Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.08.2009, 15:56:23
luciandumitrescu07 luciandumitrescu07 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.08.2009
Implicit sprijin in luarea unei decizii

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Înteleg ca nu aveti copii asa ca eu zic sa divortati. Daca ar fi cazut doar trupeste în pacatul adulterului ar fi fost mai putin grav decât sa spuna ca îl iubeste pe acela; înseamna ca totul s-a terminat între voi sau ca nu a fost dragoste adevarata.
cam acesta ar fi adevarul si la aspectul asta m-am gandit si eu. Vorbeste despre iubire, dar nu despre iubirea fata de mine ci fata de o terta persoana, deci e clar ca lucrurile sunt schimbate. Ba mai mult, chiar intr-un moment de sinceritate a recunoscut ca inca l-a iubit pe un fost mare iubit al ei desi era in paralel cu mine. Puse cap la cap toate rezulta fara putinta de tagada faptul ca iubirea pentru mine e de fatada, dar inima ei e a altuia.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2009, 14:22:28
metanoia2's Avatar
metanoia2 metanoia2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.08.2009
Locație: Cluj Napoca
Religia: Ortodox
Thumbs up

Dragul de tine, banuiesc cum te simti, dar are dreptate Bogdan F2, ai trait probabil in pacat cei 8 ani, in desfranare, iar acum platesti pacatele de dinainte. Nu face si greseala nr.2, sa te lasi pagubas usor, fii intelept. In locul tau eu as face altceva, as intra pe net sub un alt nume si i-as cere parerea in legatura cu situatia in care te-a pus pe tine, intreba asa cum intrebam noi pe forum, pe mai multi, ca sa nu se prinda. Poate nu e sedusa de el ci doar de ideea romantica a faptului care i s-a intamplat. In tot acest timp du-te la un preot bun si spune-i care e problema, cere sa iti dea binecuvantare sa citesti acatistul sfintilor Ioachim si Ana si nicidecum sa nu te lasi batut. Cu tine s-a obisnuit prea mult si crede ca e plictisita, s-a indragostit si-i va trece asa cum i-a venit. A spus ca il iubeste pe altul dar femeile se indragostesc usor si le trece repede, imediat ce se duce savoarea de inceput, iar cel iubit cu adevarat isi are locul sau in inima. S-a saturat de rutina si a cautat ceva neobisnuit, nu uita oricand ti se poate intampla si tie sa te ispiteasca foarte maiestrit cineva incat sa te seduca si daca iubesti cu adevarat toate se iarta si trec.Iubeste-o si tu sub un nume virtual, seduce-o, femeilor le place sa gaseasca asemanari cu strainii si asta le seduce: ca de exemplu ii spui ca tu ti-ai cunoscut iubita in locul in care ai cunoscut-o pe ea, ii spui ca culoarea ta preferata e cea care ii place ei, ca visul tau e (ceva asemanator cu al ei), ca suferi in dragoste pentru ca te-a parasit prietena si te simti singur, ca ai nevoie de consolare si ajutor, cere-i un sfat, dar toate fa-le usor, treptat sa nu observe. Spune-i ca stai mult pe net pentru a gasi un prieten adevarat care sa nu te tradeze....Iti spun sigur, asta o va dezmetici, va vedea ca mai sunt barbati interesanti pe net nu numai cel care i-a spus ca o iubeste.Fii intelept.Alege-ti un nume care sa fie personaj preferat intr-un film care ii place ei sau ceva de genul si fii in tot acest timp pregatit duhovniceste. Daca te lasi acum vei renunta la singura legatura binecuvantata de Dumnezeu deoarece chiar adulter inca nu a comis, desi ea crede ca il iubeste pe celalalt. Acesta e numai un amanunt neimportant, deocamdata, deoarece nu vorbeste ea ci e orbita de ispita. Daca o iubesti cu adevarat nu divorta ca sa nu o pui in situatia de a-si trai restul vietii in adulter.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2009, 16:24:50
Tzantzarika Tzantzarika is offline
Member

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Pot sa pun si eu o intrebare domnului care a deschis topicul? De ce v-a luat 7 ani sa va hotarati sa o cereti de sotie?
Reply With Quote
Vechi 07.08.2009, 16:40:46
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de luciandumitrescu07 Vezi mesajul
cam acesta ar fi adevarul si la aspectul asta m-am gandit si eu. Vorbeste despre iubire, dar nu despre iubirea fata de mine ci fata de o terta persoana, deci e clar ca lucrurile sunt schimbate. Ba mai mult, chiar intr-un moment de sinceritate a recunoscut ca inca l-a iubit pe un fost mare iubit al ei desi era in paralel cu mine. Puse cap la cap toate rezulta fara putinta de tagada faptul ca iubirea pentru mine e de fatada, dar inima ei e a altuia.
Frate, nu deznadajdui. Cadeti unul inaintea altuia... iar daca ea nu poate, fa-o tu. Smereste-te tu si pentru ea, iar ea iti va multumi mai apoi.

Nu uita ca Hristos ti-a randuit-o de sotie, in Biserica Lui. Nu sari asa repede deci la divort. Ispitele sunt mari, mai ales la inceputul casatoriei. Gandeste-te la Hristos si pregateste-te de mare lupta.

Lupta pentru casatoria ta pana ramai fara suflare, altfel din mainile tale va cere Hristos sufletul ei. Dar daca vei izbandi, mult mai intarita va fi casnicia voastra si la fel de mare si bucuria.

Hristos sa te intareasca si pe amandoi sa va lumineze, caci, de la casatorie, inaintea Lui sunteti un singur trup!
Reply With Quote
Vechi 07.08.2009, 19:27:56
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tzantzarika Vezi mesajul
Pot sa pun si eu o intrebare domnului care a deschis topicul? De ce v-a luat 7 ani sa va hotarati sa o cereti de sotie?
Buna intrebare!!!
Se zice boala lunga moarte sigura! De regula femeile sunt cele care iau plasa si sunt parasite, dar uneori sunt ele cele care dau plasa. Anii de consum ai relatiei (=anii cand nu se creaza nimic, nu vin copii, nu poti investi in siguranta in viitor) fara sa stii nimic sigur, cu constiinta ca esti probata pana nu se stie cand si nici cu ce rezultat, lasa urme adanci degradand persoana si asemanarea ei cu Dumnezeu, de unde si estomparea conturului pacatului. Apoi te obisnuiesti sa fii luata fara acte, fara responsabilitati... devierile sunt mult mai usoare.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2009, 01:04:24
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tzantzarika Vezi mesajul
Greu de spus. Probabil dorinta de a trai in pacat. Cine stie? Si nunta noastra probabil a fost o intamplare.Totul probabil a fost o ambitie prosteasca de-a noastra de face sa merga o relatie care oricum nu mergea. Cine stie? Cine mai stie motivele? Habar nu am. Problema mea este acum una morala, crestineasca. Cineva aici ma indemna la fapte bune. Ok. O sa merg pe la biserici preoti, dar nu prea am tragere de inima. Se poarta acum cu mine ca si cum as fi un strain, unul de pe strada un nimeni. Raspunde foarte urat la telefon iar conversatiile sunt monoloage in care eu vorbesc de unul singur. E greu sa te lupti in viata de unul singur.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2009, 01:11:28
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Buna intrebare!!!
Se zice boala lunga moarte sigura! De regula femeile sunt cele care iau plasa si sunt parasite, dar uneori sunt ele cele care dau plasa. Anii de consum ai relatiei (=anii cand nu se creaza nimic, nu vin copii, nu poti investi in siguranta in viitor) fara sa stii nimic sigur, cu constiinta ca esti probata pana nu se stie cand si nici cu ce rezultat, lasa urme adanci degradand persoana si asemanarea ei cu Dumnezeu, de unde si estomparea conturului pacatului. Apoi te obisnuiesti sa fii luata fara acte, fara responsabilitati... devierile sunt mult mai usoare.
Aveti dreptate, dar traim vremuri din ce in ce mai tulburi cand nu mai stii sa deosebesti dragostea adevarata de prietenie sau de altceva.
Am sperat ca dragostea noastra va inflori mai mult, se va maturiza, va deveni altceva, ceva ce probabil nici noi nu stim ce. Oricum nu am apreciat ce ne-a dat Dumnezeu si mereu am cautat altceva. Fiecare lupta pentru ce nu are. In fine personal am abandonat pe moment orice speranta de a mai face ceva in a o intoarce pe ea acasa. Mi se pare umilitor. Si mai mult am nevoie de putere, iar acum nu mai gasesc puterea de a mai merge inainte. Chiar cu riscul de a pacatui eu, desi eu nu sunt si nu m-am indragostit ca ea de nimeni, dar ce pot eu sa fac acum cand ea abia mai vrobeste cu mine, eu fiind plecat de acasa. Adica cu alte cuvinte sunt dat afara din casa si tot eu sa caut motive de impacare, cand ea mi-a facut bagajele?Voi ce parere aveti? Se mai merita? E pacat? Eu cred ca nu atat de inversunata este ea acum incat nu poti vorbi nimic cu ea. Nu mi-a frica de divort, e doar o procedura legala simpla, vreau insa sa se termine mai repede totul, atat de mult am fost umilit.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2009, 01:15:11
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de metanoia2 Vezi mesajul
Dragul de tine, banuiesc cum te simti, dar are dreptate Bogdan F2, ai trait probabil in pacat cei 8 ani, in desfranare, iar acum platesti pacatele de dinainte. Nu face si greseala nr.2, sa te lasi pagubas usor, fii intelept. In locul tau eu as face altceva, as intra pe net sub un alt nume si i-as cere parerea in legatura cu situatia in care te-a pus pe tine, intreba asa cum intrebam noi pe forum, pe mai multi, ca sa nu se prinda. Poate nu e sedusa de el ci doar de ideea romantica a faptului care i s-a intamplat. In tot acest timp du-te la un preot bun si spune-i care e problema, cere sa iti dea binecuvantare sa citesti acatistul sfintilor Ioachim si Ana si nicidecum sa nu te lasi batut. Cu tine s-a obisnuit prea mult si crede ca e plictisita, s-a indragostit si-i va trece asa cum i-a venit. A spus ca il iubeste pe altul dar femeile se indragostesc usor si le trece repede, imediat ce se duce savoarea de inceput, iar cel iubit cu adevarat isi are locul sau in inima. S-a saturat de rutina si a cautat ceva neobisnuit, nu uita oricand ti se poate intampla si tie sa te ispiteasca foarte maiestrit cineva incat sa te seduca si daca iubesti cu adevarat toate se iarta si trec.Iubeste-o si tu sub un nume virtual, seduce-o, femeilor le place sa gaseasca asemanari cu strainii si asta le seduce: ca de exemplu ii spui ca tu ti-ai cunoscut iubita in locul in care ai cunoscut-o pe ea, ii spui ca culoarea ta preferata e cea care ii place ei, ca visul tau e (ceva asemanator cu al ei), ca suferi in dragoste pentru ca te-a parasit prietena si te simti singur, ca ai nevoie de consolare si ajutor, cere-i un sfat, dar toate fa-le usor, treptat sa nu observe. Spune-i ca stai mult pe net pentru a gasi un prieten adevarat care sa nu te tradeze....Iti spun sigur, asta o va dezmetici, va vedea ca mai sunt barbati interesanti pe net nu numai cel care i-a spus ca o iubeste.Fii intelept.Alege-ti un nume care sa fie personaj preferat intr-un film care ii place ei sau ceva de genul si fii in tot acest timp pregatit duhovniceste. Daca te lasi acum vei renunta la singura legatura binecuvantata de Dumnezeu deoarece chiar adulter inca nu a comis, desi ea crede ca il iubeste pe celalalt. Acesta e numai un amanunt neimportant, deocamdata, deoarece nu vorbeste ea ci e orbita de ispita. Daca o iubesti cu adevarat nu divorta ca sa nu o pui in situatia de a-si trai restul vietii in adulter.
Multumesc ceea ce ati scris. E foarte frumos, dar nu stiu daca in cazul meu, dat afara din casa cu bagajele pe drumuri, stau pe unde apuc pana imi gasesc o camera cu chirie, bani nu prea sunt si tot asa...oricum gandurile dvs. sunt minunate, dar eu nu mai vreau din pacate, la cat de umilit am fost, si totul facut pe graba repede sa mai fac ceva. Am obosit si nu mai pot merge deocamdata mai departe, iar ea e deosebit de inversunata impotriva mea, asa cum nu am mai cunoscut-o niciodata.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2009, 02:05:14
viermus viermus is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.03.2009
Implicit

Un Sfant Parinte spunea ca a fi sot/sotie inseamna a fi sfant: urcusul e greu, chiar foarte greu, dar pentru cei casatoriti, e singura cale spre sfintenie! Cred ca si faptul ca te simti umilit e o mare ispita.
Luciane, ma ierti ca imi permit sa dau un sfat, dar trebuie sa repet ce s-a mai scris si pana acum: fugi repede la un duhovnic bun, la o manastire, si spune-i lui tot ce ne-ai spus noua aici, iar el te va indruma cum e mai bine pentru sufletul tau. Domnul sa te aiba in paza!
Reply With Quote
Vechi 09.08.2009, 09:22:51
Tzantzarika Tzantzarika is offline
Member

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Eu as divorta. Sotia oricum o va face - pentru ca daca a inceput sa te insele o va continua. Si femeile nu prea stau cu sot si amant - din ce am vazut in jurul meu. Ele sunt mai transante. Oricum respect pentru tine n-are.
Si cauta-ti o femeie care sa te respecte - ca om.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
am nevoie de sprijin moral si spiritual...... patricia2006 Generalitati 12 08.09.2012 19:02:08
ceva interesant(decizii dificile) Patrie si Credinta Morala Crestina 11 01.11.2011 18:10:51
Titlul unei carti caliyo Biserica Romano-Catolica 8 29.06.2010 23:41:15
Luarea mesei in familie - o comoara uitata. windorin Generalitati 89 15.03.2010 10:35:36
Povestea unei casatorii Laurentiu Generalitati 2 04.11.2007 01:58:42