Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.09.2009, 09:41:18
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Nu stiu de unde ai aparut si nici nu ma intereseaza activitatea ta pe alte forumuri. Comentariile tale nu au alta valoare decit aceea a vorbitului ca sa te afli in treaba:
Pai cum nu stii de unde am aparut? Tocmai tu? :D
In alta ordine de idei, ton de discutie mai dusmanos decat am gasit pe forumul asta nu cred ca am vazut prin alte parti.

Citat:
Crezi in ce vrei tu, dar daca gasesti de cuviinta sa dovedesti evolutia prin comparatie cu evidenta prezentei la o anumita adresa a unei masinarii care accelereaza ceva, atunci da-mi voie sa-ti spun ca exista si Baba Cloanta tocmai din cauza ca s-a inventat trenul care poate fi vazut pe sine chiar si-n gara la Mizil, indiferent daca tu nu vrei sau nu poti sa accepti o asemenea idee.
A fost un exemplu. Poate fortat. Informatiile sunt la indemana.

Nu am nimic impotriva educatiei morale. Dar nu as opta in nici un caz pentru o morala izvorata din religie. Pentru ca treaba asta ne-ar arunca inapoi vreo 200 de ani, cand oamenii aveau nevoie de "frica de dumnezeu" pentru a se comporta civilizat. As vrea sa cred ca am depasit stadiul ala.

Treaba cu educatia morala e ca Papa care merge in Africa, unde sunt organizatii care de ani buni se lupta sa invete oamenii de acolo ce e aia prezervativ, iar el vine si zice sa nu se foloseasca prezervative, ci abstinenta.

E naiv sa crezi ca nu e nevoie de educatie sexuala. Numarul de avorturi in Anglia nu a crescut din cauza educatiei sexuale, ci din cauza unei educatii sexuale defectuoase.

Copiii cresc inconjurati de sex si imagini sexuale. Si sunt curiosi din fire. Daca tu crezi ca o educatie strict morala e ceea ce trebuie, succes. Adolescentii vor fi intotdeauna interesati de sex. Singurul lucru pe care il putem face e sa ne asiguram ca stiu la ce riscuri se expun, si ca atunci cand se decid sa faca sex, sa faca o alegere informata.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2009, 10:19:51
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

poi asha or sa faca legea asta a educatzie incat scopul de a studia religia va fi unul lipsit de valoare, ca iata ce scop au ei, sa shtii limba romana fara suportul ei istoric shi fara credintza ci asha ca pe nishte cuvinte moarte de dictzionar, sa shti limbi straine shi sa operezi pe calculator... la care se adauga materiile alese din materiile profilului respectiv al liceului... deci e clar ca nu o sa conteze religia decat eventual la liceele specifice teologiei iar in invatzamantul superior nici nu se vorbeshte de asha ceva... deci e ca shi scoasa din invatzamant pentru mireni, pentru popor... iar in gradinitza sau shcoala elementara sau primara vor fi facultative, daca vor incapea in programa... deci e clar ca se apropie perioada antichristica... perioada cand satisfacerea tuturor legilor faradelegilor shi pacatelor va fi calea spre sanatate in senatoriul ratzionalist al desfranarii...

acolo unde te va guverna credintza in "sulimenizata shi beshtia"...

inlocuita fiind astfel credintza stramosheasca dupa directive cu multiculturalismul shi multilingvismul shi tolerantza...

dar tolerantza pacatelor din tine shi ura pacatosului, ura sfantului care nu le face shi nu e deacord, caci este considerat schizofrenic sau extremist sau habotnic sau fundamentalist sau invechit sau incuiat sau nebun sau bolnav sau rupt de realitate sau inadaptat, caci toate psihologiile shi pavlovismele indeamna la vindecarea prin pacatuire, sanatatea prin satisfacerea tuturor placerilor, prin consumismul pentru satisfacerea tuturor poftelor shi rautatzilor... caci moarte nu mai exista in vremea antichristului... iar pamantul e rotund.

Last edited by vsovi; 01.09.2009 at 10:31:57.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2009, 10:44:39
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
deci e clar ca se apropie perioada antichristica... perioada cand satisfacerea tuturor legilor faradelegilor shi pacatelor va fi calea spre sanatate in senatoriul ratzionalist al desfranarii...
Da? Credeam ca perioada comunista a fost a anticristului.
Ca sa vezi...
Reply With Quote
Vechi 01.09.2009, 11:09:23
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Da? Credeam ca perioada comunista a fost a anticristului.
Ca sa vezi...
poi tu crezi ca a trecut perioada lupului rapitor imbracat in haina sfanta shi care-shi ascunde chipul marshav in sanul sau omoplatul drept?

nu ai citit ca vine in chip ascuns asha fel incat totzi apostatzii il vor primii cu bratzele deschise shi va incerca sa-i inshele pana shi pe cei aleshi?

sau cum crezi ca se va arata? la inceput se va arata bland shi va trimite slujitorii sai sa entuziasmeze vazduhurile ca sa semnezi shi sa acceptzi autointronarea sa... shi duhul lor se va depune pe uneltele ademenitoare shi in locul icoanei shi la loc sfant va sta fiara pustiirii cautand sa-i traga pe totzi in nebunia de pe urma shi in reutatea cea veche...

poi ai mai vazut viclean sincer? ai mai vazut interes al lacomiei shi al duhului minciunii maririi de sine ca sa vina shi sa-tzi zica pe fatza, votatzi-ma shi nu mai credetzi in Hristos ca defapt eu sunt Hristos? nu acela era Mantuitorul ci eu sunt mantuitorul?

iadul s-a pregatit sa-i inghita pe creshtini ... din ei inshishi de parca au impresia ca ei inghit pe cate cineva... shi tu crezi ca a trecut?

poi calea cea larga este spre haul fara fund... shi tu crezi ca noi am trecut de valea pierzarii?

filmele alea horror nu sunt iluzii ci sunt reale doar ne fac ei mereu sa avem impresia ca sunt doar filme... nu, alea exista in mintzile celor multzi... shi abea ashteapta prilejul sa devina fapte reale... filmele de groaza nu sunt filme... raul cel mare este pregatit shi coshmarul va veni atunci cand te ashteptzi mai puzin, pe nepregatite, sa vezi atunci ce distractzii pe draci shi ce suferintze pe sufletul tau...

vremea este putzina shi s-ar putea in fiecare zi ca pana seara sa fim mortzi.

Last edited by vsovi; 01.09.2009 at 11:12:20.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2009, 11:22:04
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
vremea este putzina shi s-ar putea in fiecare zi ca pana seara sa fim mortzi.
Si? Nu vine apoi imparatia lui? S-ar putea ca unii sa nu mai aibe rabdare, ce ai cu ei?
:)
Reply With Quote
Vechi 02.09.2009, 01:38:18
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro
Pai cum nu stii de unde am aparut? Tocmai tu? :D
In alta ordine de idei, ton de discutie mai dusmanos decat am gasit pe forumul asta nu cred ca am vazut prin alte parti.
Da, acuma, ca m-ai facut atent, stiu.

Tonul il fixezi tu. Renunta la aroganta, constientizeaza ca majoritatea de pe forumul asta nu sintem interesati de teoriile tale, unii in mod sublim prin natura firii care-i tine departe de lucrurile inutile, in timp ce altii pentru ca au trecut prin ele, si poate chiar le-au crezut, dar s-au maturizat. Totusi, esti binevenit sa-ti plasezi ideile, daca provoaca ratiunea, si daca o faci in mod istet si elegant. Un bun exemplu este topcat sau ai2. Nu o lua personal, pentru mine esti doar un ID.
Citat:
Nu am nimic impotriva educatiei morale. Dar nu as opta in nici un caz pentru o morala izvorata din religie. Pentru ca treaba asta ne-ar arunca inapoi vreo 200 de ani, cand oamenii aveau nevoie de "frica de dumnezeu" pentru a se comporta civilizat. As vrea sa cred ca am depasit stadiul ala.
Orice morala este izvorita din religie. “Morala atee” este ori morala crestina mutilata, ori morala izvorita din credinta in inexistenta lui Dumnezeu. Asta este libertatea de miscare pe care o ai, chiar daca ai pretentia ca morala ta ar fi “altceva” pentru ca nu poti sa scoti societatea umana din contextul sau istoric sau sa-i schimbi sistemul absolut de referinta – pe care poti insa sa il negi, construind repere relative prin care sa creezi iluzia unei vieti “libere”, fara de Dumnezeu. Din fericire poti intotdeauna sa sesizezi prin simpla observatie relativismul unor astfel de repere si sa vrei sa cauti unicul punct fata de care miscarea intregii tale fiinte capata sens cu adevarat. Mai mult, exista in fiecare om un mecanism delicat care, daca-l asculti te orienteaza exact inspre absolut.

Frica de Dumnezeu si frica de lege fac un cetatean mai bun decit acela care se teme numai de lege. Inconvenintul apare atunci cind legea incalca cuvintul lui Dumnezeu pentru ca statul pierde controlul asupra celui dintii. De aceea ii ia armele (in numele unui presupuse sigurante pentru societate), posibilitatea de a trai economic independent (din grija pentru semeni), libertatea de miscare (din preocupare pentru mediu) si pe Dumnezeu (ca sa-l faca “liber”) transformindu-l cu propriul sau acord intr-o vita de munca dzinhibata sexual ca sa o tina preocupata la nivel instinctual.
Citat:
Treaba cu educatia morala e ca Papa care merge in Africa, unde sunt organizatii care de ani buni se lupta sa invete oamenii de acolo ce e aia prezervativ, iar el vine si zice sa nu se foloseasca prezervative, ci abstinenta.
Ai dreptate, acele organizatii fac educatie sexuala in Africa de ani buni, tocind sute de milioane de dollari, si fara sa schimbe mare lucru. In Uganda (exceptia), insa, unde a fost promovata intens si constant abstinenta, rezultatele au fost mai mult decit impresionante: numarul total de adulti cu HIV a scazut de 3 ori in 10 ani.
Citat:
E naiv sa crezi ca nu e nevoie de educatie sexuala. Numarul de avorturi in Anglia nu a crescut din cauza educatiei sexuale, ci din cauza unei educatii sexuale defectuoase.
Eu vorbeam despre numarul de adolescente insarcinate din Anglia care nu a scazut ca urmare a educatiei sexuale facute in scoli, ci chiar a crescut usor. Ce crezi tu ca or fi omis sa le spuna in clasa?
Citat:
Copiii cresc inconjurati de sex si imagini sexuale. Si sunt curiosi din fire. Daca tu crezi ca o educatie strict morala e ceea ce trebuie, succes. Adolescentii vor fi intotdeauna interesati de sex. Singurul lucru pe care il putem face e sa ne asiguram ca stiu la ce riscuri se expun, si ca atunci cand se decid sa faca sex, sa faca o alegere informata.
Poti sa faci mult mai mult decit iti inchipui tu. De exemplu, ii poti face pe copii sa inteleaga ca faptele au intotdeauna consecinte pe care trebuie sa si le asume. Ii educi de mici ca sa stie ca e asa. Cind vine vremea le mai spui si ca viata sexuala inseamna responsabilitate pe care nu o pot duce decit ca si adulti. Ii inveti, totodata, sa se respecte pe ei insisi si pe cei cu care interactioneaza in aceeasi masura. Doar atunci, si numai atunci pot sa decida in cunostiinta de cauza.

Orele de anatomie si igiena contin informatie suficienta, prin educatie sexuala, insa, nu faci decit sa acreditezi ideea ca viata sexuala poate fi inceputa oricind dupa maturizarea sexuala, ca perversiunile sint defapt normale si acceptate si ca avortul ar fi o procedura medicala care tine de sanatatea femeii. Ceea ce este exact modul in care se desfasoara procesul de re-educare si introducere a noilor moravuri, prin scolile publice si pe banii contribuabililor!
Reply With Quote
Vechi 04.09.2009, 10:57:58
Henric_al's Avatar
Henric_al Henric_al is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.09.2009
Implicit

Este de admirat in acest sens, eforturile Pr. Prof. Vasile Timis de la Fac. de Teologie Ortodoxa Cluj Napoca, care activeaza in functia de secretar de stat in ministerul educatiei. Deseori in anumite cercuri, a subliniat eforturile deosebite pe care le face in vedere mentinerii educatiei in scoli. De asemenea si cultele neoprotestante au inceput sa aiba pretentii in ceea ce tine de spatiul acestui obiect. Vor foarte multe ore de religie ....
Reply With Quote
Vechi 04.09.2009, 17:28:36
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Orice morala este izvorita din religie.
E mai putin important unde a "izvorat" morala, mai important e in ce o ancorezi in ziua de azi. Am calatorit in multe tari in Europa de Vest unde morala nu se bazeaza pe nimic religios sau pe "frica de dzeu", ci pe spirit civic si litera legii.
Oamenii in tarile civilizate au inteles ca a respecta regulilie conduce la o imbunatatire a calitatii vietii tuturor, o consecinta pozitiva verificabila in viata asta, nu in cealalta.
Morala "atee" (cu toate ca mai degraba cred ca ai vrut sa zici "seculara" sau "laica") nu are nimic de zis in legatura cu existenta/inexistenta lui dzeu. Pur si simplu nu se bazeaza pe nimic religios.
Daca in trecut era nevoie de perspectiva iadului pentru a explica conceptul de bine/rau, lumea a mai evoluat de atunci. Sunt convins ca o morala laica e de preferat, mai ales ca e aplicabila tuturor, indiferent de religie.

Citat:
Mai mult, exista in fiecare om un mecanism delicat care, daca-l asculti te orienteaza exact inspre absolut.
Discutabil, si oricum, "absolutul" meu nu trebuie sa fie si "absolutul" tau. In momentul in care educatia "morala" pe care o sustii se bazeaza pe principii religioase o singura versiune de "absolut" e impusa tuturor.

Citat:
Inconvenintul apare atunci cind legea incalca cuvintul lui Dumnezeu pentru ca statul pierde controlul asupra celui dintii.
Personal, imi pare bine ca legea incalca cuvantul lui dzeu, daca prin "cuvantul lui dzeu" intelegem biblia. Nu as dori nimanui sa fie judecat se condamnat in modul in care dzeu judeca si condamna (la moarte) vreo 300.000 de oameni din Vechiul Testament.

Citat:
Ai dreptate, acele organizatii fac educatie sexuala in Africa de ani buni, tocind sute de milioane de dollari, si fara sa schimbe mare lucru. In Uganda (exceptia), insa, unde a fost promovata intens si constant abstinenta, rezultatele au fost mai mult decit impresionante: numarul total de adulti cu HIV a scazut de 3 ori in 10 ani.
Citat:
Eu vorbeam despre numarul de adolescente insarcinate din Anglia care nu a scazut ca urmare a educatiei sexuale facute in scoli, ci chiar a crescut usor. Ce crezi tu ca or fi omis sa le spuna in clasa?
Ceva link-uri catre studii care arata aceste rezultate?

Citat:
Poti sa faci mult mai mult decit iti inchipui tu. De exemplu, ii poti face pe copii sa inteleaga ca faptele au intotdeauna consecinte pe care trebuie sa si le asume. Ii educi de mici ca sa stie ca e asa. Cind vine vremea le mai spui si ca viata sexuala inseamna responsabilitate pe care nu o pot duce decit ca si adulti. Ii inveti, totodata, sa se respecte pe ei insisi si pe cei cu care interactioneaza in aceeasi masura. Doar atunci, si numai atunci pot sa decida in cunostiinta de cauza.
Astea sunt exact subiectele continute in orele de educatie sexuala. Nu stiu unde ai auzit tu ca s-ar preda altceva.
Ideea ca inceperea vietii sexuale se poate face imediat dupa maturizarea sexuala tine de alegerea fiecaruia. E treaba profesorilor de educatie sexuala sa se asigure ca alegerea e una informata si responsabila.
Nu tine de mine, de tine sau de oricine altcineva sa defineasca termeni gen "perversiune". Ce face un cuplu la el acasa sau in orice alt spatiu intim, e exclusiv treaba lor.
Avortul chiar are de a face cu sanatatea femeii, intr-o oarecare masura.

Citind ce ai scris mai sus, inclin sa cred ca tu nu vrei educatie morala pur si simplu, ci vrei educatie morala religioasa, care sa le explice oamenilor nu numai cand ar trebui sa faca sex (dupa casatorie, bineinteles), ci si cum, si mai ales cand (numai cand vor sa procreeze, evident).

In incheiere, iti las un link catre cateva comentarii de pe coolgirlm unde fetite de 14, 15 ani dau sfaturi altei fetite de 11 ani referitoare la sexul anal. Sfaturi provenit din experienta first hand.
Citeste un pic si poate iti vei da seama ca protagonistele acelui forum sunt departe de efectul pe care o educatie morala l-ar avea. Educatia sexuala e singurul mijloc de a minimaliza damage-ul.

http://laurentiu.elenaworld.net/2009...mba-romana-18/
Reply With Quote
Vechi 04.09.2009, 18:13:07
Henric_al's Avatar
Henric_al Henric_al is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.09.2009
Implicit

Aici am o mica obiectie. Te rog sa intelegi absolut in sens universal. Fiecare om este chemat sa cunoasca sa-l cunoasca pe Dumnezeu. De aceea toti avem acel "Logos spermatikos", sau ratiunea seminala care ne conduce catre Ratiunea Universala adica Dumnezeu. O definitie a omului poate fi formulata astfel: Omul este o fiinta religioasa. Nu vreau sa pic intr-un cliseu si sa incep cu povestea "inca din cele mai vechi timpuri omul s-a indreptat catre ceva mai presus de el , o fiinta superioara etc ... " . A scoate religia din scoli inseamna a-l rupe pe om de radacinile lui. Poporul roman este un neam nascut in Biserica, nascut in crestinism. Religia este singura materie din scoala din care omul poate intelege care este chemarea sa in lumea asta. Sunt foarte multe de spus.
Aproape toata civilizatia romaneasca de astazi, este fondata pe o temelie bisericeasca.
Suntem ROMANI - studiem - limba romana - suntem crestini - studiem religia
Daca scoatem religia hai sa scoatem si romana si sa bagam engleza .... ca sa nu discriminam minoritatile nationale. Acelasi rationament ni`l prezinti si tu !
Reply With Quote
Vechi 04.09.2009, 18:20:37
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Fiecare om este chemat sa cunoasca sa-l cunoasca pe Dumnezeu.
Chemat de catre cine? Defineste "Dumnezeu". Asta ca sa stiu ca vorbim de acelasi lucru.

Citat:
Poporul roman este un neam nascut in Biserica, nascut in crestinism.
Te rog sa imi explici de ce poporul roman nu se putea naste fara crestinism, de asemenea te rog sa argumentezi apropo de rolul Bisericii (apropo, care dintre ele) la nasterea poporului roman. Mai mult, te rog sa definesti ce intelegi prin "popor roman".

Citat:
Religia este singura materie din scoala din care omul poate intelege care este chemarea sa in lumea asta.
Sau matematica. Daca am un talent pentru ea. Sau sociologia. Daca, din nou, ma intereseaza. Crezi ca oameni ca Einstein sau Hawking au simtit ca religia e chemarea in viata lor?

Citat:
Aproape toata civilizatia romaneasca de astazi, este fondata pe o temelie bisericeasca.
Detalii, te rog.

Citat:
Suntem ROMANI - studiem - limba romana - suntem crestini - studiem religia
Limba romana imi e necesara in viata de zi cu zi, gen cand merg sa cumpar o paine. Religia e o problema de optiune strict personala, fara legatura cu unde ma nasc/ce limba vorbesc.

Nu poti pune semnul "=" intre religie si limba. Chiar trebuie sa iti spun de ce?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scoaterea Episclezei adelin Biserica Ortodoxa Romana 40 14.02.2011 12:50:25
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 0 10.10.2010 19:56:58
Predarea religiei in scoli Mirean Biserica Ortodoxa Romana 229 05.10.2010 21:46:18
Pastrarea religiei in scoli laurschepsis Generalitati 15 22.11.2009 23:26:44