![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, interesant si complicat in acelasi timp articolul.
Se pare ca BOR este f.severa in aceste privinte, avand si alte motive la baza decat statul civil. Acum ma mai intreb ceva: ce se intampla daca nu-ti cunosti rudele (arbore genealogic) mai indepartate si? Apoi, cine sta sa-ti calculeze gradul de rudenie cand depui actele (la stat si la biserica). Te intreaba cineva ceva? @westie - da este rudenie, de gradul III. Doamna este vara tatalui tau, iar voi copiii sunteti veri de gradul III. Uite am gasit ceva avocatesc unde explica gradele de rudenie si imi cer scuze lui Costel. Avea dreptate el cu sotul si sotia ca nu sunt rude de fapt. Dar cu copiii intre ei nu m-am lamurit. Se spune in link-ul meu ca nu exista grad I de rudenie pe linie colaterala, deci fratii intre ei sunt rude de gradul ...II. Eu altfel imi imaginam rudeniile, dar ma rog. In statul civil sotul si sotia sunt/devin rude prin alianta si familiile lor la fel. Cu impedimentele la casatorie n-am gasit. Link-ul http://www.avoconsult.ro/rudenia-si-...ernitatii.html |
|
|||
|
|||
![]()
@sophia
de gradu III sau verisoara de-al 3-lea ? eu am gasit altceva pe un site.... "Rudenii de sange in linie colaterala, care se opresc de la casatorie pane la al saptelea grad inclusiv. Fratii de o mama sunt de gradul II de rudenie; verii primari sunt de gradul IV de rudenie; verii al doilea sunt in gradul VI de rudenie si nu se pot casatori unii cu altii; verii al treilea sunt in gradul VIII de rudenie si acestia au voie sa se casatoreasca intre ei. Fratii si verii de tata vitreg sau mama vitrega, nu se pot casatori intre ei tot pana la gradul VIII inclusiv. In cazuri de nedumerire se cere sfatul si dezlegarea episcopului locului." |
|
|||
|
|||
![]()
nu stiu de ce va place sa chinuiti oamenii care intreaba lucruri serioase, cel putin pentru ei... gradele se calculeaza destul de simplu: intre parinte si copil e gradul 1( sau 1 grad, daca vreti). deci intre 2 frati este gradul 2 de rudenie(sau 2 grade de rudenie). ATENTIE!!! sa nu se confunde cu asa-zisele grade "populare" de ex: veri de gradul 2, sau 3...
pe aceeasi logica, doi veri "primari" au grad de rudenie 4: se urca de la un var 2 grade pana la bunici, in cazul acesta, apoi se coboara doua grade pana la celalalt var... abia am intrat aici... o sa incerc sa raspund celor care pun intrebari cu date exacte... |
|
|||
|
|||
![]()
Dar intre doua persoane care au bunici ce sunt verisori drepti ce grad exista?
|
|
|||
|
|||
![]()
gradul 8 de rudenie
|
|
|||
|
|||
![]()
Stai linistit ,tata .ca nu ti-e nici o ruda ,uibeste-o si insoara-te cu ea ,daca-ti place de ea ,dragostea adevarata ,e cel mai pur sentiment ,de pe pamint ,noroc puiul mami...
|
|
|||
|
|||
![]()
daka matusa mea este verisoara ku un baiat atunci eu sunt ruda ku acel baiat?si daca da ce sunt ku el ?multumesc mult
Last edited by crisu cris; 18.02.2012 at 16:18:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Scrie te rog romaneste corect, avem si litera c, e atat de frumoasa limba noastra! |
|
|||
|
|||
![]()
pai mai exact fiul bunicii de pe mama sa casatorit cu aceasta fata care a devenit matusa mea deci nu prea imi dau seama e complicat
Last edited by crisu cris; 18.02.2012 at 17:30:50. |
|
|||
|
|||
![]()
Buna tuturor , am si eu o nelamurire , casatoria este permisa in cazul in care el are un frate vitreg dupa tata casatorit cu o verisoara de gradul 2 din partea mea ,? :S ce grad de rudenie am eu cu el vreau sa stiu daca este permisa cununia religioasa ,
Va Multumesc! |
![]() |
Tags |
grade de rudenie |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Grade, tipuri si semne ale influentei demonice | Mihnea Dragomir | Exorcismul | 38 | 29.04.2014 16:33:56 |
Sinteze GRADE DIDACTICE | educatietreiro | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 0 | 05.03.2011 14:52:49 |
Zece mii de miliarde de grade . | cocacoc | Generalitati | 69 | 08.01.2011 22:38:22 |
grade de rudenie | anita86 | Generalitati | 7 | 12.11.2009 23:58:10 |
Rudenie. | valy17s | Generalitati | 8 | 22.08.2007 11:34:23 |
|