25 14.06.2011 16:30:12
Am nevoie Danut7 Generalitati 0 15.09.2010 19:50:36