Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.08.2009, 14:05:21
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Cum adica? Pai ok, nu o place sufleteste, da o place trupeste, cum sa n-o placa?
Anna, poate trebuie sa incerci sa accepti ca barbatii sunt adesea asa, vizuali, daca vad o femeie frumoasa se uita la ea si uneori sunt tulburati, insa daca iubesc o femeie se controleaza si indeparteaza ispita.
Este un semn ca sunt tineri si sanatosi.
Stiu ca e greu de acceptat pentru noi, dar cred ca suntem mai fericite daca intelegem asta si nu-i judecam asa de aspru. Important este sa ne iubeasca si sa nu ne insele. Sa nu se lase dusi pe panta asta.
Cum scria in cartea aia pe care ai postat-o mai demult. ;-)

Daca iti spune este un semn de onestitate din patea lui. Si de bicei cand spui astfel de lucruri te eliberezi de ele.
Vechi 31.08.2009, 18:15:54
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Anna, poate trebuie sa incerci sa accepti ca barbatii sunt adesea asa, vizuali, daca vad o femeie frumoasa se uita la ea si uneori sunt tulburati, insa daca iubesc o femeie se controleaza si indeparteaza ispita.
Este un semn ca sunt tineri si sanatosi.
Stiu ca e greu de acceptat pentru noi, dar cred ca suntem mai fericite daca intelegem asta si nu-i judecam asa de aspru. Important este sa ne iubeasca si sa nu ne insele. Sa nu se lase dusi pe panta asta.
Cum scria in cartea aia pe care ai postat-o mai demult. ;-)

Daca iti spune este un semn de onestitate din patea lui. Si de bicei cand spui astfel de lucruri te eliberezi de ele.
Aici e buba, ca nu pot sa accept. Cum sa fac sa accept?

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 31.08.2009, 19:16:34
catad2008 catad2008 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.02.2009
Locație: arad
Implicit

Citat:
Aici e buba, ca nu pot sa accept. Cum sa fac sa accept?
Poti, dar nu vrei. :)
Reply With Quote
Vechi 31.08.2009, 19:46:12
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Sora geloziei este inchipuirea, iar mama lor este mintea. Nu accept gelozia intr-o relatie, pentru ca din cauza ei putem ajunge sa acuzam persoana pe care o iubim, pentru lucruri inchipuite. Mintea noastra neincalzita suficient de iubire produce, uneori, fel si fel de nascociri. Nu cred ca dragostea trebuie sa aiba ca fundament presupuneri de tot felul, ci increderea deplina si constienta, in persoana celuilalt.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2009, 13:01:18
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Sora geloziei este inchipuirea, iar mama lor este mintea. Nu accept gelozia intr-o relatie, pentru ca din cauza ei putem ajunge sa acuzam persoana pe care o iubim, pentru lucruri inchipuite. Mintea noastra neincalzita suficient de iubire produce, uneori, fel si fel de nascociri. Nu cred ca dragostea trebuie sa aiba ca fundament presupuneri de tot felul, ci increderea deplina si constienta, in persoana celuilalt.
Da...inseamna ca si iubirea o fi tot sora geloziei si a inchipuirii, ca mintea ii este tot mama :))))))) Ce nascociri?? e vorba despre aspecte pe care observi fiind conectat la realitate.

Chiar ti se pare ca oamenii care ajung sa fie "gelosi" nu stiu sa iubeasca sau sa rationeze...si nu exista motive serioase pentru a se ajunge la aceste sentimente?

Last edited by AndruscaCIM; 01.09.2009 at 13:05:17.
Reply With Quote
Vechi 31.08.2009, 21:41:30
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catad2008 Vezi mesajul
Poti, dar nu vrei. :)
Bine ca stii tu mai bine ce vreau si ce nu.

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 01.09.2009, 10:46:50
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit Gelozia poate fi izvoratoare de iad... sau de rai !

"Gelozia se compune din frica de a nu pierde un bun si dorinta de a-l pastra.
Iata de ce slabirea geloziei este un semn rau, provocat sau de o raceala spirituala, sau de infumurare si mandrie."

Cel mai bun articol pe care l'am citit vreodata despre gelozie: "Gelozia", de Pavel Florenski.

Gelozia este o putere sufleteasca buna. Insa, ca si mania sau pofta, ea poate deveni chiar distrugatoare.
Parintii vorbesc despre "sfanta manie" si despre "poftele cele bune".
Tot asa, gelozia este o putere buna, cat timp lucreaza ce trebuie.

Reply With Quote
Vechi 01.09.2009, 12:48:02
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit ....

Citat:
Hihihi, ai fost tare! Eu iti urez mult spor in procesul de dezgelozire, multa determinare!!
Reply With Quote
Vechi 02.09.2009, 20:59:54
catad2008 catad2008 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.02.2009
Locație: arad
Implicit

Citat:
Fata draga, nu-ti are nimeni baiul. Sa inteleg ca accepti doar sfaturile blande, care iti menajeaza orgoliul? Atunci de ce postezi aici? Asta e parerea mea: POTI, DAR NU VREI. Daca faci din asta o tragedie, ce o sa te faci mai tarziu, cand o sa te lovesti cu adevarat de greutati?
Reply With Quote
Vechi 03.09.2009, 13:50:40
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Wink Gelozia si lipsa de incredere....

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Pai te prezinta, dar nu se opreste la prezentarea ta. Si faptul ca discuta pe o tema la care tu nu poti participa ex: probleme de la serviciu, poate da nastere la semne de intrebare in mintea unora. Dar in aceste cazuri vorbim de o iubire bolnava. Asta am vrut sa spun.
Parca se punea problema ca in cazul in care iti pui intrebari de genul " Cu cine discuta sotul meu si oare ce discuta?" inseamna ca esti caracterizat de gelozie si neincredere. Tu ai spus ca nu iti pui intrebari de acest gen si ca asta inseamna ca ai incredere deplina.

Eu am vrut sa subliniez faptul ca acest gen de intrebari nici nu isi au locul intr-un cuplu in care comunicarea nu este deficitara. In cazul in care apar astfel de intrebari nu inseamna ca acea persoana e geloasa sau neincrezatoare...ci doar ca acea persoana are anumite principii si o anumita educatie.

O alta situatie care ar denota necunoasterea bunelor maniere este aceea in care se discuta pe marginea unui subiect care nu include pe cei prezenti, pentru un timp prea indelungat. Sotul meu nu ar putea conversa despre marci de masini, jenti, spoilere, polishat, IT infinit si asta pentru ca este un tip educat. O persoana religioasa care nu simte lucrurile astea inseamna ca este needucata si in acelasi timp ca nu simte cum trebuie respectat cel de alaturi.

In opinia mea daca o femeie nu accepta si nu intelege ca barbatul se " tulbura" la vederea domnisoarelor pe strada nu inseamna ca e geloasa sau neincrezatoare, dar inseamna ca se respecta si are demnitate si nu concepe un astfel de comportament din partea celui care ii sta alaturi. Oamenii normali se controleaza si au capacitatea de a respecta pe cel de alaturi...in caz contrar este lipsa de respect, de educatie, de cultura si de consideratie pentru partener....simplu, deci gelozia poate fi sinonima cu respectul de sine si principii solide de viata.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Gelozia intre frati Ekaterina Generalitati 15 31.07.2012 11:24:07
Gelozia ancah Pocainta 27 15.01.2011 17:15:33