Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.08.2009, 09:12:40
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de pusichet Vezi mesajul
am stat de vorba cu sotul meu si am zis ca toate motivele care le spune el se pot rezolva prin comunicare.
dar, el zice ca ne amagim singuri si ca o sa ajungem iar in impas.
Si,totusi,Pusichet,nu ai spus concret despre ce motive este vorba.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2009, 10:39:07
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

O casnicie linistita si aparent perfecta, nu inseamna si o casnicie perfecta....asta este clar.
De multe ori partenerii lasa de la ei, acopera unele nemultumiri cu alte indeletniciri, se uita pe sine in anumite priviinte doar pentru echilibrul relatiei, dar, a nu te defini intru totul cu persoana de langa tine face ca relatia sa nu tina, efectiv. Nemultumirile de-a lungul unei casnicii trebuiesc rezolvate la timp fiindca, la un moment dat va fi prea tarziu si, acest prea tarziu nu mai lasa nici macar loc pentru rezolvarea nemultumirilor respective. Nemultumirile pot fi de ordin sexual, financiar, lucruri ce tin de familia celuilalt, de casa si gosodaria in sine, de hobby-urile celuilalt, de ceea ce gandeste cu adevarat.
Faptul ca nu aveti copii poate fi un motiv destul de serios pentru monotonia care se poate crea intr-o casnicie, motiv ce poate fi acoperit cu resemnarea mult si bine, dar tot va iesi la iveala inconvenientul major din el...barbatul trebuie sa-si transmita genele, casa trebuie sa vibreze de necesitatea unei protectii absolut formidabile fata de o alta fiinta, fata de o fiinta formata din iubirea celor doi, dar niciodata un copil nu garanteaza fericirea relatiei.
S-a facut un sondaj de opinie in Anglia pe subiectul divorturilor, al celui mai frecvent motiv ce determina divortul...acesta nu este legat de bani, sex, copii sau mai stiu eu ce, adevaratul motiv al majoritatea divorturilor este diferentele de temperament, mentalitate si indeletniciri . Deci, diferentele dintre oameni, departeaza oamenii, este cunoscut faptul ca pana la casatorie, mai ales daca aceasta are loc la varsta de 20 de ani, tinerii nu sunt constienti de adevaratul caracter al partenerului, fapt ce apare abia pe parscurs, si, abia pe parcurs incepi sa rationezi relatia in functie de ceea ce-i poate lega cu adevarat pe parteneri.
Solutia ? Numai voi o puteti concepe, dar trebuie sa fiti neaparat cat mai obiectivi unul cu celalalt. Numai voi va cunoasteti relatia si toate dedesupturile ei, dincolo de aceasta "frumoasa " aparenta.
Si, pana la urma, daca nu merge, nu merge si gata !...poate ca este nevoie doar de o pauza !
Cat despre faptul ca el nu are pe altcineva...hmm ! ( nu trebuie subestimat un barbat care pretinde ca nu este fericit...stie el ce stie !, valabil in egala masura si pentru femeie, doar ca barbatul simte mai acut nevoia de stimulare, in timp ce femeia evadeaza in lucruri minore ...)
Vechi 22.11.2009, 18:40:34
Dunnamite
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
O casnicie linistita si aparent perfecta, nu inseamna si o casnicie perfecta....asta este clar.
O casnicie nelinistita si aparent imperfecta, nu inseamna si o casnicie imperfecta... si asta e clar!
Reply With Quote
Vechi 22.11.2009, 18:42:17
Dunnamite
Guest

Implicit

Citat:
S-a facut un sondaj de opinie in Anglia pe subiectul divorturilor, al celui mai frecvent motiv ce determina divortul...acesta nu este legat de bani, sex, copii sau mai stiu eu ce, adevaratul motiv al majoritatea divorturilor este diferentele de temperament, mentalitate si indeletniciri
toata lumea minte!
Reply With Quote
Vechi 22.11.2009, 18:45:18
Dunnamite
Guest

Implicit

Citat:
( nu trebuie subestimat un barbat care pretinde ca nu este fericit...stie el ce stie !, valabil in egala masura si pentru femeie, doar ca barbatul simte mai acut nevoia de stimulare, in timp ce femeia evadeaza in lucruri minore ...)

o, da, lucruri minore! miroare a feminism!

Last edited by Dunnamite; 22.11.2009 at 18:48:12.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2009, 10:42:52
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

1. Cum poti fi nefericit? Nefericirea nu e legata de ceva sau de cineva, e o stare de spirit - esti sau nu fericit. Si daca tot am spus ca e o stare de SPIRIT, atunci spiritul(sufletul) tau are o problema de aceea esti nefericit. La biserica la preot si repde discutii despre rostul omului pe pamant si fericirea lui.
2. Ca mergeti la biserica si ca el a fost la Athos nu spune chiar nimic, si eu merg si sunt acolo ca o planta... roade zero. Deci revenim iar la sufletul nostru, acolo e problema.
3. Plictiseala - pai presupun ca nu sta in pat toata ziua! sau vine de la servici si pur si simpla sta! cauta-ti omule de lucru, fa ceva! Trebuie sa-ti placa ceva in lumea asta sa faci! Plimba-te, joaca fotbal, pescuieste, etc etc. Pentru astia plictisiti de viata sa caute ceva cu adrenalina (bunjee jumping) sa isi faca o mica idee de limita intre viata si moarte.
4. Casnicie fericita nu inseamna fara cearta, poate chiar era bine sa va mai si certati. Poate nu v-ati certat fiindca el e moale, dar asta l-a facut sa adune in el destule. Am impresia ca nu spune totul, la cearta poate s-ar mai fi scapat sa zica :) .
5. Daca el nu vorbeste cu tine vorbeste tu cu el. Dar cred ca e trebuie sa o faci multa dragoste, nu speriata. Cat despre discutie, daca sti ce-l roade, fa-ti temele... cauta informatii si discuta direct la obiect.
6. Ati fost la preot - si ce a zis? Ati respectat ce zicea el? Mai mergeti si pe la manastiri, sau cautati preot cu mai multa cunostinta in problema voastra.

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 13.08.2009, 11:16:10
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Nu exista o reteta anume pentru o casnicie fericita, oamenii sunt atat de diferiti, relatiile de asemenea, principiile care-i insufletesc sunt atat de diferite, uneori chiar bizare, decupate uneori, dintr-un sablon absolut neconventional.
Pana la urma, ce inseamna fericirea ? Ea poate fi tot atat de relativa ca si nefericirea, NOI suntem cei care o denumim in cea mai autentica formula, pentru ca fericirea ne defineste pe fiecare in functie de toate experientele la care viata ne-a supus, in functie de trairi si influiente, de educatie .
Multi cautam fericirea dincolo de noi, alergam bezmetici spre lucruri abstracte crezand ca doar ele ne pot insufleti, cand , in realitate ceea ce detinem aici si acum reprezinta fericire. Alergam spre pericole, spre provocari incercand sa ne stimulam existenta, insa obosim cumplit, suferim cumplit....ne amortim adevaratele simtiri care se pot desavarsi inainte de toate, prin simplitate. De fapt ajungem de unde am plecat, ajungem sa ne dam seama ca fericirea este reprezentata tocmai de simplitatea de la care am plecat, de linistea ce odinioara aveam impresia ca ne plictiseste, de sanatatea careia nu-i dadeam atata importanta fiindca ne-o insuseam de la sine...astfel, intelepciunea cea de pe urma ne face sa apreciem simplitatea si neimplinirea cea dintai.
Cea mai mare smerenie ce o da viata omului este ca, banii nu aduc fericirea...banii nu vor avea niciodata puterea sa te scoata din intunericul nemultumirii de sine, ci doar intelepciunea.
" Fericirea reprezinta totalitatea nenorocirilor care nu ni se intampla ! "

Last edited by ory; 13.08.2009 at 11:21:29.
Reply With Quote
Vechi 15.08.2009, 08:20:34
pusichet pusichet is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.05.2009
Implicit

Multumesc ca ati fost prompti
Nu am avut cum sa intru pina acum, doar am citit si m-am bucurat ca sinteti alaturi de mine.

Sa va mai spun citeva lucruri despre noi. eu am 32 ani si sotul 35ani, pina acum am pierdut 6 sarcini la citeva saptamani, nu am putut sa trec de 7 saptamani.
Ce am eu se numeste endometrioza care duce la infertilitate.
Am fost operata de doua ori , multe tratamente, foarte multe, luna de luna . De infiat nu vrea eu am adus discutia despre asta, dar el vrea copii lui.

Stia ca nu pot sa fac copii dinainte de a ne casatori asa cum tot de cind eram prieteni i-am spus ca sint bolnavicioasa si a zis ca nu e nimic ca el ma iubeste asa cum sint.Cind aveam cite o petrecere desi mergeam cu placere au fost momente cind ma simteam rau si va dati seama ca nu se mai simtea in largul lui.

Unul din motive a fost si asta ca e prea multa boala in casa, el lucreaza si in spital ca asistent medical si acolo vede permanent boala.

Last edited by pusichet; 15.08.2009 at 08:27:08.
Reply With Quote
Vechi 15.08.2009, 08:40:57
pusichet pusichet is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.05.2009
Implicit

cred ca a intervenit plictiseala, rutina, monotonia ,pentru ca noi am facut totul impreuna, cumparaturi, mincare, curatenie,vizite la parinti, la medic etc.

faptul ca am stat impreuna ca niste closti, a ajuns la saturatie, pentru mine ca femeie imi placea sa fiu permanent cu el, dar probabil ca la el a ajuns la limita.

intr-o discutie de a noastra imi zicea ca ar fi bine sa mai iesim si singuri la cumparaturi, nu numai impreuna. Practic a zis ca isi doreste un pic de libertate

pentru mine, socul de aici provine, pentru ca fiind totul bine si intelegindu-ne asa de bine, deodata sa-mi spuna ca el nu este fericit pur si simplu m-a marcat.

Last edited by pusichet; 15.08.2009 at 08:58:31.
Reply With Quote
Vechi 15.08.2009, 10:34:13
E_my E_my is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2007
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru E_my
Implicit

• Exista o boala a sufletului numita "akedia=plictiseala". Akedia este specifica monahilor,cand le da diavolul gand ca in alta parte le-ar fi mai bine. Eu sufar de aceasta boala, eu nu imi gasesc locul pe planeta asta, nicaieri nu sunt fericita, ceva imi lipseste, dar nu stiu ce. De fapt stiu, imi lipseste rugaciunea curata. Cat timp ma rugam mai mult, aveam o provocare chiar si in somn: sa ma lupt pentru mantuirea mea, sa ma analizez, sa ajung la desavarsire. Acum am pierdut rugaciunea si am ajuns la akedie. E o boala groaznica, care duce la deznadejde si mai departe stiti voi...
  • exista in cadrul anumitor fundatii consiliere premaritala dar si maritala. Daca esti din Iasi, iti pot recomanda un duhovnic extraordinar, tata a 4 copii, un familist desavarsit
  • exista o carte foarte bine scrisa despre care duhovnicul meu mi-a spus ca ar trebui sa fie in primele 5 dupa Biblie. Se numeste "Terapeuitica bolilor spirituale" si este scrisa de jean-claude larchet. O gasesti in format audio la adresa : http://www.resurse-ortodoxe.ro/cartiaudio/
  • Iti recomand sa asculti cartea asta, si mai ales sa discuti cu sotul tau sa o asculte. Nu ii spune de ce sa o citeasca, ca sa nu se simta presat ca tu te astepti sa se rezolve lucrurile dupa ce citeste imediat.Si eu daca as simti ca cineva asteapta un anumit rezultat de la mine, as da un rezultat contrar..
  • Rugati-va impreuna seara si dimineata, pe cat posibil, daca nu faceti asta deja. Creeaza o stare de dumnezeiasca legatura intre soti..Cititi macar o data impreuna acatistul Sfintei Xenia de Sankt Petersburg, dupa ce in prealabil ati citit viata Sfintei si ati ajuns sa o cunoasteti
Parintele Porfirie avea o vorba: "Daca nu poti vorbi cu copiii tai despre Dumnezeu, vorbeste cu Dumnezeu despre copiii tai" Cred ca se aplica si in cazul tau: asculta de duhovnic in ceea ce va sfatuieste, spovediti-va cat mai des, luati Sfantul Trup si Sange cat mai des, mergeti la Sfantul maslu care vindeca trupurile dar si sufletele, mergeti in pelerinaj la manastiri, iar eu va recomand din suflet sa mergeti la manastirea Prislop, la mormantul Parintelui Arsenia Boca, unde multe necazuri isi afla dezlegare.

Credinta multa si capul sus, ai o incercare de la diavol care a vazut ca daca nu poate semana cearta intre voi, a semanat plictiseala..cu ajutorul Domnului o veti rezolva si pe asta.Asta vrea Domnul de la noi, indelunga rabdare suferita pe nedrept, ca sa ii vedeti slava si dragostea Lui. De asta va da necazuri, pentru ca va iubeste nespus si va vrea mai buni, mai curati.

Si pentru sotul tau este greu, mult mai greu decat iti este tie, iar eu stiu cum este sa nu te simti fericit indiferent ce faci..

Domnul nostru Iisus Hristos sa va ajute, sa va dea rabdare sa treceti peste suferinta biruitori, mai curati, mai smeriti, mai intelepti!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ajutati-ma sunt disperata patricia2006 Umanitare 7 02.09.2012 23:47:20
O mama disperata va roaga cu lacrimi in ochi sa ii ajutati baiatul diannaalex Umanitare 5 23.06.2010 09:05:36