Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.08.2009, 10:14:40
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Iti dau un singur exemplu, Sf. Ioan de Kronstadt a spus ca Pamantul se invarte in jurul soarelui. La fel spunea si Cuv. Serafim Rose, discipolul Sf. Ioan Maximovici.

Bogdan.
Atunci greseste Biblia? Mantuitorul vorbeste de cer si pamant, nu de spatiu cosmic. "Cerul si pamantul vor trece...", "noi asteptam cer si pamant nou" etc.

Citat:
În prealabil postat de Fani71
A fost o discutie pe alt topic, 'exista bacterii, virusi etc'?
Traditie si alti cativa nu cred ca exista. Sunt toate inventii dracesti.
Acum, parca erau doi, Traditie si Traditie1, Traditie1 daca nu ma insel vrea sa zica ca nu sunt importanti, ca fac parte din iluzia cosmica (spus in a nutshell), numai Dumnezeu este adevarat si nuimai manturiea conteaza. Nu stiu daca am inteles bine esenta gandirii tale, Traditie1. (nu sunt ironica, imi dau seama ca suna asa)
Nu am zis ca sunt inventii dracesti.

Ca si dovezile despre evolutie (oase de 'stramosul omului', de 'dinozauri', anatomia inrudita a animalelor etc) sunt lucruri randuite de Dumnezeu astfel incat existenta Lui sa nu fie evidenta. Pentru ca daca ar fi fost evidenta existenta Lui si faptul ca lumea e creata de El, atunci constiinta oamenilor ar fi fost afectata intr-un mod care nu corespunde planului divin. Dumnezeu vrea ca noi sa avem o constiinta de fii, nu de robi, asa cum ne-am forma daca am creste cu dovezile de netagaduit ale existentei Lui in jurul nostru, adica cu lipsa acestor explicatii stiintifice despre natura lumii materiale.

Ce e important e ca aceasta preocupare pentru intelegerea naturii lumii este o ispita. Mantuitorul spune "cautati imparatia cerurilor si toate celelalte se vor adauga voua". Asta pentru ca daca ne preocupam de altceva, daca cautam cunoasterea prin fortele proprii intelegerea noastra va fi stramba, falsa. Numai cei care traiesc potrivit voii divine au ratiunea sanatoasa si inteleg corect natura lumii si orice lucru, mintea celorlalti este inselata de fantomele adevarului. Observam ca cei incredintati de adevarul teoriilor stiintifice nu sunt oameni care traiesc o viata de pocainta si invers, pentru ca o viata de pocainta obisnuieste mintea sa goneasca rationamentele complicate, sa le vada ca un obstacol intre om si Dumnezeu iar la cei prinsi in mreaja stiintei apucarea pe calea lepadarii de sine apare ca un lucru nefolositor si daunator.

Deci draceasca e doar preocuparea pentru stiinta, datorita carora oamenii nu mai apuca pe calea pocaintei iar multi ajung la ateism, necredinta, fiindca convingerea ca cerul e spatiu cosmic populat cu astri te face sa te intrebi unde e Dumnezeu. Multi au ajuns astfel la ateism si eu la randul meu am fost ispitit de necredinta din aceasta pricina. Convingerea ca pamantul e rotund si situat intr-un spatiu infinit a pierdut multe suflete.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un articol interesant despre Sfantul Ioan Damaschinul mihailt Generalitati 0 04.12.2010 13:11:11
cum ne petrecem anul nou?(Sfantul Ioan Gura de Aur, Pr.Gh. Calciu, Ierom. Ioan Buliga andrei_im Generalitati 8 31.12.2009 17:51:44
Sfantul Ioan Damaschinul era antisemit! Nu avea dragoste! mihailt Generalitati 17 28.04.2009 13:53:20
Pagina dedicata Sfantului Ioan Damaschinul mihailt Resurse ortodoxe on-line 0 24.03.2009 11:02:21
Sfantul Ioan Damaschinul despre ingeri mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 0 07.03.2009 15:09:42