Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.11.2009, 13:37:19
pusichet pusichet is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

multumesc pentru sfaturi

E_my eu sint ana-maria si sotul marius-constantin.

Anna,glykys asa este trebuie sa fiu un pic mai independenta de el.
am observat ca dupa ce ma rog parca Maicuta Domnului ma intareste si ma simt mult mai usurata si mai bine.

aseara m-am intilnit cu sotul meu ca zicea ca trebuie sa discutam, eu ma asteptam sa discutam despre noi, dar......el deja venise cu actele de divort sa semnez.

am stat mult si m-am gindit ca orice as face nu l-as mai intoarce, el deja a luat o decizie.
i-am si spus ca nu stii ce aduce ceasul ......
inca nu am semnat, am zis sa-mi lase timp nu sa precipite lucrurile, abia a plecat si deja a bagat divort.

pina acum ma rugam sa fie bine cu noi doi, acum ma rog sa-mi dea sanatate , putere si sa-mi arate calea pe care sa merg si sa fie voia Domnului.

zaharia_2009 sa stii ca intotdeauna m-am intrebat ce pacate am facut sau ce pacate au fost pina la a9a generatie de trebuie sa patimesc acum?
abia astept sa merg la spovedanie, foarte mult ma ajuta.

dar, sa stiti ca am ajuns la concluzia ca nu se merita sa stau sa-mi pling de mila, mai bine ma rog si ma reculeg si sa las in voia celui de sus.

multumesc ca imi sinteti aproape
Reply With Quote
Vechi 22.11.2009, 14:13:52
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Ma doare foarte tare ce ti se intampla. Esti sigura ca nu are pe altcineva? Mi se pare ciudat ca vine asa hotarat spre divort. Probabil ca te macina si faptul ca pur si simplu nu stii ce se intampla cu el. Eu te-as sfatui sa platesti rugaciuni sau slujbe la un preot cu scopul SA SE AFLE ADEVARUL. Sora mea a facut asa la o manastire si a aflat lucruri socante despre oamenii din viata ei. Sa stii ca pentru dezvaluirea adevarurilor ascunse de obicei rugaciunile sunt foarte ascultate.
Sper sa te ajute...

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 22.11.2009, 15:02:27
E_my E_my is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2007
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru E_my
Implicit

Draga Ana, cu siguranta Dumnezeu iti pregateste ceva mai bun..Nu vreau sa il vorbesc de rau pe sotul tau, el stie mai bine ce face si cu siguranta incearca sa te protejeze de fapt pe tine..

Stiu ca voi atrage multe critici, dar poate ca cineva a lucrat raul in viata voastra, din invidie sau cine stie de ce..vorbeste cu duhovnicul vostru si despre posibilitatea asta..

Parintele Arsenie Boca, pe care sper sa il cauti cat mai curand in cartile sale si la mormantul sau la Manastirea Prislop, i-a spus unei femei care venise la el disperata ca sotul o parasise ca peste 7 ani vor forma din nou o familie(in acest caz, mama lui l-a convins sa o paraseasca desi aveau copii mici)..si asa a fost, raul a fost indepartat..

Nu sti de ce treci prin asta, si asta cu siguranta face sa fie lucrurile mult mai dificile. Citeste te rog din cartile scrise de parintele si despre parintele Arsenie, iti va prinde tare tare bine sa intelegi ce se intampla cu voi..Ti le pot trimite in format electronic pe email, daca vrei

Din ce oras esti? Sunt convinsa ca din orice oras ai fi vei gasi forumisti cu care sa iesi la plimbare, sa discutati pe marginea unor carti, sa faceti in weekenduri pelerinaje la manastirile din apropiere..acum de prieteni ai nevoie si de rugaciune. Nu te teme, toate le oranduieste Domnul pentru mantuirea noastra si durerile vin ca sa surpe tocmai acele iubiri lumesti pe care le avem: de bani, de trup, etc..

Maica Domnului sa te intareasca!
Reply With Quote
Vechi 22.11.2009, 16:21:03
pusichet pusichet is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.05.2009
Implicit

Anna eu am mers la preoti si o sa merg in continuare , ceea ce se intimpla intre mine si sotul meu ma macina dar sa stii ca rugaciunile ma intaresc. dupa ce ma rog si citesc acatiste, paraclisul Maicii Domnului etc ma simt foarte bine.
desi imi este greu si am un gol in suflet, in casa ..am zis ca totul se poate cu multa rugaciune.

E_my cartile Parintelui Arsenie Boca le-am comandat o parte din ele pe net si le-am citit.
eu sint convinsa ca acolo unde este bine si frumos isi baga cel de jos coada ca nu suporta sa vada iubire si dragoste.

acum nu fac decit sa ma rog pentru amandoi sa ne intareasca Dumnezeu si ne ajute sa trecem peste impasul asta indiferent de rezultat.
niciodata nu m-am gindit sa am razbun sau sa-i spun ceva rau, nu pot pentru ca este un baiat tare bun si sufletist, dar ce se intimpla acum cu el eu sint convinsa ca este indrumat de cineva, nu stiu cine......

sint din iasi
Reply With Quote
Vechi 25.02.2010, 15:06:17
Vladimir-Adrian Vladimir-Adrian is offline
Banned

Data înregistrării: 22.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de pusichet Vezi mesajul
sint casatorita de 9 ani, si totul a fost frumos pina anul acesta in ianuarie cind sotul meu a spus ca nu se simte fericit.
am stat de vorba cu sotul meu si am zis ca toate motivele care le spune el se pot rezolva prin comunicare.
dar, el zice ca ne amagim singuri si ca o sa ajungem iar in impas.
aseara m-am intilnit cu sotul meu ca zicea ca trebuie sa discutam, eu ma asteptam sa discutam despre noi, dar......el deja venise cu actele de divort sa semnez.
dar ce se intimpla acum cu el eu sint convinsa ca este indrumat de cineva, nu stiu cine......
Mi se pare limpede ca are pe cineva. Am selectat fragmentele-cheie din postarile tale. Iti spune ca nu se simte fericit iar in acelasi timp e convins ca nu e chestiune de comunicare spunand ca v-ati amagi si ca iar o sa ajungeti in impas. Asta se traduce liber: altcineva m-ar face fericit, tu oricat te-ai stradui nu ai putea sa ma faci fericit, nu ar fi decat o ,,amagire" si am ajunge iarasi in ,,impas". Asta e primul indiciu
Al doilea indiciu e faptul ca a venit cu actele de divort pe nepusa-masa, asta e o proba si mai evidenta. O persoana moale, sufletista, cumsecade nu procedeaza asa decat daca este invatata si indemnata de cineva. Mai ales ca asta e si senzatia ta
Asadar parerea mea este ca a fost sedus de o femeie fara scrupule, hotarata, dominatoare care-l manipuleaza.
Spui ca este o persoana credincioasa, dar nu stie ca singurul motiv legitim de divort este preacurvia femeii? Stie chestia asta, i-ai spus-o sau nu-l intereseaza? Stie ca daca se desparte de tine, se incarca cu 3 feluri de preacurvii, dupa cum spune insusi Mantuitorul
32Dar Eu vă spun că ori și cine își va lăsa nevasta, afară numai de pricină de curvie, îi dă prilej să preacurvească; și cine va lua de nevastă pe cea lăsată de bărbat, preacurvește. (Mt5.31-32)
18Oricine își lasă nevasta și ia pe alta de nevastă, preacurvește; și cine ia de nevastă pe cea lăsată de bărbatul ei, preacurvește.(Lc16.18)
Reply With Quote
Vechi 22.11.2009, 22:50:43
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:

zaharia_2009 sa stii ca intotdeauna m-am intrebat ce pacate am facut sau ce pacate au fost pina la a9a generatie de trebuie sa patimesc acum?
.. si eu m-am intrebat cand m-a lovit un necaz. Si cu cat ma gandeam mai mult, cu atat descoperem mai multe.. nici nu a fost nevoie sa caut in alte generatii. Cred ca Dumnezeu este foarte milos!
Reply With Quote
Vechi 23.11.2009, 12:35:59
serafim1 serafim1 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: bucuresti
Implicit

Citat:
multumesc pentru sfaturi

E_my eu sint ana-maria si sotul marius-constantin.

Anna,glykys asa este trebuie sa fiu un pic mai independenta de el.
am observat ca dupa ce ma rog parca Maicuta Domnului ma intareste si ma simt mult mai usurata si mai bine.

am stat mult si m-am gindit ca orice as face nu l-as mai intoarce, el deja a luat o decizie.
inca nu am semnat, am zis sa-mi lase timp nu sa precipite lucrurile, abia a plecat si deja a bagat divort.

pina acum ma rugam sa fie bine cu noi doi, acum ma rog sa-mi dea sanatate , putere si sa-mi arate calea pe care sa merg si sa fie voia Domnului.

dar, sa stiti ca am ajuns la concluzia ca nu se merita sa stau sa-mi pling de mila, mai bine ma rog si ma reculeg si sa las in voia celui de sus.

multumesc ca imi sinteti aproape
Draga mea,
Foarte multa durere in povestea ta ! Nu mi se pare corect ca dupa 9 ani sa plece din casnicie, ca vai, e nefericit. Am inteles, e nefericit, deprimat, dragoste cu forta nu se poate. Dar, la tine s-a gandit vreun pic ? S-a gandit ca dupa ce l-ai iubit atat e posibil sa nu-ti mai revii ? Se poate muri din dragoste, se pot distruge suflete astfel. Am vazut oameni deventi epave dupa pierderea omului drag.
Sigur ca s-a ajuns aici din vina amandoura, dar meriti o sansa sa repari, macar atat .
Sotul tau este egosit, il intereseaza sa fie el bine, fericit, nu vrea sa lupte pt voi, nu vrea sa dea o sansa. Si pt. ca lui ii e greu, rupe o bucata din sufletul tau, ce conteaza ! Important este sa supravietuiasca el !
Sa nu accepti divortul, daca inima lui e goala nu inseamna ca si a ta e la fel, tu il iubesti, nu divorta in veci. Lasa-l pe el sa hotarasca aceasta ruptura, nu participa la acest macel al sufletelor. Asa cum el nu-ti poate da inapoi sperantele, iubirea si tot ce ai investit in el in 9 ani, asa nici tu nu poti sa renunti la el cu zambetul pe buze.
Sa te ajute Domnul sa treci peste acest iad, caci iad se numeste pierderea iubirii.
Sa te ajute Domnul sa intalnesti iubirea adevarata, aceea nu te va rani vreodata !
Vechi 25.02.2010, 15:24:26
Vladimir-Adrian Vladimir-Adrian is offline
Banned

Data înregistrării: 22.02.2010
Implicit ,,nu participa la acest macel al sufletelor"

Citat:
Asa cum bine zice cineva aici, nu participa la acest macel al sufletelor. Scoate capul din pamant, imbarbateaza-te, cere ajutorul lui Dumnezeu si ramai statornica in credinta adevarata (care nu accepta divortul decat pentru preacurvia femeii). El trece prin momente de slabiciune, roaga-te si pentru el sa-i lumineze Dumnezeu mintea. Cu ajutorul lui Dumnezeu
veti scapa pana la urma de femeia asta spargatoare de casa. Curaj, si noi suntem alaturi de tine!
,,Sa nu accepti divortul, daca inima lui e goala nu inseamna ca si a ta e la fel, tu il iubesti, nu divorta in veci. Lasa-l pe el sa hotarasca aceasta ruptura, nu participa la acest macel al sufletelor. Asa cum el nu-ti poate da inapoi sperantele, iubirea si tot ce ai investit in el in 9 ani, asa nici tu nu poti sa renunti la el cu zambetul pe buze."
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ajutati-ma sunt disperata patricia2006 Umanitare 7 02.09.2012 23:47:20
O mama disperata va roaga cu lacrimi in ochi sa ii ajutati baiatul diannaalex Umanitare 5 23.06.2010 09:05:36