![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred ca e prudent sa asociem un anumit eveniment cu faptul ca unul sau altul a pacatuit-nu avem de unde stii care e judecata Domnului. Cred ca Windorin zicea mai sus, e important sa deosebim pacatosul de pacat, ca sa putem iubi pacatosul si sa uram pacatul... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() In fond, pentru El (si pentru noi) e importanta deshiderea fata de El, cresterea noastra, de acolo de unde suntem. O "urmare" a unor pacate ale stramosilor te poate face sa cauti mai adanc in tine, sa te reinnoiesti, sa restabilesti legatura cu ei si cu Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
Undeva mi se pare ca se spune ca nu platesc copiii pentru parinti. In tr-o pilda a lui Iisus, dar nu mai stiu care.
Ma derutati acum. E greu de stiut si judecat pacatele parintilor si m ai ales pentru ce platim noi. Uneori m-am intrebat si eu despre asta si nu stiu. Fiindca ceva platesc si eu. Totusi nu judec si am iertat parintii mei pentru tot. Nici pe altii nu pot sa-i judec de pacate. Cine sunt eu. Pe de alta parte exista boli genetice mostenite de copii. N-as zice ca sunt urmarea unui pacat, ele sunt de generatii in organism. Azi se mai pot descoperi inainte de avea copii si se poate chiar evita transmiterea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
mintea noastra este prea mica pentru a intelege ratiunea lui Dumnezeu. Copilul nu se naste cu un dezavantaj, chiar daca are o viata impecabila dpdv moral, va suferi pentru pacatele parintilor sau a stramosilor, dar acest lucru va conta la judecata universala, cand suferintele cauzate de "plata" pentru inaintasii sai va inclina balanta in favoarea sa, caci orice suferinta duce catre mantuire.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pacatul stramosesc este moartea adica izgonirea din rai, prin iertarea pacatului stramosesc se intelege "sansa de a ajunge in rai" Pacatele mostenite de la parinti sunt altceva. Nu mostenesti pacatul efectiv (adica trebuie sa-l spovedesti ) ci doar efectele pacatului. Sunt de asemenea convins ca cel ce primeste "pacatele" , primeste si puterea (talantii) de a le depasi, daca vrea. Asadar, nu e nimic unfair - mingea este din nou la noi. |
|
|||
|
|||
![]()
nou nascutii nu au pacate proprii, ei mostenesc consecinta pacatului stramosesc care e firea cazuta , si inclinatia spre rau si pacat, etc;de asemenea ei nu mostenesc nici pacatele din generatiile precedente ci consecinta pacatelor stramosilor;oamenii sunt vinovati numai atunci cand folosindu-se de propria vointa, imita pe Adam si aleg calea pacatului;pacatosenia lui Adam este mostenita de toti urmasii sai prin nastere, oricum acesta nu este un pacat personal, ci universal;de aceia toti au pacatuit in Adam;
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebare Importanta | ggmarius | Generalitati | 5 | 19.07.2011 10:26:09 |
O intrebare importanta pentru mine | Claudiuxs | Intamplari adevarate | 12 | 06.10.2010 05:56:11 |
o nelamurire importanta | padrevicentiu | Generalitati | 5 | 12.09.2007 10:07:11 |
|