Citat:
În prealabil postat de mihailt
|
Normal ca ne iubim aproapele. Dar, cum a mai zis cineva, nu confunda iubirea cu supunerea.
Oricum, acest "nou topic" este o continuare a topicului "Despre Garda de fier [..]".
Uite ce frumos a scris Ciprian in cealalta discutie:
Citat:
Cred ca interpretezi gresit cuvintele Mantuitorului cu privire la intoarcerea celuilalt obraz. Mantuitorul a vizat prin acea afirmatie pacatul maniei, ne-a cerut sa nu ne razbunam nu sa nu ne aparam de cotropitori/criminali/etc. Ma tu ti-ai lasa nevasta/mama/fiica/sora batjocorita de un nemernic care iti cotropeste tara, copiii rapiti pentru a fi transformati in masini de ucis care nu stiu decat sa indeplineasca poruncile sultanului(ieniceri), sau ai adopta o atitudine NORMALA si ai lupta pana la ultima suflare sa-ti salvezi familia si modul de viata.
Iti dau dreptate totusi cand zici: "Cine scoate sabia de sabie va pieri". Da, turcii au scos sabia si le-au putrezi oasele in Moldova.
Cred ca uiti ca sunt atati sfinti militari incepand Sf. imparat Constantin, Sf. Mare Mucenic Gheorghe, Sf. Dimitrie, Sf. Mercurie si lista poate continua(poate fi inclus si Sf. Stefan cel Mare). Crezi ca ei doar defilau pe campul de batalie asteptand tot felul de pogoraminte de care vorbesti? Nu! Isi faceau datoria de ostasi(unii chiar de generali si imparati) prevenind astfel un rau mult mai mare decat pierderea vietilor unor cotropitori avizi dupa ucidere, jaf si viol. N-ai auzit de cuvintele Mantuitorului: "Da cezarului ce e a cezarului si lui Dumnezu ce e a lui Dumnezeu"? Citeste te rog inainte de a face astfel de afirmatii opiniiile sfintilor parinti cu privire la osteni si modul in care acestia trebuie sa se comporte. Ti-as recomanda Sf. Ioan Gura de Aur.
|