Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.08.2009, 16:25:30
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Religia islamica venereaza acelasi zeu ca si cea crestina si cea ebraica.
Din moment ce cele 3 religii au carti "sfinte" diferite si ritualuri diferite, rezulta, logic, ca nu au acelasi dzeu.

Daca tu te inchini la un dzeu care iti spune sa te odihnesti duminica, iar eu la unul care imi spune sa ma odihnesc sambata, atunci, e clar: vorbim de 2 dzei diferiti.
Vechi 31.08.2009, 16:26:51
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Sincer mai inaltator mi se pare sa faci ceva ,fara sa astepti recompensa ...
Interesant. Adica poti sa fii un om bun si fara sa faci asta pentru a scapa de iad? Sau pentru a ajunge in rai? Esti sigura? :D
Vechi 31.08.2009, 16:54:03
sia's Avatar
sia sia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Ci pentru ca...?
mai ,te faci ca nu stii ..oricum , dupa moartea fizica exista viata ..depinde unde vrei s-o traiesti in iad sau in rai .. Cea din iad numai viata nu e...e de fapt moarte vesnica .asta inseamna Iad = imparatia mortii ..Ti-am zis ucenicii nu aveau garantia ca vor fi toti in Rai deci nu pentru asta s-au jertfit ..ci pentru ca aveau convingerea ca Domnul Iisus era Fiul lui Dumnezeu care a fost rastignit si care a Inviat si care a adus mantuire
Vechi 31.08.2009, 17:34:25
sia's Avatar
sia sia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Interesant. Adica poti sa fii un om bun si fara sa faci asta pentru a scapa de iad? Sau pentru a ajunge in rai? Esti sigura? :D
Nu ne-am inteles ..a face binele fara sa astepti o recompensa este in spiritul invataturii Domnului ..Fa binele si atat . Numai fa-l ! Nu astepta nimic si atunci este cu adevarat inaltator. Dar nu e suficient ca sa ajungi in rai ,stii si tu asta .
Vechi 31.08.2009, 19:13:42
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
Vrei sa spui ca numai pentru ca credeau ca nu e un mit si ca vor invia i-a facut sa-si riste viata?
Banuiesc ca nu, desi din afirmatiile voastre asta rezulta, ceva jalnic.
Cred ca voi nu sunteti in stare sa va jertfiti pentru o idee, dar pentru o persoana. Este prea mare iubirea de sine.
Vechi 31.08.2009, 19:51:49
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Cred ca voi nu sunteti in stare sa va jertfiti pentru o idee, dar pentru o persoana. Este prea mare iubirea de sine.
Chiar asa? :)
Intr-adevar, cred si eu ca un ateu s-ar jerti mult mai greu.
Insa esti sigur ca un crestin se jertfeste pentru o idee sau o persoana, fara vreo legatura cu sinele?
Vechi 31.08.2009, 20:56:04
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
Insa esti sigur ca un crestin se jertfeste pentru o idee sau o persoana, fara vreo legatura cu sinele?
Sunt mii de sfinti care au murit in perioada persecutiilor, nu au murit pentru o idee sau un principiu, ci pentru adevar.
Vechi 31.08.2009, 21:12:15
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Sunt mii de sfinti care au murit in perioada persecutiilor, nu au murit pentru o idee sau un principiu, ci pentru adevar.
Si? Demonstreaza asta ca adevarul acela e chiar Adevarul?
Demonstreaza asta ca exista Adevar?
Vechi 31.08.2009, 21:15:10
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:

Exista si jertfe facute aiurea, inutile, pentru idei fixe, vezi cazul sectantilor neoprotestanti care s-au aruncat în ispite la care nu-i chemase Dumnezeu pe când erau în închisorile comuniste (unde de asemeni, cei mai multi dintre ei, ca si greco-catolicii, ajunsesera fiindca slujeau niste idei ale lor parute bune, dar gresite).

Jerfta crestina nu e eroism de dragul eroismului, ea are un scop practic: pastrarea integritatii morale prin neacceptarea minciunii, marturisirea în scopul educarii altora sau altul. Sfintii Mucenici nu se duceau la marturisire dupa capul lor ci numai când aveau vestire de la Dumnezeu iar unii chiar sub îndrumarea duhovnicului.
Vechi 31.08.2009, 21:17:48
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sia Vezi mesajul
Nu ne-am inteles ..a face binele fara sa astepti o recompensa este in spiritul invataturii Domnului ..Fa binele si atat . Numai fa-l ! Nu astepta nimic si atunci este cu adevarat inaltator. Dar nu e suficient ca sa ajungi in rai ,stii si tu asta .
Ceva de genul asta? :)
Matei 19
Atunci Petru a luat cuvântul și I-a zis: „Iată că noi am lăsat tot, și Te-am urmat; ce răsplată vom avea?”
Isus le-a răspuns: „Adevărat vă spun că, atunci când va sta Fiul omului pe scaunul de domnie al măririi Sale, la înoirea tuturor lucrurilor, voi, care M-ați urmat, veți ședea și voi pe douăsprezece scaune de domnie, și veți judeca pe cele douăsprezece seminții ale lui Israel.
Și ori și cine a lăsat case sau frați sau surori sau tată sau mamă sau nevastă sau feciori sau holde, pentru Numele Meu, va primi însutit, și va moșteni viața veșnică.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvant pentru atei dobrin7m Generalitati 179 14.03.2011 10:03:30