![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
In cartea Martirajul lui Policarp din 156 , Policarp a zis ca 86 de ani l-a servit pe Domnul si ca nu va huli pe Dumnezeu.Policarp a inceput sa-L serveasca pe Dumnezeu la botez, in vremea aceia Policarp avea 86 de ani(69-155).Policarp a fost discipol al lui Ioan(Evanghelistul) acelasi care a scris si Apocalipsa.Ireneu al Lionului spune ca Hristos a venit sa mantuiasca pe toti prin el, ca toti sa fie renascuti in Dumnezeu:sugari, copii,adulti ... asta in (Impotriva Ereziilor 2
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dati cateva exemple din Biblie, unde spune ca credinta parintilor ii mantuieste pana si pe copii. Caci la subiectul cu botezul pruncilor, in Biblie, m-ati lamurit. |
|
|||
|
|||
![]()
citeste Biblia , tu trebuie sa te convingi , nu eu , la fel pe fiecare thread , tu sa faci munca pentru tine , nu eu ;
Iti dau niste exemple : parintii care au venit in numele si pentru copiii lor bolnavi si pe care Iisus i-a vindecat prin parinti , sau parintii care au venit pentru copiii lor posedati , la fel si cu sutasul din Capernaum care a venit pentru sluga sa , iar sluga sa a fost salvata prin el de boala, etc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am citit-o si am gasit ceva de genul: "Fiul nu va purta nelegiurea tatalui sau, si tatal nu va purta nelegiuirea fiului sau. Neprihanirea celui neprihanit va fi peste el si rautatea celui rau va fi peste el." (Ezechiel 18:20) Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma scuzi ca intervin,insa una e sa mijlocesti pt copii, parinti, slugi (chiar Hristos ne invata sa mijlocim unii pt altii) si alta e sa consideri ca te mantuie credinta parintilor. Nicaieri in Sfanta Scriptura nu apare ideea ca cineva poate prin propria credinta sa mantuie pe altcineva. E total impotriva a ceea ce invata Hristos. Poate vrei sa te referi la faptul ca parintii pot invata copii calea credintei,si acestia la randul lor sa mearga pe aceasta cale si sa fie mantuiti. E un verset in Proverbe(22:6) care spune : "Deprinde pe tânăr cu purtarea pe care trebuie s-o aibă; chiar când va îmbătrâni nu se va abate de la ea". |
|
||||
|
||||
![]()
Din cate stiu eu, numai protestantii cred ca botezul in sine te mantuieste. La ortodocsi nu este de ajuns sa te botezi, desi bineinteles, este absolut necesar, este nevoie si de truda ta personala si ajutorul lui Dumnezeu. Pot sa aiba parintii, nasii credinta cat lumea intreaga, daca fiul sau finul nu creste in credinta, nu se mantuieste.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ortodoxia ar trebui sa schimbe din temelii invatatura despre botez (ceea ce nu se va intampla niciodata - cuvantul "reforma" este neplacut in ortodoxie). Abia dupa aceea s-ar putea face o comparatie intre botezul ortodox si cel protestant. |
|
||||
|
||||
![]()
Dar nu este vorba ca as incerca sa pun deasupra ortodoxia, ci doar am specificat un fapt incontestabil. Intreaba orice preot ortodox si iti va spune ca doar botezul nu este de ajuns pentru un om sa se mantuiasca. Pentru un copil mic, da, este de ajuns, dar nu pentru un adult. Este nevoie de respectarea poruncilor, de dragoste, de fapte bune, de pocainta, de traire in Biserica, etc. Hristos nu te obliga sa te mantuiesti. Prin Sf Botez devii membru in turma Lui, dar depinde de tine ca individ sa il urmezi, si esti mantuit numai daca la sfarsitul vietii te gasesti tot in turma Lui.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Am sa te rog sa nu mai faci tot felul de afirmatii nefondate fara dovezi , etc.Cum tot iti zic de la inceputul threadului , nu vei gasi niciunde oprirea pruncilor de la a nu fi botezati , sau lipserea lor din botez , sau nu vei vedea nici unde scris , pruncii(sugarii) sa nu fie botezati.In schimb vei vedea intregi familii botezate si toti casnicii unuia sau altuia, asta din Scriptura.In schimb Sfanta Traditie , ne spune ca inca dintru inceput s-au botezat chiar si sugari , copiii , s.a.m.d , toata faptura a fost chemata la fagaduinta mantuirii prin botez.Cum ti-am mai zis in nu stiu cate randuri trasaturile unuia din imparatia cerurilor si caracteristicile nasterii de sus , sau din nou sunt ale infantilitatii(sugarilor) si ale pruncilor, copiilor.Acestia fiind dati drept exemplu in Imparatia Cerurilor. Și fiindcă de mic copil cunoști Sfintele Scripturi, care pot să te înțelepțească spre mântuire, prin credința cea întru Hristos Iisus.(2Timotei 3:15) Am si eu o intrebare , ce se intampla daca tu ai un copil , nu il botezi si acesta moare? Unde ajunge el? Last edited by Danut7; 08.09.2009 at 14:01:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In legatura cu credinta, unde spune ca credinta trebuie neaparat sa fie precedata botezului?Sau de unde stii tu, ca copiii(sugarii) nu au credinta?Ai uitat de pruncii aceia care au strigat la intrarea Domnului in Ierusalim de au maniat si pe farisei?Sa te mai intreb ceva, ce credinta avea Pavel(Saul) cand a fost botezat? Mi se pare lipsa de respect sa numesti Botezul Ortodox fals.Incearca sa mentii tonul jos si nu uita ca esti pe un forum ortodox.Nu mergi la cineva acasa ca sa arunci cu noroi in el.Ortodoxia e de 2000 de ani. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Botezul in BOR | orthodoxia.i.thanatos | Botezul | 594 | 26.01.2010 01:33:12 |
Botezul | Hartford | Biserica Ortodoxa Romana | 34 | 30.12.2009 13:30:00 |
botezul | dulcineea | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 70 | 09.09.2008 10:17:27 |
botezul | mircea/ovidiu | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 0 | 28.08.2005 01:10:00 |
|