![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Întrebat fiind despre gândul curviei, avv Kiros Alexandrinul a răspuns asa : " Dacă nu ai gânduri rele, nu ai nici o speranță. Dacă nu ai gânduri rele , faci fapta rea. Altfel spus, dacă nu lupți cu mintea împotriva păcatului, dacă nu-l respingi, îl faci cu trupul. Cine face păcatul, nu este sâcâit de gânduri rele". Bătrânul l-a întrebat pe frate : "Obișnuiești să vorbești cu vreo femeie ? ". Fratele a răspuns : " Nu. Gândurile mele sunt pictori vechi și noi. Amintiri și închipuiri de femei nu-mi dau pace". Bătrânul îi zice : "Nu-ți fie frică de morți., fugi de vii și stăruiește mai mult în rugăciune ".
|
||||
|
||||
|
Ancharsis a fost întrebat odată: "De ce oamenii sunt uneori mâhniți ?" Înțeleptul răspunse : "Pentru că de multe ori , ei sunt supărați nu numai de nenorocirea lor, ci și de norocul altora ". << Grigore Comșa , "O mie de pilde" >>
|
||||
|
||||
|
Un tânăr s-a hotărât să se căsătorească și a promis viitoarei sale soții, la dorința ei, că va alunga din casă pe bătrânul său tată. Într o zi l-a condus pe bătrân afară din sat, spunându-i să se ducă unde va voi, căci la el nu mai are ce căuta. Ochii bătrânului s-au umplut de lacrimi și i-a zis fiului său: " Vezi acolo sus pe deal piatra aceea mare ? Până acolo am condus și eu pe tatăl meu, lăsându-l în voia sorții. Condu-mă deci și tu până acolo. - Dumnezeule, strigă fiul, ce aud ? Tu , tată, ai făcut părinților tăi această nedreptate pe care voiam să ți-o fac și eu ție acum ? Oare și copiii mei vor face cu mine astfel ? Vino înapoi și de acum înainte cea mai bună cameră din toată casa va fi a ta și te voi îngriji cu credință până la moarte.
|
||||
|
||||
|
"Trei parinti aveau obiceiul, in tot anul, de mergeau la fericitul Antonie. Si doi il intrebau pentru gandurile lor si mantuirea sufletului, iar al treilea totdeauna tacea, neintrebandu-l nimic. Iar dupa multa vreme i-a zis avva Antonie lui: iata, atata vreme ai de cand vii aici si nimic nu ma intrebi! Si raspunzand fratele i-a zis: destul imi este numai sa te vad, parinte. "
|
|
|
||||
|
||||
|
Un avocat din Italia, după ce și-a risipit averea, a fost lovit de o boală grea, dar în loc să se îndrepte, el înjura pe Dumnezeu. Avea însă un servitor credincios care îl îngrijea. Servitorul a văzut că era părăsit de toți prietenii si într-o seară, i-a zis stăpânului său: "Domnule, prietenul dumneavoastră vrea să vă cerceteze" ! . " Care prieten, nu vezi că toți m-au părăsit ?" . Atunci servitorul a scos o cruce și a zis : " Iisus de pe cruce nu vrea ca să ajungi în osândă !" Avocatul a plâns cu amar , iar apoi a chemat un preot, care l-a spovedit si l-a împărtășit.
|
||||
|
||||
|
Cu mult timp in urma, in China, traiau doi prieteni. Unul canta foarte bine la harpa. Celalalt era foarte talentat in arta de a asculta. Intr-o zi nefasta, cel care asculta se imbolnavi si muri. Prietenul sau taie corzile harpei si nu mai canta niciodata.
|
|
|
|||
|
|||
|
Wow, superba povestea, de unde o ai?
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
PS: sper ca prin banalul celor spuse sa nu vexez pe vreun forumist ce cauta comunicare doar "la nivel inalt". |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Povesti cu talc | silverstar | Generalitati | 500 | 22.03.2015 20:01:38 |
| Despre rugaciunea continua ( o povestioara cu tâlc ) | cristiboss56 | Rugaciuni | 10 | 26.10.2010 00:21:27 |
| Violonistul - o poveste cu talc | costel | Generalitati | 2 | 25.09.2009 16:35:42 |
|
|