![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca exista vreo forta in ceea ce am spus eu, ea nu provine din violenta de limbaj, ci a argumentului. Oricum, nu am spus niciodata ca un crestin nu poate sa se implineasca sufleteste prin credinta. Din contra. BTW, faptul ca simtim ca trebuie sa ii facem pe ceilalti sa gindeasca ca noi e o chestie evolutionista :) |
|
|
|||
|
|||
|
BTW, faptul ca simtim ca trebuie sa ii facem pe ceilalti sa gindeasca ca noi e o chestie evolutionista :)[/quote]
Pe scara evolutiei poti sa ratacesti ....o poti lua in sus sau in jos...fiecare din noi , probabil , ca la o analiza mai atenta , descopera ca a avut si perioade cand i-a lunecat piciorul si a luat-o in jos. Bine ar fi sa ne trezim sa ne cunoastem caderile ....sa cautam argumente puternice ....si sa urcam cat mai multe trepte |
|
|
|||
|
|||
|
E trist cand te gandesti ca un ateu, in loc sa accepte sansa ce i se da o data cu inaintarea in viata, de a-L cunoaste pe Dumnezeu, parcurge o regresie catre stadiul, denumit de Rose Vincent ,al “marii identificari”, anume “ce este asta?”.. Aceasta treapta apare pe la varsta de 2 ani si in mod normal se continua cu intrebarea “de ce?” care debuteaza pe la 3 ani.
De ce regresie? Evitand angajarea spirituala, ignorand transcendenta, nu stagnam ci decadem! Cel ce te consideri ateu, inainte de a mai posta ceva, afla ce cauti pe forumul asta.. incearca sa dai un raspuns “DE CE ?” – ului ce zace in stare latenta in tine, un altul decat acela asupra caruia staruiesti..inca de pe la trei ani. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu personal trebuie sa va multumesc pentru ca de cind ma mai conversez cu voi, pentru a va putea raspunde, am aflat multe lucruri interesante. In alta ordine de idei, ce intelegi tu prin angajare spirituala? |
|
|
|||
|
|||
|
Acest lucru depaseste puterea ta de intelegere,este alt nivel de cunoastere care nu-l poti dobandii cu siguranta prin aceasta modalitate de comunicare ,pe net.
Invata sa iubesti. Dumnezeu sa ne ierte , sa ne ajute si sa ne miluiasca ! |
|
|
|||
|
|||
|
Deocamdat’ inteleg ca nu inteleg mai nimic dar nadajduiesc sa inteleg candva.
Stii tu ca “ înțelepciunea fără-a cuteza / E ca cutezarea fără-a cugeta.” [Dimitrie Bolintineanu] Cred totusi ca am inteles cat de importanta este stradania de a incerca sa iert, sa iubesc in continuare o persoana care refuza sa calce „doar pe partea carosabila a sufletului” meu [adica acolo unde sunt pregatita] .. iar asta, doar cu ajutorul Bunului Dumnezeu! Doamne ajuta! |
|
|
|||
|
|||
|
Am inteles, vorbiti sa va aflati in treaba
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Rugaciuni pentru atei. | cod_gabriel | Generalitati | 48 | 11.08.2014 08:25:49 |
| Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 11:17:23 |
| Pentru atei | xanixade | Teologie si Stiinta | 84 | 06.04.2011 20:24:36 |
| Cuvant pentru atei | dobrin7m | Generalitati | 179 | 14.03.2011 11:03:30 |
|
|