![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Sunt nelămurit și chiar indignat, aflând după mai bine de trei ani, că Ory nu-L mărturisește pe Hristos. Atunci pe cine mărturisește, dacă nu vă este cu supărare ? Apoi , ca cineva să fie atât de categoric în a acuza și a eticheta credința sau necredința cuiva, înseamnă că a ajuns deja la rangul de Sfințenie. Am eu dreptul , sau ori și cine de aici , și nu numai , să spun : "Nu-L mărturisești pe Hristos" ? Deci, iertat să-mi fie, dar afirmația și acuzația dumnevoastră , nu vă onorează , mai ales în perioada Postului. Iertările de rigoare, se impun, Domnule Zaharia. Un post binecuvântat ! +
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 01.08.2009 at 00:45:48. |
|
|||
|
|||
![]()
Cristian, intrebarile se mai pun si ca cel caruia i le pui sa se intrebe si sa-si raspunda siesi; nu neaparat trebuie dat aici raportul.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Conștința te îndrumă, te avertizează, îți dă sclipirea necesară în momentele dificile, te mustră pentru faptele nevrednice. Conștința noastră ( legătura cu Dumnezeu ) este permanentă. Adormirea conștinței, este îndepărtarea de Dumnezeu, și mult mai grav , ruperea acestei legături , prin voia liberă dată .
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau vrei sa spui ca ti se reproseaza modul de a-ti trai viata? Dar si viata se poate schimba, incat sa devina placuta lui Dumnezeu. Oare nu asta facem si noi toti? Tocmai de aceea se feresc unii de credinta, ca in clipa in care crezi trebuie sa te schimbi, sa iti schimbi viata si sa devii alta... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din pacate se expune prea multa raceala, multa raceala prin cuvinte invaluite in elogii " foarte grav, durere multa pentru semen, pedeapsa, ..."
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 01.08.2009 at 01:06:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce prevaleaza la Hristos: dreptatea sau iertarea, de unde putem cunoaste clar aceasta? Intr-un fel sau altul sf. canoane pedepsesc mai mult decit este necesar omul sau ii afecteaza demnitatea? Daca da, de ce nu a facut nimeni nimic pina acum? Sunt doar citeva intrebari isvorite din insusirile sf. canoane si bine inteles din ignoranta noastra. Nu va ascund ca m-as bucura sa-mi raspundeti tintit,pe fiecare intrebare. Doresc sa va cunosc mai bine parerile despre ortodoxie si sa vad mai bine felul in care o marturisiti. Nu doresc sa va afrontez iar daca vi se pare va rog sa ma iertati. Chiar daca aveti timp sau nu,chef sau nu astept un raspuns elegant si fratesc. Nu va obliga nimeni la nimic ci doar va rog ! |
|
||||
|
||||
![]()
De răspundem la mustrări și căutăm îndreptarea, adormirea nu s-a produs, dar nici pericolul nu a trecut. Vigilența și iar vigilență !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Dar ca sa iti raspund la intrebare, la 30 ani munceam pe rupte ca sa imi hranesc cei doi copii de 7 si 4 ani. Inca nu stiam de Iisus Hristos; am aflat de El abia la 35. Si ca si tine ma credeam fara greseala; tot ce faceam era bine, caci imi ascultam glasul constiintei, adica gandurile ce-mi treceau prin cap... Dar asa a vrut Dumnezeu, ca la 35 ani sa vad un film de 6 ore cu Iisus Hristos. Atunci a fost prima intalnire; apoi am primit de la bunica mea NT, apoi au urmat multe incercari pe viata si pe moarte. Acum pot spune cu mana pe inima ca viata mea nu mai are sens fara Dumnezeu. Imi pare rau ca L-am cunoscut atat de tarziu, caci as fi putut evita o serie de greseli. De aceea imi creste inima cand vad tineri care sunt preocupati de Dumnezeu si isi modeleaza viata dupa invatatura Lui, si avand succes in viata cu ajutorul Lui. Ory, constat ca ai multe idei preconcepute, printre altele ca eu te urasc. Nu te urasc, ca nu am de ce; vad insa ca esti departe de Dumnezeu si imi pare rau. Pentru Dumnezeu noi toti oamenii la un loc suntem un singur om. Pacatele mele ii apasa si pe ceilalti, asa cum pacatele celorlalti ma apasa si pe mine. De aceea nu trebuie sa fim indiferenti. Te rog deci nu mai confunda viata lumeasca, pe care o stim cu totii cum e, cu viata de sfintenie, care ne apropie de Dumnezeu. Te invarti intr-un cerc si miscarea ta nu are finalitate. Credinta este incompatibila cu ura. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa ne impartasim saptamanal | Daniel777 | Impartasania (Taina Euharistiei) | 433 | 23.05.2015 02:12:04 |
Cum sa ne impartasim? | Adriana-Simona | Impartasania (Taina Euharistiei) | 21 | 09.01.2014 14:17:16 |
|