![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Toate videoclipurile sunt filmate la manastirile de linga Caransebes ,orasul meu natal ,si pe care le-am si vizitat.In legatura cu muzica ,adica pricesnele,vreau sa iti spun ca am plans si ca nu au termen de comparatie.Amandoi au acest har de la Dumnezeu si stiu sa il transmita cu atata evlavie si smerenie.Asa frumoase priscene a cantat si regretata Valeria Peter Predescu.
Doamne Isuse Hristoase miluiestene pe noi pentru rugaciunile Maicutei Tale.Amin. |
|
||||
|
||||
![]()
unele mi se par frumoase, altele cam lacrimogene.dar cata vreme misca ceva in suflet si nu sunt saltarete ca cele de la protestanti, sunt bune.
p.s. cunosc multe melodii cantate de cei doi preoti, majoritatea apartinand Oastei Domnului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bine cuvintat sa fii ca buna apreciere ai facut referitor la cei ce au fost binecuvIntati cu acest frumos Dar de la Dumnezeu . as spune ca pe parintele Il cheama Marian Marcus Frate ostas Intru Domnul Isus Hristos |
|
||||
|
||||
![]()
Acest gen de muzica nu este de factura ortodoxa.
Este un duh protestant ce nu aduce pocainta inimii, spre a lacrima, ci o atingere mintii. Lacrimile izvorate de aceste melodii se transforma in ura la cea mai mica lovire sau ispita. Am vazut de multe ori aceasta transformare, si mult m'am intristat. Lacrimile de pocainta nu ies din inima cu trei acorduri alese cu grija, ci dintr'o adanca vedere a pacatului. Parerea mea si a celor apropiati, cu care am vorbit despre aceste pricesne. Fiecare sa'si intrebe duhovnicul sau. Ma bucur ca al meu simte ca si mine.
|
||||
|
||||
![]()
M-a durut sufletul cand am ascultat Hristos a inviat cantat de Parintele Marcus. Subscriu la tot ce a zis Windorin, asta numai ortodoxie nu e.http://www.youtube.com/watch?v=v9fsBLjEKMM
Nu se vede nicaieri bucuria invierii ci mai degraba o vaicareala ca a inviat.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Numai bine.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ortodoxia trebuie sa fie exprimata si simtita in toate: culoare, miros, gust, sunet, text, miscare, lumina, etc.
|
|||
|
|||
![]()
Devierea de la traditie s-a manifestat in Biserica Ortodoxa sub mai multe aspecte: muzical, arhitectural, iconografic etc.
Pentru mine, atunci cand ascult o priceasna, indiferent de cine este interpretata, echivaleaza cu a privi o icoana care nu are nicio legatura cu erminia Bisericii. Am atasat doua imagini reprezentand Invierea Domnului: Prima este realizata de catre Pierro de la Francesca (1416 -1492) iar cea de-a doua este reprezentarea intalnita in manastirea Chora din Constantinopol. Desi ambele infatiseaza acelasi eveniment, o fac din perspective total diferite. Acelasi lucru este valabil si pentru muzica intrebuintata in cultul Bisericii. |
|
||||
|
||||
![]()
Aceasta este colinda dar poti sa-ti dai seama de diferenta: aceasta este cu adevarat muzica ortodoxa.http://www.video4viet.com/watchvideo...20Stavropoleos
si compara cu asta:http://www.youtube.com/watch?v=OOjdw7VzxNA. Iti transmite bucuria Craciunului? Daca un strain de religia ortodoxa ar asculta aceste doua exemple(cel cu Hristos a Inviat si colinda aceasta a aceluiasi parinte) ar crede ca ortodoxia este caracterizata prin acest tip de muzica. Ceea ce este fals. Exemplul dat de Marius 22 este mai mult decat graitor.
"Imparate Ceresc Mangaietorule Duhul Adevarului care pretutindenea esti si pe toate le-mplinesti,Vistierul bunatatilor si Datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi." Last edited by metanoia2; 16.11.2009 at 13:16:57. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca orice grup, oricat de mare de persoane rezonabile, ascultand melodia la care faceam eu referire va conchide de fiecare data ca este vorba de o melodie crestina, ancorata in ortodoxie. Persoana care canta este un preot ortodox, videoclipul este filmat intr-o biserica ortodoxa, versurile sunt despre invierea lui Hristos etc. Intr-adevar, nu e muzica psaltica, dar nu vad pe nimeni sa pretinda asta si nici nu ma astept ca melodia respectiva sa se regaseasca in repretoriul bisericesc vreodata. Dupa parerea mea, windorin, ai exagerat.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Cristian Pomohaci | nutzy | Mari Duhovnici si predicile lor | 332 | 26.05.2013 15:37:11 |
Despre parintele Cristian Pomohaci | mela me | Generalitati | 85 | 30.04.2013 18:51:43 |
Ce parere aveti despre.... | mihnea45 | Generalitati | 10 | 22.10.2010 15:27:53 |
Cristian Pomohaci | maxx2000ro | Generalitati | 14 | 05.05.2010 13:54:24 |
Cristian pomohaci | catalinabalhui | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 20.07.2009 19:32:37 |
|