Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.08.2009, 19:15:34
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria63 Vezi mesajul
Nu stiu care ar fi chestia de care te miri.
Dumnezeu este puternic nu prin forta ci prin credinta pe care te lasa sa o descoperi singur ,asta daca vrei tu , nu te obliga nimeni
Ma mir ca ce balmajesc eu pe aici e luat de cineva in serios si considerat ca amenintind credinta cuiva.
Daca exista vreo forta in ceea ce am spus eu, ea nu provine din violenta de limbaj, ci a argumentului.

Oricum, nu am spus niciodata ca un crestin nu poate sa se implineasca sufleteste prin credinta. Din contra.

BTW, faptul ca simtim ca trebuie sa ii facem pe ceilalti sa gindeasca ca noi e o chestie evolutionista :)
Vechi 19.08.2009, 19:27:49
maria63 maria63 is offline
Member

Data înregistrării: 29.03.2008
Implicit

BTW, faptul ca simtim ca trebuie sa ii facem pe ceilalti sa gindeasca ca noi e o chestie evolutionista :)[/quote]

Pe scara evolutiei poti sa ratacesti ....o poti lua in sus sau in jos...fiecare din noi , probabil , ca la o analiza mai atenta , descopera ca a avut si perioade cand i-a lunecat piciorul si a luat-o in jos.
Bine ar fi sa ne trezim sa ne cunoastem caderile ....sa cautam argumente puternice ....si sa urcam cat mai multe trepte
Vechi 19.08.2009, 19:51:28
8NihilSineDeo9 8NihilSineDeo9 is offline
Member

Data înregistrării: 24.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

E trist cand te gandesti ca un ateu, in loc sa accepte sansa ce i se da o data cu inaintarea in viata, de a-L cunoaste pe Dumnezeu, parcurge o regresie catre stadiul, denumit de Rose Vincent ,al “marii identificari”, anume “ce este asta?”.. Aceasta treapta apare pe la varsta de 2 ani si in mod normal se continua cu intrebarea “de ce?” care debuteaza pe la 3 ani.
De ce regresie? Evitand angajarea spirituala, ignorand transcendenta, nu stagnam ci decadem!

Cel ce te consideri ateu, inainte de a mai posta ceva, afla ce cauti pe forumul asta.. incearca sa dai un raspuns “DE CE ?” – ului ce zace in stare latenta in tine, un altul decat acela asupra caruia staruiesti..inca de pe la trei ani.
Vechi 19.08.2009, 22:20:08
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de 8NihilSineDeo9 Vezi mesajul
E trist cand te gandesti ca un ateu, in loc sa accepte sansa ce i se da o data cu inaintarea in viata, de a-L cunoaste pe Dumnezeu, parcurge o regresie catre stadiul, denumit de Rose Vincent ,al “marii identificari”, anume “ce este asta?”.. Aceasta treapta apare pe la varsta de 2 ani si in mod normal se continua cu intrebarea “de ce?” care debuteaza pe la 3 ani.
De ce regresie? Evitand angajarea spirituala, ignorand transcendenta, nu stagnam ci decadem!

Cel ce te consideri ateu, inainte de a mai posta ceva, afla ce cauti pe forumul asta.. incearca sa dai un raspuns “DE CE ?” – ului ce zace in stare latenta in tine, un altul decat acela asupra caruia staruiesti..inca de pe la trei ani.
Eu personal stiu ce caut pe acest forum. Mi-ati devenit simpatici si imi face placere sa ma contrazic cu voi. Sincer, pe un site ateu m-as cam plictisi.
Eu personal trebuie sa va multumesc pentru ca de cind ma mai conversez cu voi, pentru a va putea raspunde, am aflat multe lucruri interesante.

In alta ordine de idei, ce intelegi tu prin angajare spirituala?
Vechi 19.08.2009, 23:59:45
maria63 maria63 is offline
Member

Data înregistrării: 29.03.2008
Implicit

Acest lucru depaseste puterea ta de intelegere,este alt nivel de cunoastere care nu-l poti dobandii cu siguranta prin aceasta modalitate de comunicare ,pe net.
Invata sa iubesti.
Dumnezeu sa ne ierte , sa ne ajute si sa ne miluiasca !
Vechi 20.08.2009, 00:37:59
8NihilSineDeo9 8NihilSineDeo9 is offline
Member

Data înregistrării: 24.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Deocamdat’ inteleg ca nu inteleg mai nimic dar nadajduiesc sa inteleg candva.
Stii tu ca “ înțelepciunea fără-a cuteza / E ca cutezarea fără-a cugeta.” [Dimitrie Bolintineanu]

Cred totusi ca am inteles cat de importanta este stradania de a incerca sa iert, sa iubesc in continuare o persoana care refuza sa calce „doar pe partea carosabila a sufletului” meu [adica acolo unde sunt pregatita] .. iar asta, doar cu ajutorul Bunului Dumnezeu!

Doamne ajuta!
Vechi 20.08.2009, 09:06:10
topcat
Guest

Implicit

Am inteles, vorbiti sa va aflati in treaba
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 08:25:49
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 11:17:23
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 20:24:36