Citat:
Dimpotriva, nu cred ca astazi suntem mai pudici decat ieri... Cum ai ajuns la concluzia asta??
Pe orice taraba gasesti ziare care au pe prima pagina o domnisoara dezbracata, pe care le poate cumpara orice copil plus numarul nelimitat de site-uri de pe internet etc.
Educatia sexuala nu cred ca ne lipseste, insa o constiinta religioasa, da!
|
Comiti o eroare logica. Faptul ca acum copiii sunt mai expusi la imagini cu caracter sexual nu implica un nivel de educatie sexuala mai mare. La fel cum nici un procent mare de consumatori de droguri intr-o societate nu inseamna ca oamenii aia sunt educati apropo de droguri. Ba chiar dimpotriva.
Tocmail pentru ca, in ziua de azi, copiii au acces extrem de facil la imagini/filme cu tenta sexuala e nevoie de educatie sexuala. Sa spui ca educatia sexuala ii impinge pe copii inspre sex e un punct de vedere naiv. Revistele de care vorbesti tu, combinate cu o
lipsa de educatie sexuala ii fac sa aiba sex neprotejat la 14 ani si avorturi la 15.
Citat:
Forte bine, dar mai trebuie sa si demonstrezi. Ai de la mine o suta de milioane de ani pentru asta. Mai pune inca odata pe atita de la tine si sa ne vedem cu bine atunci si cu microbul transformat in musca tete!
|
Am mai spus-o si pe alte forumuri cand am dat de puncte de vedere similare. Incearca sa intelegi ca faptul ca tu
nu vrei sau
nu poti sa intelegi un anumit concept nu invalideaza acel concept. Acceleratorul de particule de la Geneva exista, fie ca eu cred in el sau nu.
Citat:
Boli transmisibile sexual exista de cind pamintul. Poate avorturile sa fi fost mai putine pentru ca imi inchipui ca exista mai mult Dumnezeu in vietile oamenilor in acele vremuri. Imi pare rau, comparatia pe care o faci cu evul mediu nu cred ca sta in picioare.
|
Lumea face sex. Si o sa o tot faca, probabil din ce in ce mai mult la varste fragede. E un fapt. Si nu vad ca asta o sa se schimbe curand.
Romania are un procentaj mare de avorturi, la nivel european. De 52 avorturi/1000 de femei (varste intre 15 si 44 ani). La polul opus, Olanda, cu 7 avorturi/1000 de femei.
Sursa:
http://www.google.bg/url?sa=t&source...OTpbG6G77icydg
Imi permit sa iti atrag atentia asupra faptului ca Olanda e una din cele mai putin religioase tari din Europa, care, in acelasi timp, se bucura de unul dintre cele ma ridicate niveluri de trai:
http://en.wikipedia.org/wiki/Religio...he_Netherlands
Romania e un stat unde oamenii se declara 87% ortodocsi, si unde, in acelasi timp, avem un numar campion de avorturi. Si asta vine exact din lipsa de educatie sexuala, atat cea de acasa, cat si cea din scoala.
In cazul Olandei, e clar ca numarul redus de avorturi nu vine de la o "apropiere de dumnezeu". Sex se face si acolo. Dar e o societate care se asigura ca isi invata copiii despre sexul protejat.