Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Iudaismul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.08.2009, 04:06:13
Erica_'s Avatar
Erica_ Erica_ is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lucian_76 Vezi mesajul
nu stiu de ce dar discutiile astea mi au adus aminte de un proverb romanesc care zice ca un nebun arunca o piatra in balta si 10 intelepti se chinuie sa o scoata. cine e nebunul si cine sint inteleptii e greu de spus.
Si tu Brutus?

Citat:
nu vor sa cedeze atunci rezulta un dialog de genul : "esti un prost! ba nu tu esti un prost" care numai discutie nu se cheama.
Nu e chiar asa...

Citat:
practic aici se infrunta orgoliul de a fi "din cei alesi" cu orgoliul de a fi "din adevaratii credinciosi"
Mai repede, se infrunta orgoliul de a fi "din cei alesi" cu indignarea celor care au adevarul (credintei) de partea lor.

Citat:
vad ca de smerenie a uitat toata lumea.
Smerenia este una, mania cea dreapta de care vorbea si Sfantul Paisie, este alta. A-ti sustine credinta si a reclama neadevarul (atunci cand de ex. este negata divinitatea lui Iisus) nu este lipsa de smerenie (atunci cand nu sunt jigniri, bineinteles) ci este marturisire de credinta. Adu-ti aminte cum a reactionat Sf. Nicolae la erezia lui Arie. Cel putin eu asta cred... si sper sa nu gresesc.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evreii din viata mea cristipuiu Intamplari adevarate 100 26.11.2011 02:24:19
o intrebare oarecum stupida->Obiceiurile pagane cristina.c Generalitati 5 09.04.2010 13:04:38
Evreii Mesianici Danut7 Generalitati 0 23.01.2010 10:48:28
Evreii in Romania. Evreulcelales Iudaismul 2 02.10.2009 17:42:50
evreii jezisovi_pivo_nelej Iudaismul 28 14.07.2009 19:07:27