![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Deci nu vreti sa ne "contram" in argumente d-lor atei? Bine, eu fost ateu pan exact 11 ani in urma va fac inceputul:
Povestile de care zicea Getatrip sunt istoria lumii de la inceputul ei. Prima din ele este despre Adam si Eva, izgoniti de la poarta raiului unde au plans 100 de ani, de Arhanghelul Mihail la anul 5508 i. Hr. E randul vostru: In ce an s-a transformat maimuta in om? |
|
|
|||
|
|||
|
Acum 2 milioane de ani.
E randul tau: Unde este poarta raiului? |
|
|
|||
|
|||
|
Ai vreun fel de dovezi pentru ce s-a intamplat acum doua milioane de ani? In ce priveste "Poarta raiului", cea pamanteasca era prin Mesopotamia intre Tigru si Eufrat (Daca stiai macar putina istorie...)
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
civilizatie si cultura a acestei lumi nu se vor poticni de niste "nebuni" asa cum sunt ei categorisiti de spiritele inalte si de trecerea timpului. Chiar daca uneori Dumnezeu ii ingaduie efemer, numai ca dovada a prostiei - vezi comunismul, si ca piatra de incercare pentru credinciosi. In ce priveste morala religioasa, spiritul credintei se cresc. Un copil de 14 ani este in legea firii a fi supus si a vedea toate ispitele posibile. Dumnezeu da fiecaruia posibilitatea de a alege, libertatea (este data de El, Creatorul, nu ne-am insusit-o noi pe nici o cale). Dar acest copil de 14 ani are dreptul cunoasterii acestui Creator, pentru a nu fi condamnat ireversibil la iad. Daca voi alegeti acest iad pentru voi si copiii vostri, e treaba voastra! Dar, atentie! Sunteti o minoritatate! Voi nu aveti dreptul sa va impuneti convingerile celorlalti. Si nu in ultimul rand, copiii vostri pot lipsi de la orele de religie, s-a precizat foarte clar dreptul de a opta pentru ...nestiinta! Ma opresc aici, nu cred ca e cazul sa continui acest subiect. |
|
|
|||
|
|||
|
Eu nu cred ca un copil care nu merge la cursurile de religie 'este condamnat ireversibil la iad'.. Aici cam exagerezi, teatru-copii. Orice om are in vuiata posibilitatea de a afla de Dumnezeu, pana la urma. Sa nu exageram folosul acestor cursuri. Uneori chiar blocheaza, sau impiedica interesul. Daca ai un profesor slab sau mieros sau nedrept sau prost, iti dai seama ce catastrofa? Mie lmi s-a intamplat la 15 ani sa-mi pierd interesul pentru o materie pe care o iubeam din cauza unei profesoare nedrepte si prostute..
Revin la ideea ca mi se pare ca ar trebui sa fie lasata alegerea libera intre morala laica si religie. Sa nu devina religia o obligatie, cum erau cursurile de indoctrinare politica (desi pen vremea mea erau mai degraba o bataie de joc si o pierdere de vreme). Dumnezeu ne-a lasat liberi si vrea sa venim la El in libertate. Cred si ca nu este frumos si respectuos sa vorbim asa despre atei.
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 10.08.2009 at 10:27:20. |
|
|
|||
|
|||
|
Sunt de acord ca la El trebuie sa venim liberi, dar pentru asta trebuie Sa-l cunosti, iar acesta ar fi motivul pentru care eu as opta pentru religie sa fie obligatorie, tu ai dreptul sa alegi dupa aceea daca sa urmezi calea sau nu, dar in conditiile actuale in care libertatea de exprimare e mult prea mare, tinerii trebuie sa-si formeze niste principii trainice si in cunostinta, nu sa urmeze niste idoli de moment. Doamne ajuta !
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Gandeste-te nu la copii, ci la adolescentii care trec prin faze de revolta, daca le impui ceva mai abitir se opun. Atitudinea cea mai buna ar fi sa ii lasi sa le treaca criza si revin singuri, daca au avut exemple bune inainte. Este o carte f. frumoasa, de sora Magdalena, educatia religioasa a copiilor (si adolescentilor). Acolo da multe exemple.
|
|||
|
|||
|
georgeval, copiii trebuie invatati in primul rind cum sa se comporte in relatia cu alti oameni si cu natura. Dupa ce va fi capabil sa-si aleaga religia, e dreptul sau sa faca si sa invete ce doreste. Distinctia pe care o faci intre morala si etica nu e corecta.
Fani, la noi alternativa la ora de religie ortodoxa e doar in teorie. Nu as avea nimic impotriva unui profesor ca tine, insa tu esti o exceptie, asta o stii si tu. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cum adica este alternativa doar in teorie? Nu e o intrebare ironica, chiar nu stiu, se propune ceva ca alternativa dar nu se respecta?
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Scoaterea Episclezei | adelin | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 14.02.2011 13:50:25 |
| Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.10.2010 20:56:58 |
| Predarea religiei in scoli | Mirean | Biserica Ortodoxa Romana | 229 | 05.10.2010 22:46:18 |
| Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 23.11.2009 00:26:44 |
|
|