![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
In Filocalie se spune: "Orice vorbire despre Dumnezeu catre altul e ca o invatatura. Dar daca n-ai putere sa inveti pe altii, convingandu-i, nu te baga in vorba. (Filocalia XI, nota 876, p, 624)
Eu cred ca putere de convingere nu vine din faptul ca ai multe informatii despre El, ci din trairea Lui. Si numai din traire vine si adevarata cunoastere a Lui. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ca sa aduci pe altii la credinta tb sa traiesti tu pe placul lui Dumnezeu. Si nici nu va fi nevoie de cuvinte sau de vorba multa, comportarea ta va fi de ajuns! Cand ne rugam pentru altii nu spunem " Doamne Iisuse Hristoase miluieste-l pe X" sau Y ci spunem tot: "...miluieste-ma pe mine pacatosul"! Asta inseamna ca trebuie sa incepem cu noi insine lucrarea de ajutorare a aproapelui. Si cand va vedea in noi pe Hristos (care i se releva prin noi aproapelui prin actiunile noastre) atunci va veni cu bratele deschise spre credinta.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Inclin sa cred, ca in orice epoca, cei care vorbesc cu adevarat celorlalti despre Dumnezeu, din experienta, nu depasesc cu mult numarul Sfintilor Apostoli. Fiecare veac isi are sfintii sai, care, atunci cand vorbesc oamenilor despre cele ale credintei, o fac "plini de Duhul Sfant". |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cum ii putem ajuta pe atei sa-L gaseasca pe Dumnezeu? | laurastifter | Generalitati | 47 | 09.02.2013 06:22:11 |
| Cum putem ii mai putem ajuta pe cei dragi care s-au stins? | alex190 | Spiritualitatea ortodoxa | 14 | 12.09.2012 22:24:24 |
| Oamenii strazii. Cum ii putem ajuta? | N.Priceputu | Umanitare | 54 | 10.04.2012 18:05:24 |
| Cum putem ajuta? | Adriana-Simona | Calugarul | 15 | 05.01.2012 02:11:49 |
| Si noi putem ajuta | anita | Umanitare | 2 | 16.09.2009 20:42:32 |
|
|