Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Resurse ortodoxe on-line
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.08.2009, 23:35:39
ralluka ralluka is offline
Junior Member

Data înregistrării: 25.08.2007
Implicit carte indrumatoare pt. spovedit

ajutati ma va rog ,daca stiti ce carti sunt reomandate de preoti celor ce vor sa se spovedeasca. ceva de genul " indrumator pt. spovedanie" - zic eu, dar cartea are un alt nume. va intreb pt ca dupa mult timp, m a spovedit si eu. preotul care sa dovedit minunat ( parca Dumnezeu mi la trimis :) ) mi a recomandat o carte, (despre care va zic voua)...si eu atuncea cu gandul la pacatele mele... am uitat cum ia zis. Apropo de spovedania mea, ma gandeam ce mult conteaza sa iti gasesti un preot/duhovnic care sa iti inspire incredere si sa te faca sa iti doresti sa mai vi atat la biserica cat si la spovedanie
Reply With Quote
Vechi 18.08.2009, 23:55:42
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Draga sora, uite ce am gasit online: http://www.sfnectariecoslada.ro/vers...ru-spovedanie/
Exista intr-adevar si o brosura, "Indreptar pentru spovedanie" scrisa de Protos. Nicodim Mandita (ISBN 9739603661) si o poti cumpara la o librarie care vinde si carti religioase. Eu pe-a mea am cumparat-o chiar de la biserica, din pangar.
Uite-o si pe net, daca vrei s-o comanzi: http://www.librarie.net/carti/6400/I...icodim-Mandita

Doamne ajuta!
Vechi 19.08.2009, 01:18:32
E_my E_my is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2007
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru E_my
Implicit

Da un search pe google "indreptar spovedanie" si gasesti cel putin 4 versiuni pe care le poti citi online sau downloada. Eu o urmaresc pe ca alcatuita deValeriu Gafencu, pentru ca imi da posibilitatea de a imi vedea pacatul, de a analiza daca e pacat sau nu ce am facut, etc, nu imi spune direct pacatul...
Reply With Quote
Vechi 19.08.2009, 01:21:16
E_my E_my is offline
Senior Member

Implicit

Ma bucur tare tare mult ca ai gasit un duhovnic potrivit pentru tine, roaga-te pentru el, sa il lumineze Dumnezeu. Si eu am crezut ca am gasit, dar m-am inselat, cel putin asta cred ce vreun an de acum..

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 19.08.2009, 14:55:38
Junior Member

Implicit

multumesc pt raspunsuri.
Emy, de ce spui ca te ai inselat? referitor la duhovnicul tau?
Reply With Quote
Vechi 19.08.2009, 19:47:38
E_my E_my is offline
Senior Member

Implicit

Am avut un duhovnic foarte potrivit pentru mine, care mi explica prin exemple toate cate nu le intelegeam, ma indruma, ma sfatuia, ma ajuta..

Avand in vedere ca eu mergeam la spovedit o data la 2-4 saptamani si parintele era implicat in nenumarate activitati in tara si in strainatate, mi-a dat binecuvantarea sa merg la un alt duhovnic. Am ales un om deosebit, un suflet cald, care a muncit sa construiasca o biserica, sa construisca o adevarata parohie, cu masa saracilor sambata, citiri de acatiste,program de spovedit, etc

I-am cerut binecuvantarea sa imi fie duhovnic, stiind ca ar trebui sa fac o spovedanie generala,dar mi-a spus ca nu e necesar, si sa vin nu cu povesti, ci cu pacatul pur:m-am mandrit, am judecat, etc. Cand m-am dus prima oara, desi am ajuns la ora stabilita, mi-a spus ca am 10 minute sa spun tot..iar eu imi simteam sufletul incarcat si prigonit si slabit de pacate, si aveam asa de multe intrebari ca sa fiu ajutata sa imi pun viata in ordine, si o stare atat de ciudata stiind ca in fata unui strain imi spun intimitatile pe care poate nici nu le-am rostit vreodata..si am avut 10 minute doar ca sa citesc lista de pacate..

Din pacate nici acum nu sunt lucrurile diferite, cand merg, la ora stabilita, imi citesc lista, ma intrerupe cateodata ca sa imi mai zica ceva, iar cand ajung la partea in care sa il intreb dspre framantarile mele, sa iau un sfat, gata, s-a terminat programul..

Si asta imi aduce o suferinta foarte mare. De mai bine de un an am ramas fara pastor, si adevarat este ca neavand pe cineva sa ma intareasca si sa ma invete cum e bine, m-am indepartat foarte mult de Dumnezeu, luand decizii pe care daca as fi avut un duhovnic nu le-as fi luat, cu siguranta..

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 19.08.2009, 23:04:29
Junior Member

Implicit

Imi pare rau sa aud asta. Nu stiu cum va fi pe viitor, dar parintele de care iti spuneam eu a avut atata rabdare si am prins un drag nespus fata de el. Tu spui ca te a indepartat de Biserica, eu spun ca ma apropiat. Sper sa fie tot asa si pe viitor in ceea ce ma priveste, (macar pana ma indrept) deoarece eu eram o fire foarte schimbatoare si petrecareata, iar noua mea atitudine ii uimeste pe toti. Si mai am o intrebare :) iti citesti pacatele? Pt. ca in urma acestei carti electronice pe care am primito de aicea eu am o multime si chiar ma gandeam cum sa imi amintesc si sa nu omit nimica ? mersi
Reply With Quote
Vechi 20.08.2009, 22:06:00
E_my E_my is offline
Senior Member

Implicit

Ar fi bine sa ai o lista bine analizata anterior. Nu trebuie sa o citesti ca pe o poveste,ci cu durere in suflet ca ai intristat pe Iisus cu pacatele tale, ca l-ai izginic din inima ta, ca de buna voie ai cazut in pacat, ca nu iti urmezi telul vietii, si anume mantuirea..

Ca sa fii sigura ca nu omiti ceva, mai bine faci o lista. Asa nici nu stai cu: nu imi amintesc, care mai era, etc si nici nu omiti ceva

Eu simt atunci cand cad ca ceva ma tine, ceva ma ridica si nu ma lasa sa ma indepartez de tot de Iisus..ma gandesc ca este rugaciunea strabunicii mele, dar asta o voi afla mai incolo..Pentru fiecare dintre noi, Dumnezeu gaseste un moment ca sa ni se descopere in slava Sa, sa ne arate bunatatea si dragostea Sa. Ma bucur mult ca traiesti aceste momente. La mine au fost insotite de ispite dureroase, dar cu ajutorul Lui Dumnezeu si si prin duhovnic, reusesti..

Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 24.08.2009, 17:15:30
stefanos93 stefanos93 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.08.2009
Locație: Bacau
Post Indreptarul de spovedanie al Parintelui Cleopa Ilie

Citat:
În prealabil postat de ralluka Vezi mesajul
ajutati ma va rog ,daca stiti ce carti sunt reomandate de preoti celor ce vor sa se spovedeasca. ceva de genul " indrumator pt. spovedanie" - zic eu, dar cartea are un alt nume. va intreb pt ca dupa mult timp, m a spovedit si eu. preotul care sa dovedit minunat ( parca Dumnezeu mi la trimis :) ) mi a recomandat o carte, (despre care va zic voua)...si eu atuncea cu gandul la pacatele mele... am uitat cum ia zis. Apropo de spovedania mea, ma gandeam ce mult conteaza sa iti gasesti un preot/duhovnic care sa iti inspire incredere si sa te faca sa iti doresti sa mai vi atat la biserica cat si la spovedanie
Indreptarul de spovedanie al Parintelui Cleopa Ilie http://www.rugulaprins.ro/documente/...SPOVEDANIE.pdf sper sa va fie spre folos duhovnicesc
Reply With Quote
Vechi 30.08.2009, 18:19:09
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ralluka Vezi mesajul
Ma bucur pentru tine ca ti-ai gasit un duhovnic bun. Si eu m-am schimbat mult de cand am parinte duhovnic. Nu stiu cum ma percep ceilalti acum, dar eu stiu ca in mine s-a petrecut o transformare... Parintele meu mi-a recomandat indreptarul de spovedanie al parintelui Cleopa si imi cere ca atunci cand merg la spovedanie, sa fac o lista de pacate, sa nu le uit. Poate stii cum e, vii hotarat sa spui o multime de pacate si cand ajungi la spovedit, realizezi ca nu mai stii nimic. De aceea e bine sa le ai in scris. Carticica e de folos, dar eu am observat din proprie experienta ca este mai bine ca la sfarsitul unei zile sa iti amintesti ce pacate ai facut si sa le scrii pe ceva, ca sa nu le uiti pana la viitoarea spovedanie. Se stie ca, in primele veacuri, crestinii se spovedeau in fiecare zi, asa ca le era mult mai usor sa isi tina minte pacatele. Mult succes in viata duhovniceasca!

@e_my Parintele meu ii asculta pe toti cei care se spovedesc la ei, unii il tin chiar si o ora intreaga, dar are rabdare cu toti. Tin minte ca o data, in Vinerea Mare, se facuse o mare coada la spovedit si acea coada era exasperata ca parintele spovedea de mai bine de o jumatate de ora o persoana, chiar incepusera sa-i strige parintelui sa spovedeasca mai repede, pentru ca sunt si altii la rand, insa parintele a continuat netulburat, spunand ca aceia care doresc sa se spovedeasca sa astepte in liniste cat vor putea si cat vor avea rabdare, pentru ca o spovedanie nu se poate incheia in zece minute, asa cum se asteptau ei. Poate ca parintele tau are multa lume la spovedanie si nu doreste sa faca lumea sa astepte, poate se teme ca vor pleca si in acest caz ar fi bine sa gasesti un moment cand nu e multa lume la spovedanie, pentru ca parintele sa aiba timp mai mult pentru tine.... Nu cred ca este lipsa de bunavointa, ci doar graba... Daca ma insel, atunci poate ar fi cazul sa ii spui parintelui tau cat de mult te framanta atitudinea lui. Nu ar trebui sa se supere, ci sa gasiti amandoi o solutie. Sfatul meu ar fi sa nu renunti asa de usor la duhovnicul tau. Roaga-te sa-l lumineze Dumnezeu, sa iti asculte marturisirea completa si sa iti dea sfat bun.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Caut o carte... Stefan23 Stiri, actualitati, anunturi 3 23.08.2011 23:51:41
Carte aureliapopescu Stiri, actualitati, anunturi 2 03.11.2009 10:39:49
Prezentare de carte + cristiboss56 Preotul 18 24.03.2009 21:10:32
Carte Da Vinci scristim Stiri, actualitati, anunturi 1 20.11.2007 19:00:53