![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In alta ordine de idei, ton de discutie mai dusmanos decat am gasit pe forumul asta nu cred ca am vazut prin alte parti. Citat:
Nu am nimic impotriva educatiei morale. Dar nu as opta in nici un caz pentru o morala izvorata din religie. Pentru ca treaba asta ne-ar arunca inapoi vreo 200 de ani, cand oamenii aveau nevoie de "frica de dumnezeu" pentru a se comporta civilizat. As vrea sa cred ca am depasit stadiul ala. Treaba cu educatia morala e ca Papa care merge in Africa, unde sunt organizatii care de ani buni se lupta sa invete oamenii de acolo ce e aia prezervativ, iar el vine si zice sa nu se foloseasca prezervative, ci abstinenta. E naiv sa crezi ca nu e nevoie de educatie sexuala. Numarul de avorturi in Anglia nu a crescut din cauza educatiei sexuale, ci din cauza unei educatii sexuale defectuoase. Copiii cresc inconjurati de sex si imagini sexuale. Si sunt curiosi din fire. Daca tu crezi ca o educatie strict morala e ceea ce trebuie, succes. Adolescentii vor fi intotdeauna interesati de sex. Singurul lucru pe care il putem face e sa ne asiguram ca stiu la ce riscuri se expun, si ca atunci cand se decid sa faca sex, sa faca o alegere informata. |
|
|||
|
|||
![]()
poi asha or sa faca legea asta a educatzie incat scopul de a studia religia va fi unul lipsit de valoare, ca iata ce scop au ei, sa shtii limba romana fara suportul ei istoric shi fara credintza ci asha ca pe nishte cuvinte moarte de dictzionar, sa shti limbi straine shi sa operezi pe calculator... la care se adauga materiile alese din materiile profilului respectiv al liceului... deci e clar ca nu o sa conteze religia decat eventual la liceele specifice teologiei iar in invatzamantul superior nici nu se vorbeshte de asha ceva... deci e ca shi scoasa din invatzamant pentru mireni, pentru popor... iar in gradinitza sau shcoala elementara sau primara vor fi facultative, daca vor incapea in programa... deci e clar ca se apropie perioada antichristica... perioada cand satisfacerea tuturor legilor faradelegilor shi pacatelor va fi calea spre sanatate in senatoriul ratzionalist al desfranarii...
acolo unde te va guverna credintza in "sulimenizata shi beshtia"... inlocuita fiind astfel credintza stramosheasca dupa directive cu multiculturalismul shi multilingvismul shi tolerantza... dar tolerantza pacatelor din tine shi ura pacatosului, ura sfantului care nu le face shi nu e deacord, caci este considerat schizofrenic sau extremist sau habotnic sau fundamentalist sau invechit sau incuiat sau nebun sau bolnav sau rupt de realitate sau inadaptat, caci toate psihologiile shi pavlovismele indeamna la vindecarea prin pacatuire, sanatatea prin satisfacerea tuturor placerilor, prin consumismul pentru satisfacerea tuturor poftelor shi rautatzilor... caci moarte nu mai exista in vremea antichristului... iar pamantul e rotund. Last edited by vsovi; 01.09.2009 at 10:31:57. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca sa vezi... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nu ai citit ca vine in chip ascuns asha fel incat totzi apostatzii il vor primii cu bratzele deschise shi va incerca sa-i inshele pana shi pe cei aleshi? sau cum crezi ca se va arata? la inceput se va arata bland shi va trimite slujitorii sai sa entuziasmeze vazduhurile ca sa semnezi shi sa acceptzi autointronarea sa... shi duhul lor se va depune pe uneltele ademenitoare shi in locul icoanei shi la loc sfant va sta fiara pustiirii cautand sa-i traga pe totzi in nebunia de pe urma shi in reutatea cea veche... poi ai mai vazut viclean sincer? ai mai vazut interes al lacomiei shi al duhului minciunii maririi de sine ca sa vina shi sa-tzi zica pe fatza, votatzi-ma shi nu mai credetzi in Hristos ca defapt eu sunt Hristos? nu acela era Mantuitorul ci eu sunt mantuitorul? iadul s-a pregatit sa-i inghita pe creshtini ... din ei inshishi de parca au impresia ca ei inghit pe cate cineva... shi tu crezi ca a trecut? poi calea cea larga este spre haul fara fund... shi tu crezi ca noi am trecut de valea pierzarii? filmele alea horror nu sunt iluzii ci sunt reale doar ne fac ei mereu sa avem impresia ca sunt doar filme... nu, alea exista in mintzile celor multzi... shi abea ashteapta prilejul sa devina fapte reale... filmele de groaza nu sunt filme... raul cel mare este pregatit shi coshmarul va veni atunci cand te ashteptzi mai puzin, pe nepregatite, sa vezi atunci ce distractzii pe draci shi ce suferintze pe sufletul tau... vremea este putzina shi s-ar putea in fiecare zi ca pana seara sa fim mortzi. Last edited by vsovi; 01.09.2009 at 11:12:20. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
:) |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Da, acuma, ca m-ai facut atent, stiu. Citat:
Orice morala este izvorita din religie. “Morala atee” este ori morala crestina mutilata, ori morala izvorita din credinta in inexistenta lui Dumnezeu. Asta este libertatea de miscare pe care o ai, chiar daca ai pretentia ca morala ta ar fi “altceva” pentru ca nu poti sa scoti societatea umana din contextul sau istoric sau sa-i schimbi sistemul absolut de referinta – pe care poti insa sa il negi, construind repere relative prin care sa creezi iluzia unei vieti “libere”, fara de Dumnezeu. Din fericire poti intotdeauna sa sesizezi prin simpla observatie relativismul unor astfel de repere si sa vrei sa cauti unicul punct fata de care miscarea intregii tale fiinte capata sens cu adevarat. Mai mult, exista in fiecare om un mecanism delicat care, daca-l asculti te orienteaza exact inspre absolut. Citat:
Ai dreptate, acele organizatii fac educatie sexuala in Africa de ani buni, tocind sute de milioane de dollari, si fara sa schimbe mare lucru. In Uganda (exceptia), insa, unde a fost promovata intens si constant abstinenta, rezultatele au fost mai mult decit impresionante: numarul total de adulti cu HIV a scazut de 3 ori in 10 ani. Citat:
Eu vorbeam despre numarul de adolescente insarcinate din Anglia care nu a scazut ca urmare a educatiei sexuale facute in scoli, ci chiar a crescut usor. Ce crezi tu ca or fi omis sa le spuna in clasa? Citat:
Poti sa faci mult mai mult decit iti inchipui tu. De exemplu, ii poti face pe copii sa inteleaga ca faptele au intotdeauna consecinte pe care trebuie sa si le asume. Ii educi de mici ca sa stie ca e asa. Cind vine vremea le mai spui si ca viata sexuala inseamna responsabilitate pe care nu o pot duce decit ca si adulti. Ii inveti, totodata, sa se respecte pe ei insisi si pe cei cu care interactioneaza in aceeasi masura. Doar atunci, si numai atunci pot sa decida in cunostiinta de cauza. |
|
||||
|
||||
![]()
Este de admirat in acest sens, eforturile Pr. Prof. Vasile Timis de la Fac. de Teologie Ortodoxa Cluj Napoca, care activeaza in functia de secretar de stat in ministerul educatiei. Deseori in anumite cercuri, a subliniat eforturile deosebite pe care le face in vedere mentinerii educatiei in scoli. De asemenea si cultele neoprotestante au inceput sa aiba pretentii in ceea ce tine de spatiul acestui obiect. Vor foarte multe ore de religie ....
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Oamenii in tarile civilizate au inteles ca a respecta regulilie conduce la o imbunatatire a calitatii vietii tuturor, o consecinta pozitiva verificabila in viata asta, nu in cealalta. Morala "atee" (cu toate ca mai degraba cred ca ai vrut sa zici "seculara" sau "laica") nu are nimic de zis in legatura cu existenta/inexistenta lui dzeu. Pur si simplu nu se bazeaza pe nimic religios. Daca in trecut era nevoie de perspectiva iadului pentru a explica conceptul de bine/rau, lumea a mai evoluat de atunci. Sunt convins ca o morala laica e de preferat, mai ales ca e aplicabila tuturor, indiferent de religie. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ideea ca inceperea vietii sexuale se poate face imediat dupa maturizarea sexuala tine de alegerea fiecaruia. E treaba profesorilor de educatie sexuala sa se asigure ca alegerea e una informata si responsabila. Nu tine de mine, de tine sau de oricine altcineva sa defineasca termeni gen "perversiune". Ce face un cuplu la el acasa sau in orice alt spatiu intim, e exclusiv treaba lor. Avortul chiar are de a face cu sanatatea femeii, intr-o oarecare masura. Citind ce ai scris mai sus, inclin sa cred ca tu nu vrei educatie morala pur si simplu, ci vrei educatie morala religioasa, care sa le explice oamenilor nu numai cand ar trebui sa faca sex (dupa casatorie, bineinteles), ci si cum, si mai ales cand (numai cand vor sa procreeze, evident). In incheiere, iti las un link catre cateva comentarii de pe coolgirlm unde fetite de 14, 15 ani dau sfaturi altei fetite de 11 ani referitoare la sexul anal. Sfaturi provenit din experienta first hand. Citeste un pic si poate iti vei da seama ca protagonistele acelui forum sunt departe de efectul pe care o educatie morala l-ar avea. Educatia sexuala e singurul mijloc de a minimaliza damage-ul. http://laurentiu.elenaworld.net/2009...mba-romana-18/ |
|
||||
|
||||
![]()
Aici am o mica obiectie. Te rog sa intelegi absolut in sens universal. Fiecare om este chemat sa cunoasca sa-l cunoasca pe Dumnezeu. De aceea toti avem acel "Logos spermatikos", sau ratiunea seminala care ne conduce catre Ratiunea Universala adica Dumnezeu. O definitie a omului poate fi formulata astfel: Omul este o fiinta religioasa. Nu vreau sa pic intr-un cliseu si sa incep cu povestea "inca din cele mai vechi timpuri omul s-a indreptat catre ceva mai presus de el , o fiinta superioara etc ... " . A scoate religia din scoli inseamna a-l rupe pe om de radacinile lui. Poporul roman este un neam nascut in Biserica, nascut in crestinism. Religia este singura materie din scoala din care omul poate intelege care este chemarea sa in lumea asta. Sunt foarte multe de spus.
Aproape toata civilizatia romaneasca de astazi, este fondata pe o temelie bisericeasca. Suntem ROMANI - studiem - limba romana - suntem crestini - studiem religia Daca scoatem religia hai sa scoatem si romana si sa bagam engleza .... ca sa nu discriminam minoritatile nationale. Acelasi rationament ni`l prezinti si tu ! |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nu poti pune semnul "=" intre religie si limba. Chiar trebuie sa iti spun de ce? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scoaterea Episclezei | adelin | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 14.02.2011 12:50:25 |
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.10.2010 19:56:58 |
Predarea religiei in scoli | Mirean | Biserica Ortodoxa Romana | 229 | 05.10.2010 21:46:18 |
Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 22.11.2009 23:26:44 |
|