Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.08.2009, 23:22:25
racismdude
Guest

Implicit

nu as fi crezut sa atrag atatea raspunsuri. multumesc... nu e retorica intrebarea... sunt rasista si sper sa devin si nazista.... nu sunt credincioasa... mai mult ma inclin spre luciferism... am 14 ani deci am tot timpul... oricum... daca voi credeti ca tiganii sunt de treaba si sunt si ei oameni atunci am si eu o intrebare: crimele, jafurile, rautatile spue si facute de ei, unde se duc? dumnezeu nu ii vede? daca sunt si ei oameni, ceea ce insemna ca sunt apti pt munca si pentru a invata, de ce nu muncesc si nu merg la scoala? pe mine nu m-ar deranja culoarea pielii atat timp cat stiu ca ma pot simti in siguranta pe strada, fara sa trebuiasca sa am un briceag la mine si forta... si fara sa'mi zica niste tigani: "ce faci papusa, vii cu mine la uns suc?" pe mine nu ma deranjeaza misoginismul in general dar genul asta ma deranjeaza... de aia nu suport...
oh... btw... sunt ortodox (am fost botezata la nastere)... stiu ce inseamna religia asta si traditiile... sa pupi icoane si cruci... etc :)).. anyway... de multe ori am incercat sa las ura deoparte si sa gandesc ca sunt si tiganii oamnei si ca suntem egali... dar chiar azi am vazut unu drogat mort care bantuia pe strazi cu tigara in mana... nu zic ca e gresit ca si eu fumez... si o sa ma droghez si eu mai incolo... (deocamdata nu am bani ) da' nu iesi frate pe strada si faci ca toate alea... anyway... multumesc inca o data pentru raspunsuri... si daca vreti... cineva cu experienta sa imi dea si mie add la id: tdohrgnr si daca vrea sa ma lamureasca si pe mine cu dumnezeu... va rog... multumesc (anticipat) ... nu de alta da pe site nu pot sa vorbesc ca imi blocheaza contul...
Reply With Quote
Vechi 28.08.2009, 23:35:27
racismdude
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
...Eu nu stiu ce as face, dar in nici un caz NU as zice ca sunt suboameni si NU i-as baga in lagare de munca si la camerele de gazare, cum faceau nazistii.

Pentru infractori exista politia.
Pentru preventie, ar trebui sa existe programe sociale si bisericesti de ajutor de integrare etc.
Si last not least ar trebui ca fiecare dintre noi sa isi ajute aproapele si sa-l priveasca ca pe un OM - aproapele insemnand oricine, nu numai pe cei de acelasi neam sau cei cu aceeasi culoare de piele sau cei cu aceleasi convingeri religioase, practici sexuale etc..

Lucrurile astea sunt atat de elementare incat eu una nu inteleg cum de pot exista crestini cu orientari naziste.
nazistii bagau evreii in lagare, nu tiganii...:)) oricum mai mult de 1000 de tigani nu erau atunci...
deci bagati la cap... everii nu tiganii.. da?
multumesc.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2009, 23:43:17
racismdude
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales Vezi mesajul
deoarece Romania nu a facut aproape nimic ca sa-i educheze,sau nu a stiut ce sa faca ca sa le schimbe mentalitatea si felul lor de viata ,sau Romania nu a avut imensele bugete sa faca asta.
A educa tziganii nu este un lucru de legi si pedepse.Este un lung-lung efort national care trebuie inceput cat mai devreme si in primul rand, multii lor copii . Daca planurile care le ve-ti face vor reusi,sa sperati ca in10-15 ani ve-ti incepe sa va bucurati de roade.
Foarte adevarat ce s-a scris aci despre problema demografica . Daca o sa o maturati sub covor o sa va treziti intr`o rea-zi ca tziganii va vor condui tara.
Parerea mea.

asa e... frate... trezi-ti-va!!!... va rog... va implor... voi nu vedeti ce fac astia cu tara noastra?? nu vedeti ce fac cu Romania??? doamneee.... suntem romani ei sunt tigani... nu au ce cauta aici... nu se numesc romani... ei de ce nu au o tara a lor??? pentru felul in care se comporta.... va rog... trezi-ti-va!! oameni buni... faceti ceva pana nu e prea tarziu... cum obama a ajuns la presedintie (fiind niger) de ce nu poate si un tigan sa ajunga? (pentru ca nu o sa permit eu asta... si chiar daca va trebui sa omor pentru ca asta sa nu se intample o voi face...)... dar va rog... uita'ti'va in jur... mai lasati credinta... trezi-ti-va... o singura viata aveti.... nu spun sa nu credeti in dumnezeu si sa nu va inchinati la el dar... mai gandi'ti'va si la alte lucruri cum ar fi viata voastra... nu va pasa de ea? pai asta nu se numeste sinucidere? eu una nu vreau sa mor... si mai ales nu din cauza ca m'am lasat condusa de tigani....
Reply With Quote
Vechi 28.08.2009, 23:50:33
The_Fallen The_Fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antonio Vezi mesajul

2) Homosexualii.

Ce sa mai zic despre ei? Intretin acte obscene in public, sunt pentru legalizarea prostitutiei, fac mitinguri scarboase.
Am multe de spus aici.
In primul rand homosexualii mi-au demonstrat ca nu au respect fata de integritatea fizica a altor persoane, ca cei care insista sa le fie respectate drepturile nu au respect fata de ale altora.Ei nu fac ceea ce fac numai intre ei.Un homosexual este atras sexual de persoane de acelasi sex, si sa va fereasca Dumnezeu sa fiti tinta unei persoane care insista pana cand trece de granita legii si a psihologiei.Desigur nu exista nici o lege care sa ne apere pe noi barbatii de asemenea manifestari agresive sexual si oligofrenice, dpmdv.
Tineti minte: lumea homosexualilor nu e numai a lor ci si a noastra si oricare dintre noi poate fi vizat de un "gay" caruia i se pune pata, iar legile nu exista pentru ei ci sut tratate cu ideea ca "ce o sa imi faci cu politia?".
Revenind la omoruri, daca omorand o persoana care iti pune in pericol copiii nu o vei face?Nu vei acceptasaiei o viata si sa infrunti inchisoarea pentru a salva mai multe vieti?Ok, unii practicanti de bjj si judo imi vor spune ca poti sa o imobilizezi, dar stiti ce?Eu nu practic bjj si judo.Daca apare o asemenea situatie trebuie sa bag un obiect ascutit in gatul ucigasului si nu am cum altfel.Asa ca ganditi-va.
Next, nu mi se pare corect sa sufar pentru crimele altora numai pentru ca imi impartasesc culoarea pielii!Nu e rasist?Sa sufar pentru ca niste oameni pe care nu ii cunosc au comis crima de a-l face pe seamanul lor un sclav?
Reply With Quote
Vechi 28.08.2009, 23:53:43
racismdude
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de luchian Vezi mesajul
Nu toti tiganii sunt criminali
Nu toti negrii sunt infractori
Nu totii crestinii sunt buni
Nu toti evreii sunt conspirativi

Daca exista un singur tigan, negru sau ce-o fi el cu suflet curat, atunci nu este permis nimanui sa condamne o etnie sau o tara.

Nazismul este o miscare si nu are ce cauta in comparatie.
te rog... de ce nu vrei sa intelegi?... va implor... nu e corect asa... noi nu ne ducem sa invadam o tara... sa furam din acea tara... sa omoram oamenii din acea tara...
de ce sa la permitem lor sa faca asta... sa vina in tara noastra si sa faca ce vor din ea??? si sa mergem pe strada si sa treaca pe langa noi niste tigani care vorbesc in limba lor si care cel mai probabil te injura??... eu, la 14 ani, am foarte multe probleme... si stiu cum e sa nu ai timp sa faci nimic... dar trebuie sa ne ocupam si de problema asta??
de ce trebue romania sa fie cea mai de jos dintre tari... cei mai asupriti... cei mai saraci... de ce? vi se pare normal??
Reply With Quote
Vechi 28.08.2009, 23:56:09
racismdude
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de The_Fallen Vezi mesajul
Am multe de spus aici.
In primul rand homosexualii mi-au demonstrat ca nu au respect fata de integritatea fizica a altor persoane, ca cei care insista sa le fie respectate drepturile nu au respect fata de ale altora.Ei nu fac ceea ce fac numai intre ei.Un homosexual este atras sexual de persoane de acelasi sex, si sa va fereasca Dumnezeu sa fiti tinta unei persoane care insista pana cand trece de granita legii si a psihologiei.Desigur nu exista nici o lege care sa ne apere pe noi barbatii de asemenea manifestari agresive sexual si oligofrenice, dpmdv.
Tineti minte: lumea homosexualilor nu e numai a lor ci si a noastra si oricare dintre noi poate fi vizat de un "gay" caruia i se pune pata, iar legile nu exista pentru ei ci sut tratate cu ideea ca "ce o sa imi faci cu politia?".
Revenind la omoruri, daca omorand o persoana care iti pune in pericol copiii nu o vei face?Nu vei acceptasaiei o viata si sa infrunti inchisoarea pentru a salva mai multe vieti?Ok, unii practicanti de bjj si judo imi vor spune ca poti sa o imobilizezi, dar stiti ce?Eu nu practic bjj si judo.Daca apare o asemenea situatie trebuie sa bag un obiect ascutit in gatul ucigasului si nu am cum altfel.Asa ca ganditi-va.
Next, nu mi se pare corect sa sufar pentru crimele altora numai pentru ca imi impartasesc culoarea pielii!Nu e rasist?Sa sufar pentru ca niste oameni pe care nu ii cunosc au comis crima de a-l face pe seamanul lor un sclav?
tu esti tigan?
Reply With Quote
Vechi 29.08.2009, 00:01:48
The_Fallen The_Fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de racismdude Vezi mesajul
tu esti tigan?
nu.Ce sens are intrebarea ta?
Inteleg, este vorba despre culoarea pielii...atunci afla, albule, ca stramosii tai (nu conteaza daca nu sunt de fapt) au inrobit rasa neagra, si esti la fel de vinovat ca si ei si vei plati pentru crimele lor.Cum indraznestisa privesti o persoana de culoare in fata cand "TU" esti un mostru sclavagist si rasist!?!?!?:)Cam asa vor sa ne impuna asa zisele "organizatii de protectie a minoritatilor".
Reply With Quote
Vechi 29.08.2009, 02:53:25
antonio antonio is offline
Member

Data înregistrării: 11.04.2007
Locație: Italia
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru antonio
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan4 Vezi mesajul
Intrucit intrebarea mi se adreseaza direct, voi incerca sa raspund.
In primul rind formularea "problema tiganeasca" este total nefericita. Suna exact ca si "problema evreiasca" pe care stim cu totii cum au incercat sa o rezolve fascistii, inclusiv cei din Romania: prin genocid. Pina nu vom recunoaste ca uciderea altei fiinte umane nu poate fi justificata prin nici un motiv, vom ramine doar o hoarda de barbari singerosi. NU EXISTA SUBOAMENI. Toti suntem la fel, indiferent de culoare, nationalitate, religie sau preferinte sexuale. Nu trebuie sa judeci si sa pedepsesti tu pe nimeni, este treaba lui Dumnezeu sa faca asta. Daca nu intelegi asta, dupa parerea mea esti un rau crestin.
De ce cand vorbesc/vorbim despre problema tiganeasca (care exista cu adevarat), doar "orbii" inchid (din nou) ochii... si bineinteles ca raman fara portofel, ne gandim repede la holocaust, pogromuri? Asta se numeste stereotip!
Cum am zis si mai sus, problema tiganeasca exista cu adevarat. Este o problema sociala, educationala si economica as zice.
De ce sociala? De cand au devenit liberi acu' un secol si jumate, n'au reusit sa se integreze in societate. Ei vreau ca societatea romaneasca sa se integreze in randuiala lor tiganeasca.
De ce educationala? S'a vazut cati tigani merg la scoala, chiar daca au fost construire scoli pentru ei, etc.
De ce economica? Statul roman, statul francez, statul italian, toate statele pompeaza bani. Pompeaza bani in tabere legale (le face casa gratis) si le da de munca. Francezii au trimis cativa tigani acasa, le-au dat si porci pentru o noua activitate si ce au facut acesti... paraziti (altfel nu pot sa'i numesc, sper sa ma ierti)? Au mancat porcii si s'au intors in Franta.
Si Ue pompeaza bani in diferite programe anti-discriminare... din banii cui?

Tata a venit aici in Italia cu o plasuta. Si nu i-a dat statul italian casa, nu i-a dat loc de munca si nu l-a ajutat economic. Cu propriile puteri si credinta in Dumnezeu a reusit.

Sa nu mai vorbim de discriminarea pozitiva.

Deci, numai un orb nu poate (sau nu vrea?) vedea problema tiganeasca. Bineinteles, daca traiesti in pestera (sa presupunem) si nu ai contacte cu ei, poti zice ca sunt ok, sunt energici, creativi. Dar nu e asa. Realitatea ni'i prezinta altfel. Citeste inca odata linkurile puse de mine.

Si inca o dovada despre acesti tigani:

“Umbla si azi prin lume, furand la drumul mare”

In 950 istoricul arab Hamza din Ispahan vorbeste despre monarhul persan Bahram Gur ce si-a incheiat domnia in jurul anului 438. De aici aflam primele marturii despre tigani cunoscuti ca zotti sau luri. Astfel regele Persiei ii va cere suveranului Indiei 12.000 de lautari care ar fi urmat sa distreze auditorii si sa se stabileasca acolo pentru a deveni agricultori si a munci pamantul primind in schimb fiecare, vite, magari si grane.
50 de ani mai tarziu in poemul epic national persan Sah (Cartea Regilor) aflam ca lurii (adica tiganii) au mancat granele si vitele refuzand munca pamantului si au fost drept urmare izgoniti de catre regele Bahram Gur. De atunci legenda spune ca tiganii: “umbla si astazi prin lume, cautand de lucru, intovarasindu-se cu cainii si cu lupii, furand la drumul mare pe timp de zi si de noapte.”

sursa: http://www.descopera.org/originea-si-istoria-tiganilor/

Si era sa uit; tiganizarea Romaniei. O vedem peste tot. Manelele ce sunt?
Nu sunt un produs tiganesc? Nu sunt ele oare o insulta la adresa noastra?
Dar tiganizarea promovata la televizor de Craciun si Revelion (ProTV, Antena, etc)?
Dar diferitele "telenovele" tiganesti? Inima de tigan, Regina, etc?

Nu sunt/suntem asa de naivi Razvan! Dumnezeu ne-a dat cap, inteligenta. Nu suntem prosti, vad/vedem lucrurile foarte clar!

Mafie imobiliara (vezi "n" exemple la Timisoara), camatarie, cersetorie, parazitism? Unde gresesc?

Citat:
În prealabil postat de razvan4 Vezi mesajul
Daca mi se permite sa aduc si un alt argument teologic, porunca a 6-a spune extrem de clar si nu poate fi interpretata: SA NU UCIZI !!! Tocmai de aceea nu inteleg de ce unii dintre voi apara pe fascisti. Principala idee a fascistilor a fost uciderea TUTUROR evreilor, pe care ii considerau suboameni. Nu exista fascist nevinovat, chiar daca nu a ucis personal, tocmai pentru ca a aderat la aceasta idee contrara poruncii exprese a lui Dumnezeu. Crima este un pacat grav pentru oricare dintre confesiunile crestine, inclusiv ortodocsi. Violeaza direct una din poruncile date de Dumnezeu
Si porunca aceasta este valabila atit pentru crestini, cit si pentru evrei si musulmani.
Sa nu ucizi! Bine!

Ipoteza:

Vine hotul in casa, iti omoara sora, fratele si tatal. Indreapta pistolul catre mama ta care urla. Tu intre timp te scoli repede, iei cutitul si ce faci? Stai sa te gandesti si astepti ca mama ta sa fie omorata si tu la fel sau te arunci spre el si'l omori, salvandu-ti mama si inclusiv propria viata?

Imi pare rau, dar eu aleg optiunea a doua.

Last edited by antonio; 29.08.2009 at 02:56:07.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2009, 03:01:23
antonio antonio is offline
Member

Data înregistrării: 11.04.2007
Locație: Italia
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru antonio
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales Vezi mesajul
deoarece Romania nu a facut aproape nimic ca sa-i educheze,sau nu a stiut ce sa faca ca sa le schimbe mentalitatea si felul lor de viata ,sau Romania nu a avut imensele bugete sa faca asta.
A educa tziganii nu este un lucru de legi si pedepse.Este un lung-lung efort national care trebuie inceput cat mai devreme si in primul rand, multii lor copii . Daca planurile care le ve-ti face vor reusi,sa sperati ca in10-15 ani ve-ti incepe sa va bucurati de roade.
Foarte adevarat ce s-a scris aci despre problema demografica . Daca o sa o maturati sub covor o sa va treziti intr`o rea-zi ca tziganii va vor condui tara.
Parerea mea.
Adica statul roman sa bage zeci de milioane de euro in ce? In educare? Sa fim seriosi! Banii aia numa' unde trebuie nu se duc.

De ce in 150 de ani nu s'au integrat? Pentru ca romanul e rasist, rau? Nu cred!
Reply With Quote
Vechi 29.08.2009, 10:26:01
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit Tziganii au fost robi in Romania

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Nu e vina României pentru cum sunt tiganii. Nu avem datoria sa-i ajutam pe acestia mai mult decât pe alti cetateni. Ei sunt datori sa devina civilizati, asa cum sunt de pilda ungurii (mai civilizati ca românii).

Ca si negrii americani ei sufera de sentimentul de frustrare datorat faptului ca stramosii lor au fost robi si asta îi face sa creada ca sunt priviti ca fiind inferiori si sa fie agresivi, nesupusi legii. Dar trebuie sa înteleaga ca românii actuali nu sunt vinovati de asta si sa nu ne mai urasca.

Am vazut o data un tigan care întelesese acest lucru si se purta frumos cu românii nu doar la suprafata. Deci se poate.
si cand au fost eliberati nimeni nu i-au ajutat sa iasa din saracie si ignoranta. Asta ar fi fost datoria tarii care i-au tinut robi sute de ani inainte.
Cineva scrie despre bugete care ma fac sa rad. Bugetele care ati fi trebuit ca sa-i educati sunt de multe miliarde de Euro.Azi poate puteti avea ajutor de la UE.
Cine face economii de bani si munca cand i se fura tara de sub picioare?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor gheorghecoser23 Preotul 5 25.06.2008 17:01:23