Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.08.2009, 19:41:52
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Sufletul unui oras sta în cladirile sale vechi în copacii lui si bineînteles în oameni, institutii etc. Cu fiecare casa veche demolata moare putin din spiritul orasului, spirit cladit de generatiile de oameni care s-au succedat în acest loc si care au imprimat prin vietile lor atmosfera locala, înmagazinata în aceste cladiri.

Cu fiecare copac taiat sau ciuntit "ca sa nu cada cracile pe oameni" moare un martor al aceluiasi spirit. Un copac e o opera de arta a lui Dumnezeu, mai ales daca e vârstnic. Nici un copac nu seamana cu altul.
Vechi 29.08.2009, 12:07:20
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit Bucurestiul pentru mine

este acel oras cu vreo un milion jumatate de locuitori din care aproape o treime au fost evrei romani. Acel oras cu strazi pavate cu pietre de bazalt,cu tramvaie pline de oameni, cu impresionante cladiri publice care s`au construit pe timpuri mai bune.
Bucurestiul pentru mine era strada Vacaresti,Olteni,Udricani si Mamulari pe care am locuit. Bucurestiul erau si cinemaurile Tomis, Izbanda si Gloria unde am vazut de 37 de ori filmul "Aventurile Baronului Minhausen", film german in culori. Pentru mine, Bucurestiul a fost locul unde am imbratisat si sarutat pe prima mea dragoste la 12 ani...
Azi,cand ajung in Bucuresti,trebuie sa caut si sa gasesc acele lucruri care i-mi desteapta amintiri ca multe locuri s`au schimbat. Si pomul cu dude a disparut.Strazile nu mai arata cum au fost o data. Ceausescu a bagat Bucurestiul intr`o masina de tocat.Cam asa arata azi.
Strazi intregi au disparut si in locul lor au aparut blocuri mari si urate. Unde "Micul Paris"....?
Nici macar mititelul...
In pavalia lui Babailiescu de branzeturi se face azi manichura. La cofetaria lui Taihman azi se vand haine vechi. Fabrica de sifon a disparut. Si templul Unirea Sfanta de pe Mamulari a disparut. Tempul Coral este azi muzeul evreilor din Romania. Eu mai tin minte cum mergeam de sarbatori la templu. Nu pentru credinta ,numai pentru atmosfera...
Vechi 31.08.2009, 05:44:37
mirelat
Guest

Implicit

Bucurestiul este si va ramane orasul meu de suflet din Romania, un loc care iti ofera deopotriva viata trepidanta dar si linistea de care ai nevoie, daca stii unde sa le cauti.
Reply With Quote
Vechi 31.08.2009, 06:37:46
mirelat
Guest

Implicit

mi-am adus aminte cu drag de Schitul Darvari...

de Manastirea Plumbuita...

de targurile de suflet de la Muzeul Taranului Roman si Muzeul Satului... mergeti la targul iconarilor de Ziua Crucii !

Reply With Quote
Vechi 31.08.2009, 11:43:58
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Primele trei cuvinte care imi vin in minte, legate de Bucuresti:
- cu tristete: aglomeratie, poloarea, zgomot.
- cu bucurie: biserici, muzica psaltica, Moaste.

Last edited by windorin; 31.08.2009 at 11:47:07.
Reply With Quote
Vechi 31.08.2009, 12:06:48
anastasia2008's Avatar
anastasia2008 anastasia2008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2008
Locație: Acum, in Valenii de Munte, Prahova.
Implicit

Stau in Bucuresti de doi ani, dar nici pana acum nu m-am obisnuit cu orasul asta atat de trist. "Emana" atat de multa singuratate, desi e locuit de atatia oameni. Eu nu-mi gasesc locul aici. Nu mi-a placut niciodata Bucurestiul. Prea multa bogatie, dar in acelasi timp, prea multa saracie.
Intre minutul acesta care bate ... si celalalt.

Si-mi pare neinteles si trist,
Ca nu privim la cer mai des,
Ca nu culegem flori si nu iubim,
Noi, cei care asa de repede murim.

http://pensiuneaverasilivia.wordpress.com/
Reply With Quote
Vechi 31.08.2009, 12:41:30
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anastasia2008 Vezi mesajul
Stau in Bucuresti de doi ani, dar nici pana acum nu m-am obisnuit cu orasul asta atat de trist. "Emana" atat de multa singuratate, desi e locuit de atatia oameni. Eu nu-mi gasesc locul aici. Nu mi-a placut niciodata Bucurestiul. Prea multa bogatie, dar in acelasi timp, prea multa saracie.
Adevarat spus, Anastasia. Bucurestiul este plin de singuratate, in pofida miilor de oameni.

Fiecare isi idolatrizeaza familia. Spunea profetic, Parintele Staniloae, cum ca "cel mai grav pacat al familiei nu este desfranarea, etc, ci autoidolatrizarea ei, inchiderea acesteia in sine, anularea deschiderii spre ceilalti, spre comuniune, spre Imparatia lui Dumnezeu".

Reply With Quote
Vechi 24.11.2021, 16:44:08
Steve Works Steve Works is offline
Member

Data înregistrării: 06.03.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
Bucurestiul este si va ramane orasul meu de suflet din Romania, un loc care iti ofera deopotriva viata trepidanta dar si linistea de care ai nevoie, daca stii unde sa le cauti.
Mi-a placut Bucurestiul cand eram mai tanar, desi in ultimii ani mi se pare foarte aglomerat.
Vechi 19.05.2011, 06:02:22
Doru Med Doru Med is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.05.2011
Implicit Precizare

Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales Vezi mesajul
Si templul Unirea Sfanta de pe Mamulari a disparut. Tempul Coral este azi muzeul evreilor din Romania. .
Templul Unirea Sfanta este cel ce gazduieste Muzeul Evreilor din Romania.
Templul Coral este in curs de renovare.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2011, 10:59:53
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Mie unul imi place bucurestiul....locuiesc de mult aici....e cam poluat, dar are si locuri faine...biserici, parcuri....case vechi, samd....e mai bine in provincie....e mai mult aer...dar, parca tot bucurestiul imi place mai mult...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce inseamna Raiul pentru voi? calatorul Generalitati 4 31.12.2012 20:16:58
Ce inseamna pentru voi Sf Impartasanie? pacatoasa.. Impartasania (Taina Euharistiei) 48 27.11.2010 01:04:33
Ce inseamna pentru voi a trai in strainatate? Fani71 Generalitati 250 01.12.2009 23:53:20