![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
"Nu trebuie sa-ti deschizi inima in fata altora fara trebuinta. Dintr-o mie se poate gasi numai unul care ar fi in stare sa pastreze taina ta. Si cand noi insine n-o pastram in sufletul nostru, putem nadajdui ca ea ar putea fi pastrata de altii? Cu omul simplu trebuie sa vorbesti despre lucrurile omenesti, iar cu omul inzestrat cu intelepciune duhovniceasca trebuie sa vorbesti despre cele ceresti." [COLOR=darkred](Sfantul Serafim de Sarov)[/COLOR]
Interesante cuvinte. Asta nu inseamna ca nu toti preotii sunt buni, ci ca unii sunt mai buni decat altii, pentru ca [COLOR=darkred]Spovedania nu este doar dezlegare de pacate ci si indrumare si vindecare.[/COLOR]
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Multumesc. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Wow, ce frumos! La mine a fost asa: imi cautam duhovnic (urma sa ma spovedesc pentru prima data in viata) si cineva mi-a spus sa ma duc la un anumit preot ca e bun. M-am dus dar am trecut de doua ori prin fata bisericii fara sa o vad! Tot cautam biserica si treceam pe langa ea dar n-o vedeam! Ciudat. Am mai facut o incercare si de data asta am gasit-o dar preotul era ocupat cu niste arhitecti inauntru. Am asteptat sa iasa dar nu mai iesea, pana la urma am plecat ca aveam treburile zilei de incheiat. Pe drum ma gandeam: esti prea pacatos ca sa te ajute Dumnezeu cu un duhovnic, vai de capul tau! In drum spre casa am trecut prin fata unei biserici si mi-am amintit ca sora mea imi spusese ca a intalnit un parinte calugar pe nume P. de la acea biserica. Am intrat si am dat nas in nas cu parintele P. M-a primit cu atata dragoste incat am ramas uimit! Nu-mi venea sa cred! Parintii mei nu s-au comportat cu mine niciodata asa! Si mi-a mai zis ca m-a trimis Dumnezeu la el ca avea nevoie de un drum la Pitesti si eu eram disponibil (nu putea sofa sau pur si simplu vroia sa stea de vb cu mine sa ma descoase pentru spovedanie, nu stiu). Dupa doua zile am plecat la Pitesti cu parintele m-a invatat cantari, pe drumul de intoarcere eram Cucuzel in devenire, ma dureau falcile de atata cantat:)) Am stat de vorba, mi-a pus o groaza de intrebari, mi-a dat o groaza de raspunsuri, mi-a aratat cum sa ma rog etc. Acum cand ma gandesc retrospectiv mi-e dor sa-l mai am o zi intreaga numai pentru mine. La despartire m-a reprogramat cu cateva zile mai devreme la spovedanie. Insa in ziua spovedaniei am inceput sa dau inapoi si sa ma chinuie gandul ca n-am tinut postul chiar asa cum trebuie, ca ar fi bine sa mai aman etc. Intr-un cuvant ma hotarasem sa renunt. Dar aveam un drum de facut la Tulcea pentru niste acte. Asa ca am plecat la drum. Cand am trecut cu bacul a venit la mine un tanar necunoscut sa ma intrebe daca nu vreau sa-l iau si pe el in masina - aveam aceeasi destinatie. Tot drumul mi-a vorbit despre spovedanie, despre Sfanta Impartasanie, despre Sfinte Moaste, despre pelerinaje, despre Imparateasa cerurilor la care avea evlavie si multe altele. Pur si simplu mi-a schimbat hotararea initiala! Si uite asa am ajuns la spovedanie, daca nu era Maica Domnului sa ma ajute prin acel necunoscut, sa ma intareasca, eram si acum ratacit pe culoarele propriei constiinte.
|
|||
|
|||
![]()
observ ca multi dintre cei care posteaza pe forum au aceesi problema ca si mine: nu gasesc un preot duhovnic la care sa ma duc ori de cate ori am o problema. Pana acum am mers la preotii din parohiile de care apartineam (unul cand locuiam cu parintii, altul cand eram studenta, altul cand m-am mutat la casa mea ). De fiecare data cand merg l-a spovedanie simt ca nu sunt impacata cu mine. Poate si din cauza faptului ca preotii la care am mers se cam "grabesc". Ma puteti ajuta cu un sfat? Locuiesc in Botosani...Multumesc anticipat.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hirotonia si parohia pe bani? | pacatosul | Despre Biserica Ortodoxa in general | 123 | 29.09.2012 19:36:34 |
Parohia Varzaru | Pr.Octavian | Resurse ortodoxe on-line | 6 | 18.01.2012 10:02:46 |
Parohia Sf. Gheorghe Vechi | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 23.04.2010 23:48:15 |
Parohia Pojejena | nedu21 | Intrebari utilizatori | 0 | 06.02.2010 23:52:04 |
|