![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
foarte matur raspunsul tau. ai un duhovnic bun daca ai ajuns sa gandesti asa. ma bucur pentru tine! Doamne ajuta!
|
||||
|
||||
|
Va multumesc. intr-adevar, am un duhovnic foarte bun si am foarte multe de invatat de la el. ma bucur ca imi spune cineva ca am dat un raspuns matur :). de obicei, sunt perceputa ca o imatura si chiar asa si sunt, insa experienta duhovnicului si rugaciunile sale contribuie destul de mult la "maturizarea" mea. va doresc tuturor sa aveti duhovnici buni si mai presus de asteptarile voastre!
|
|
|
||||
|
||||
|
În una din lucrările sale, Sfântul Siluan Atonitul,punea accent pe bărbăția noastră și pe ascultarea de duhovnici. În lupta noastră trebuie să fim bărbătoși. Domnul iubește bărbăția și sufletul înțelept. Dacă nu avem bărbăție și înțelepciune, atunci trebuie să le cerem de la Dumnezeu, și să-i ascultăm pe duhovnici, pentru că în aceștia viețuiește Harul Sfântului Duh. Omul a cărui minte a pătimit rană din lucrarea demonică, în special acesta trebuie să asculte de duhovnic, și să nu se încreadă deloc în sine. Suferințele sufletești ne vin din mândrie, în timp ce cele trupești sunt îngăduite de multe ori de Dumnezeu, din iubire pentru noi, așa cum s-a întâmplat cu mult încercatul Iov.
|
|||
|
|||
|
De fapt noi ascultam de atatia duhovnici de nici nu stim, de atatia oameni. Voi stiti asta?
Pentru ca duhovnicul nostru asculta de a lui, si acela mai departe de a lui si tot asa. Si ma intreb: Pe ce pozitie ii putem totusi pe toti in viata noastra: parinti, sot/sotie, prieteni, duhovnic? Dupa ceea ce citesc aici, duhovnicul este mai mare decat toti si ceilalti chiar nu mai conteaza. Si nu pot aparea si conflicte in aceasta situatie? Daca parintilor nu le convine sa fie altcineva mai presus ca ei in viata noastra? Daca sotul devine banuitor, sau chiar gelos pe duhovnic? Duhovnicul este pana la urma un barbat, strain. Cum le impacam pe toate? Cum sa dam fiecaruia ce i se cuvine? Cum sa nu-i ranim pe nici unul? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cine nu a inteles ca duhovnicul este un parinte care te naste, te ridica din starea nefireasca in cea fireasca, poate afirma despre el ca este un strain. Un duhovnic adevarat iti va da sfaturi tinand seama si de faptul ca vietuiesti langa cineva care nu are nu are legatura cu biserica. Asa ca nu e cazul sa crezi ca prin venirea la duhovnic dai nastere la conflicte in familie. Duhovnicul nu are rolul de a aprinde scandalul, ci de a sterge orice gand care ar duce la aparitia certurilor. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu as putea intelege situatii de genul asta pentru ca in momentul in care suntem amandoi ma si prezinta persoanelor cu care vorbeste sau imi spune cine sunt si ce subiect are de discutat cu respectivii si asta pentru ca asa simte si la fel fac si eu. Scuze dar asta nu inseamna gelozie sau lipsa de incredere, dar cu siguranta inseamna o buna comunicare ![]() In cazul meu daca lucrurile ar incepe sa decurga altfel...mi s-ar parea ca a uitat codul bunelor maniere :-? Last edited by AndruscaCIM; 02.09.2009 at 18:24:42. |
|
|
||||
|
||||
|
Pai te prezinta, dar nu se opreste la prezentarea ta. Si faptul ca discuta pe o tema la care tu nu poti participa ex: probleme de la serviciu, poate da nastere la semne de intrebare in mintea unora. Dar in aceste cazuri vorbim de o iubire bolnava. Asta am vrut sa spun.
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Duhovnic bun | Lucian_craciunescu | Impartasania (Taina Euharistiei) | 2 | 28.12.2011 17:31:08 |
| cea mai frumoasa ascultare | podolski_2 | Generalitati | 32 | 12.02.2010 13:11:56 |
| Constiinta sau ascultare? | tudor2012 | Calugarul | 31 | 03.02.2009 00:44:00 |
| Duhovnic | pisi | Generalitati | 2 | 24.06.2008 20:14:52 |
|
|