Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Iudaismul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.08.2009, 16:22:32
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales Vezi mesajul
Ca se pare ca`i mic pentru tine care le sti pe toate.Mai bine zis, aproape pe toate ca iti mai lipsesc cei 7 ani de educatie,de acasa. Una este daca vrei sa discuti si sa incerci sa convingi pe altii ca tu ai dreptate si alta este ca, se pare ca nu tie greu sa scri mojiceste si sa mesteci aci idei antisemite fara baza care le-ai adoptat din ignoranta.
Cred ca nu gresesc cand ghicesc ca varsta ta este sub 20.

Acuma sa-ti raspund dar eu fac asta numai civilizat:
ia si citeste aici sa vezi cum cei mai mari dintre evrei au omorat o multime de evrei simpli in www.saccsiv.weblog.ro
Reply With Quote
Vechi 07.08.2009, 18:17:17
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Mai adolescentilor, iar incepeti cu prostii?
Ce v-am rugat eu, aici pe Iudaism?
Daca aveti ceva de comentat in legatura cu VT nu cu citi evrei au omorit pe alti evrei si alte gunoaie inventate de genul asta.
Pentru asta duceti-va copii pe skinhead.com , homolegionarius.org sau ceva asemanator.
Aici se discuta pasaje din Vechiul testament evreiesc, obiceiuri si traditii evreiesti, intelegeti oare?.
Daca aveti vre-o nelamurire in legatura cu aceste aspecte bine, daca nu, si e normal sa nu aveti inca, deoarece necesita un efort intelectual special, mai bine mucles!
Reply With Quote
Vechi 07.08.2009, 18:28:26
metanoia2's Avatar
metanoia2 metanoia2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.08.2009
Locație: Cluj Napoca
Exclamation

Insemna ca nu am citit toate postarile si imi cer scuze. Nu am nimic cu evreii si imi pare rau ca m-ati inteles gresit.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2009, 18:32:07
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Daca aveti ceva de comentat in legatura cu VT nu cu citi evrei au omorit pe alti evrei si alte gunoaie inventate de genul asta.
Pentru asta duceti-va copii pe skinhead.com , homolegionarius.org sau ceva asemanator.
Ai inteles gresit, nu sunt replici antisemite, sunt replici la ce zicea "alesul" (ei oricum se cred toti alesi...) ca in iudaism baza este in poporul lor. I s-a aratat ca nu e asa.

Citat:
Aici se discuta pasaje din Vechiul testament evreiesc, obiceiuri si traditii evreiesti, intelegeti oare?.
Daca aveti vre-o nelamurire in legatura cu aceste aspecte bine, daca nu, si e normal sa nu aveti inca, deoarece necesita un efort intelectual special, mai bine mucles!
Ai gresit inca odata, nu se discuta obiceiuri evreiesti, pentru ca forumul este despre ortodoxism, el a venit aici ca sa.... si a primit ce a cautat, fiindca a inceput sa runce cu gunoi in ce credem noi!
Da, e o reactie violenta, dar se pare ca daca suntem prea buni, incetul cuincetul suntem dusi de nas. Eu prefer ofensiva....

Toate cele bune!
Reply With Quote
Vechi 08.08.2009, 13:39:12
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit Uite, prima ta lectie de istorie,pe gratis.

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Ai inteles gresit, nu sunt replici antisemite, sunt replici la ce zicea "alesul" (ei oricum se cred toti alesi...) ca in iudaism baza este in poporul lor. I s-a aratat ca nu e asa.

Ai gresit inca odata, nu se discuta obiceiuri evreiesti, pentru ca forumul este despre ortodoxism, el a venit aici ca sa.... si a primit ce a cautat, fiindca a inceput sa runce cu gunoi in ce credem noi!
Da, e o reactie violenta, dar se pare ca daca suntem prea buni, incetul cuincetul suntem dusi de nas. Eu prefer ofensiva....

Toate cele bune!
Cine a numit poporul evreu Poporul Ales a fost Dumnezeu si nu evreii. Daca ai ceva impotriva, dute la biserica si depune plangere la Dumnezeu ca a ales evreii si nu pe tine.
Judaismul este religia evreilor exact cum Crestinismul este religia crestinilor. Asa ca este de asteptat ca la Judaism sa se discute despre religia evreilor. Nu prea inteleg ce ai scris ca" mi s-a aratat ca nu e asa". De obicei scri aiureli sau numai asta este ce sti.
In nici o replica ce am scris nu am aruncat cu gunoi in ce cred altii.
Este foarte bine ca tu preferi ofensiva.Eu ti as propune ca sa faci ofensivile tale inca cam o luna cand te vei intoarce la scoala ,sa navalesti si sa inveti istoria si chiar religia ta...
Apropo:ai stiut ca si Mantuitorul tau a facut parte din Poporul Ales ? Ca si El a fost evreu si ca asa a fost rastignit? Ai stiut ca Crestinismul este legat de Judaism prin VT ?
Reply With Quote
Vechi 08.08.2009, 13:49:06
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
Cine a numit poporul evreu Poporul Ales a fost Dumnezeu si nu evreii. Daca ai ceva impotriva, dute la biserica si depune plangere la Dumnezeu ca a ales evreii si nu pe tine.
Nu cred ca Dumnezeu a ales un popor anume. El a ales toata omenirea ca pentru toti s-a jertfit.

Citat:
Apropo:ai stiut ca si Mantuitorul tau a facut parte din Poporul Ales ? Ca si El a fost evreu si ca asa a fost rastignit? Ai stiut ca Crestinismul este legat de Judaism prin VT ?
:) deci s-a ajuns exact la titlul topicului :) Nu stiu daca tu te mandresti cu asta...
Iar a spune ca Ortodoxia este similara cu iudaismul doar pentru ca au VT in comun sper ca nu a vrut sa insemne:
-toate sectele aparatute, si toate religiile sunt la fel.
-sau Ortodoxia este o secta rezultata din iudaism.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2009, 14:07:45
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit Lectii de istorie eu dau cu plata nu gratis.

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Nu cred ca Dumnezeu a ales un popor anume. El a ales toata omenirea ca pentru toti s-a jertfit.

:) deci s-a ajuns exact la titlul topicului :) Nu stiu daca tu te mandresti cu asta...
Iar a spune ca Ortodoxia este similara cu iudaismul doar pentru ca au VT in comun sper ca nu a vrut sa insemne:
-toate sectele aparatute, si toate religiile sunt la fel.
-sau Ortodoxia este o secta rezultata din iudaism.
Nu conteaza ce "crezi tu". Conteaza ce este scris in Sfanta Biblie a ta.
Toate curentele Crestinismului sunt bazate in parte pe VT a Judaismului si Ortodoxia este unul din curente sau secte cum scri tu.
Daca nici asta nu iti place,ai alte posibilitati ca sa nu fi legat de Judaism, de exemplu Budhismul.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2009, 16:44:57
C0rneliu C0rneliu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.04.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Nu conteaza ce "crezi tu". Conteaza ce este scris in Sfanta Biblie a ta.
Toate curentele Crestinismului sunt bazate in parte pe VT a Judaismului si Ortodoxia este unul din curente sau secte cum scri tu.
Daca nici asta nu iti place,ai alte posibilitati ca sa nu fi legat de Judaism, de exemplu Budhismul.
Din ceea ce scrii tu ar rezulta ca daca crestinismul are la baza si VT, gata este o facatura deviata din iudaism. Ei bine, te inseli. Daca ai avea cateva notiuni de baza despre crestinism, ai stii ca Sfanta Sarbatoare a Schimbarii la Fata tocmai asta face: impaca si aduce continuarea Legii Vechi in Legea cea Noua, conform NT.
Am citit pe parcursul thread-ului ca tu nu crezi in NT... Cu toate acestea NT este o scriere istorica concreta din primele secole ale erei crestinesti. Poti sa contesti existenta Noului Testament?
Vechi 07.08.2009, 19:08:58
C0rneliu C0rneliu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.04.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Tare sunt curios ce e cu atata superioritate in tonul tau?
Care e treaba cu limbajul asta? Fiecare fraza emana o agresivitate deosebita... Care e problema ta?
Vechi 07.08.2009, 20:15:04
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
dar tu ce ai dragule de te agiti asa ca sticla de suc? s-a luat cineva de tine s-au esti avocatul evreului celui ales?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evreii din viata mea cristipuiu Intamplari adevarate 100 26.11.2011 03:24:19
o intrebare oarecum stupida->Obiceiurile pagane cristina.c Generalitati 5 09.04.2010 14:04:38
Evreii Mesianici Danut7 Generalitati 0 23.01.2010 11:48:28
Evreii in Romania. Evreulcelales Iudaismul 2 02.10.2009 18:42:50
evreii jezisovi_pivo_nelej Iudaismul 28 14.07.2009 20:07:27