Citat:
În prealabil postat de caminaris
O generatie dureaza 20-30 de ani (nu 70-80), adica pana la varsta la care se naste o noua generatie: un cuplu se casatoreste pe la 23 de ani sa spunem si pe la 24-26 are primul copil - atunci incepe o noua generatie. Ca medie putem considera o generatie ca fiind 25 de ani. Insa nu asta e important (cat va dura sfarsitul lumii).
Unele semne ale Apocalipsei au si aparut (dupa parerea mea): in Europa si in SUA sunt de cateva saptamani incendii de vegetatie de proportii foarte mari, virusul gripei porcine a afectat cam toate tarile si se raspandeste cu o repeziciune formidabila. Chiar alaltaieri era un reportaj la tv unde era exprimata parerea unui grup de savanti japonezi care apreciau ca, in acest ritm, pana la sfarsitul anului e posibil ca 20 la suta din populatia Japoniei sa fie afectata!
Mi-e teama ca am intrat deja in anii Apocalipsei si numai rugaciunea unor Sfinti Parinti din Sfantul Munte Athos mai ne tine in mila lui Dumnezeu. Cuviosul Paisie Aghioritul ne sfatuia sa avem o mica gradina pe la tara unde sa ne cultivam cam toate ale gurii pt ca o sa suferim si de foame (foamete la nivel planetar) in anii urmatori, care vor fi si ultimii.
|
Cat dureaza acel neam sau generatie - nu stim, doar presupunem. Sfantul Ioan Gura de Aur interpreteaza diferit acest verset de la Matei, vezi Omiliile sale.
Daca intr-adevar vom prinde sfarsitul, nu-ti pune nadejdea in gradina cu legume, ci in Dumnezeu si atat. Daca vei refuza cipul sau semnul sau pecetea oricum ar fi aceasta pe mana dreapta sau pe frunte, atunci nu vei mai putea sa-ti platesti impozitul pentru casa, utilitatile si vei fi alungat de acolo in scurt timp, hai sa zic dupa un an. Ce vei face apoi in urmatorii doi ani si jumatate de prigoana, unde vei sta, ce vei manca tu si ai tai? Gandeste-te ca vor fi timpuri de prigoana pentru cei care vor refuza sclavia de bunavoie, vor fi vanati ca si crestinii odinioara. Unde se vor ascunde? In munti si in paduri si-n pesteri, in crapaturile pamantului.
Eu am vazut majoritatea episoadelor din "Survivor man" de pe Discovery Channel (seara la 8:00). Eu vad emisiunea aceea ca lucrarea Lui Dumnezeu care vrea sa ne invete cum se poate supravietui in orice conditii cu un cutit la brau si o plosca pentru apa... Sa speram ca totusi nu vom prinde sfarsitul pentru ca ne va fi incercata credinta la modul cel mai crunt, cum n-a mai fost vreodata in istorie, si putini vor rezista pana la sfarsit. Sa speram ca se va amana pe mai incolo............