![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu la asta ma refeream. Pariul lui Pascal spune ca e mai bine sa crezi in Dumnezeu, pentru ca daca totusi exista, iar tu nu ai crezut in el, ajungi in iad, iar in cazul in care nu exista, nu ai pierdut nimic. Un om care se ghideaza dupa aceasta logica, e un om las.
|
|
|||
|
|||
![]()
Getagrip, mergand pe aceeasi logica, putem spune ca un om care refuza sa creada pentru ca sunt prea multi zei si nu stie sa aleaga, e un om las.
|
|
|||
|
|||
![]()
O fi, dar nu asta este motivul pentru care ateii nu cred in Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]()
a fost, totusi, invocat mai devreme.
|
|
|||
|
|||
![]()
L-am invocat pentru a demonstra ca Pariul lui Pascal, de care aminteai, este o eroare logica, o falsa dilema.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Intr-o postare anterioara afirmai:"Am intrat pe forumul asta din intamplare, am citit cateva subiecte si am hotarat sa-mi spun parerea. Daca nu va plac parerile altora (desi, daca e sa ne luam dupa Biblie, trebuie sa va bucurati ca am aparut, pentru ca e o ocazie buna sa va testati credinta), exista "The God Method": eliminarea contestatarilor. Metoda testata si eficienta." Pentru tine daca nu crezi este foarte greu sa ne testezi credinta- este ca sicum tu te bucuri de vedere soii noi suntem orbi si vrei sa ne convingi cat de buna este lumina, sau viceversa. |
|
|||
|
|||
![]()
Tu vezi ce scrii? supra logic? Pariul lui Pascal pledeaza pentru orice zeu si tie ti sa pare logic!?
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu exista "supra-logic". Este foarte convenabil sa fii credincios si sa inventezi cuvinte cand ramai fara argumente. Sau sa spui 'asa a dat Dumnezeu, noi nu putem explica'. Pentru atei este mult mai greu. Noi trebuie sa ne demonstram spusele. Si o facem.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aici tu nu o sa fiii de acord, dar religia da societatii o baza morala pe care un sistem ateu are mare greutate sa-l dea. Ca tot spuneai de tarile dezvoltate de azi. Or fi ele dezvoltate dpdv economic, dar este stiut ca reperele morale devin din ce in ce mai greu de gasit. Pariul lui Pascal este croit pe o anbume teologie catolica, aceea a retributiei si a meritelor, care nu corespunde nici nu credinta ortodoxa, nici cu cea catolica actuala. In plus este adevarat ca nu tine seama de multitudinea religiilor si de greutatea alegerii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ok, dar ne intoarcem la problema moralitatii. Si atunci voi intreba din nou - cum putem considera un Dumnezeu care lasa copii nevinovati sa moara, ca fiind moral? Cum putem spune despre el ca e bun si drept? De ce? De frica? Pentru ca nu avem incotro? Gresit! Avem incotro. Intotdeauna au existat si vor exista oameni care sa ridice vocea impotriva dictaturii si tiraniei, indiferent de consecinte. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciuni pentru atei. | cod_gabriel | Generalitati | 48 | 11.08.2014 07:25:49 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Pentru atei | xanixade | Teologie si Stiinta | 84 | 06.04.2011 19:24:36 |
Cuvant pentru atei | dobrin7m | Generalitati | 179 | 14.03.2011 10:03:30 |
|