Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.08.2009, 17:53:33
nela_27 nela_27 is offline
Member

Data înregistrării: 30.08.2009
Locație: cluj-napoca
Religia: Ortodox
Implicit in ce situatie preotul poate refuza sa participe la o pomana?

Doamne ajuta!
Am o problema: bunica mea a murit de curand (Dumnezeu s-o odihneasca in pace) iar de la inmormantare au intervenit foarte multe probleme....
Preotul a cerut o anumita suma pentru oficierea slujbei de inmormantare, care i-a si fost data, nimeni nestand sa se gandeasca in acel moment daca e mare suma sau nu, daca se da chitanta pt ea sau nu...
Fiind la tara, acolo totul se afla de catre ceilalti sateni care au fost revoltati de cuantumul sumei si l-au intrebat pe preot de ce totusi a costat atat, mai ales ca parintii mei nu au o situatie materiala atat de infloritoare (nu ca eu as crede ca tariful de inmormantare este diferit, fiind calculat in functie de situatia materiala a celui decedat...)
Preotul a tagaduit c-ar fi cerut atat, mai mult, a inceput sa se certe in public cu tatal meu pentru aceasta (ceea ce iarasi nu cred ca i se potriveste unei persoane care a imbracat aceasta haina) si toate au culminat cu faptul ca refuza sa vina la pomenile care se vor face pentru bunica mea.
Eu nu stiu ce as putea face in acest caz, dar stiu ca nu asta ar trebui sa fie atitudinea unui pastor de suflete.
Va rog, pe cei care aveti mai multe cunostinte in acest domeniu, sa-mi dati un sfat.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Copilul trebuie sa participe la inmormantarea celor dragi costel Slujba inmormantarii 36 22.06.2012 17:36:59
Poate preotul refuza iertarea pacatelor spovedite? moldoveanu Impartasania (Taina Euharistiei) 22 25.08.2011 04:03:06
Pomana julline Generalitati 57 20.11.2010 18:29:36
nunta-se poate da de pomana? nicosim Nunta 2 03.02.2010 18:57:58
preotul calugar hirotonit poate deveni apoi preot mirean? ana1987 Calugarul 103 13.11.2009 22:13:10