Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.08.2009, 13:55:14
Vickuo Vickuo is offline
Member

Data înregistrării: 03.08.2009
Implicit

Nu sunt casatorit ,am 20 si ceva de ani ,ma refeream ca nu am necazuri ,certuri in familie,ceva in trecut care sa imi afecteze viata,sa raman cu sechele si totusi desi ma rog in fiecare seara tot simt acel gol,acea tristete ,acel dor de parca nu s-ar umple cu nimic.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2009, 14:01:14
melb26's Avatar
melb26 melb26 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vickuo Vezi mesajul
Nu sunt casatorit ,am 20 si ceva de ani ,ma refeream ca nu am necazuri ,certuri in familie,ceva in trecut care sa imi afecteze viata,sa raman cu sechele si totusi desi ma rog in fiecare seara tot simt acel gol,acea tristete ,acel dor de parca nu s-ar umple cu nimic.
Cat te rogi?Te rogi din toata inima? Ai un duhovnic care sa te indrume?

Incearca sa ajuti oamenii din jurul tau, sa vezi cati de multi sunt care au cu adevarat in necazuri, boli cumplite...Sa vezi ca ai sa te simti mai bine sufleteste si mai impacat daca incepi sa faci fapte bune.
Vechi 04.08.2009, 14:10:42
Vickuo Vickuo is offline
Member

Implicit

Uneori probleme sufletesti sunt mai rele ca o boala trupeasca...Ma rog,fac acatistul Sf.Andrei,Sf.Nectarie,Maicii Domnului dar fara succes deocamdata.Si nu inteleg de ce,poate e ceva rau,poate am fost blestemat ,ce ar mai putea fi?Ma apuca tristete mare si un dor imens dar nu stiu de cine ...un gol in suflet...
Reply With Quote
Vechi 04.08.2009, 15:08:43
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Uneori probleme sufletesti sunt mai rele ca o boala trupeasca...Ma rog,fac acatistul Sf.Andrei,Sf.Nectarie,Maicii Domnului dar fara succes deocamdata. Si nu inteleg de ce,poate e ceva rau, poate am fost blestemat ,ce ar mai putea fi?Ma apuca tristete mare si un dor imens dar nu stiu de cine ...un gol in suflet...
Calea cea mai sigura pentru a iesi din acest impas nu este orientarea catre exterior, cautand alti vinovati, ci spre interior, incercand sa te apleci mai mult asupra cunoasterii de sine, asumandu-ti, in acelasi timp, anumite lipsuri, anumite atitudini gresite de care ai dat dovada, in viata pe care ai dus-o pana acum, si pe care trebuie sa le indrepti.

Trebuie sa-ti faci curat in ganduri, dar nu de unul singur, lasa-te ajutat de cineva cu mai multa experienta, de duhovnic. Sa nu te mire faptul ca, in scurt timp, te va cunoaste mai bine decat tu insuti o faci. Acorda-i toata increderea, si pune in practica toate sfaturile sale, pentru ca numai pe aceasta cale, vei ajunge sa te cunosti cu adevarat.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2009, 15:21:39
Vickuo Vickuo is offline
Member

Implicit

Eu nu stiu nimic despre duhovnic ,cum se ia un duhovnic,ce trebuie sa fac ,nu am multa experienta in domeniul religiei si nu mai intalnisem ocazia...sunt din Galati,mai e cineva din orasul asta?Habar nu am cum sa-mi gasesc un duhovnic si nu stiu multe informatii despre acest lucru.Mi-e frica sa nu fiu blestemat sau ceva de genul....am sa urmez toate sfaturile voastre.Va multumesc mult.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2009, 16:04:25
melb26's Avatar
melb26 melb26 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Eu nu stiu nimic despre duhovnic ,cum se ia un duhovnic,ce trebuie sa fac ,nu am multa experienta in domeniul religiei si nu mai intalnisem ocazia...sunt din Galati,mai e cineva din orasul asta?Habar nu am cum sa-mi gasesc un duhovnic si nu stiu multe informatii despre acest lucru.Mi-e frica sa nu fiu blestemat sau ceva de genul....am sa urmez toate sfaturile voastre.Va multumesc mult.
Stiu ca Ory este din Galati, cred ca te poate sfatui .

Poti sa mergi la cea mai apropiata biserica, la preotul de a carui parohie apartii.
Vechi 04.08.2009, 16:27:53
metanoia2's Avatar
metanoia2 metanoia2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.08.2009
Locație: Cluj Napoca
Implicit Hristos e cu tine dar nu iti arata asta ca saparasesti pacatul si sa lupti

Draga Vicko nu fi speriat.Parintii tai ar trebui sa se spovedeasca ("parintii au mancat agurida si copiilor li s-au strepezit dintii") si tu alaturi de ei sa te spovedesti cat de des ca sa slabeasca puterea ispitei asupra ta.
Nu esti altfel decat altii pur si simplu Dumnezeu cere de la tine mai mult ca sa iti dea mai mult. Uneori Dumnezeu se ascunde ca sa il cautam mai cu ravna. Du-te la o manastire, la Techirghiol, il ai pe parintele Arsenie Papacioc spune-i tot ce te doare, ia binecuvantare de la dansul sa citesti acatistele pe care le faci, roaga si pe parintii tai sa vina cu tine,spovediti-va la dansul, spune-i pacatele din copilarie.
Ma doare sufletul pentru cum te simti. Lasa pacatele, ele te consoleaza putin si apoi urmeaza golul care se umple numai cu Dumnezeu.
Parintii tai trebuie sa te inteleaga si sa se roage, sa posteasca altfel esti ca un brad care se lupta sa aiba crengile verzi cand trunchiul si radacina se usuca.
Dumnezeu e cu tine dar vrea sa lupti pentru El.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2009, 16:54:13
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb Galati

Citat:
"ory" este din Galati, "caminaris" este din Galati, cred ca si "zaharia2009" este din Galati ... Contacteaza-i si sigur vei gasi sprijin!

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 05.08.2009, 22:44:02
NiCcoleta NiCcoleta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2006
Locație: Iasi
Implicit

Citat:
Doamne ajuta Victor!

Pentru inceput mergi la biserica de care apartii.(De obicei Dumnezeu ne pun oamenii de care avem nevoie foarte aproape de noi).Acum e perioada postului si parintii de acolo cu siguranta au program de spovedit.

Nu-ti fie frica .Chiar nu ai de ce Victor.Poti sa te rogi ca sa nu ai frica sa zici cu ale tale cuvinte"Doamne mi-e frica !Lucreaza Tu cu iubirea ta asa cum stii"
Vechi 05.08.2009, 22:54:14
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Si eu am avut atacuri de panica si renuntat sa ma duc la doctor si ma rugam si ma rugam si pana la urma am ajuns vrand nevrand cred ca Dumnezeu m-a trimis acolo cu 180 batai pe minut ,tensiunea 18.Daca nu stii sa te controlezi singur impotriva lor,fie ca e atac de panica fie ca e depresie tot la spital ajungi ,trebuie medicamente ,sunt oameni care s-au luptat si au invins bolile acestea singuri dar au fost oameni foarte puternici si stiau sa isi controleze psihicul.Ba vad ca la tine nu merge.Psihologul si psihiatrul te va ajuta iar dupa aceea duhovnicul te va ajuta sa ramai la starea normala.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ajutati-ne, avem un caz disperat ! Cobzarencu Umanitare 9 27.06.2009 00:03:34
Ajutati-ne, avem un caz disperat ! Cobzarencu Umanitare 7 18.06.2009 15:59:07
SUNT UN OM FERICIT! Ioan_Ciobota Generalitati 9 08.10.2007 22:18:35