![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Da,pentru ca inteleg,atat cat mi-a fost permis sa pot patrunde si atat cat imi este nivelul in acest moment,care sunt regulile dupa care acest univers material si spiritual functioneaza.
Pe de alta parte,ti-am raspuns si dpdv rational si nu cred ca ma poti contrazice:suferinta celor nevinovati este datorata in mare parte si noua,pentru ca nu ne pasa cu adevarat si nu stim sa iubim.Totul este o goana pentru putere.Si,totusi,daca aceasta ar fi calea,atunci de ce nu suntem fericiti cu adevarat,de ce ne lipseste acea pace si multumire interioara reala? Pentru cei mult prea ancorati in material,totul se rezuma la palpabil,rational,dar,nici atunci cand materialul reflecta adevarul,nici atunci nu vor sa il vada. Eram curioasa,daca ai urmarit din curiozitate documentarele "What the bleep do we know" (unul a aparut in 2004 si altul in 2006,parca) si daca da,ce impresie ti-au facut. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu vorbesc in numele altor colegi de forum,vorbesc in numele meu.Nu ma consider avocatul poporului...:)
|
|
|||
|
|||
![]()
De ce sa faci numai ceea ce iti este permis? Cine hotaraste ce iti este permis? Limitele ti le stabilesti singur.
In parte, poate. Dar in cealalta parte? Daca nu existam noi, astia, avizi de putere, copilul african era fericit? Acum nu vreau sa fiu rau, insa stiinta are raspunsuri la foarte multe intrebari care in trecut au dus la tot felul de misticisme. Intre timp numarul acestor raspunsuri au crescut enorm. Intotdeauna ramin intrebari fara raspuns, si sper din toata inima sa ramina asa. Acum stiinta poate raspunde la intrebari de tipul de ce exista rau, de ce exista bine. Majoritatea intrebarilor la care doar religia avea un raspuns au fost demitizate de stiinta. De ce respingi stiinta? WTBDWK=pseudostiinta |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Orice sistem creat de Dumnezeu, are feed-back. Din pacate omul nu a fost capabil sa creeze un perpetuum mobile. Omul nu a creat nici un sistem cu feed-back. Iar Fr. Dacon spune ca cunoasterea (nu stiinta) inseamna putere...reala. Aveti vreo explicatie pentru lumina care vine la Sfantul Mormant in fiecare an? Aveti vreo explicatie pentru TELEPORTAREA realizata de sfinti (daca cunoasteti fenomenul). Religia ortodoxa nu poate avea aceleasi forme de cunoastere, aceleasi valori ca alte religii. Ar fi un nonsens. Exista unele aspecte comune, dar nu se suprapun. Cat despre minuni si documentele care le atesta, ei asta da, dovezi peste dovezi, imposibil de explicat prin stiinta. Pentru cine are minte, ochi si urechi, e limpede ca lumina zilei! Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tocmai,ca eu nu resping stiinta,in schimb consider ca ea ar trebui sa mearga mana in mana cu spiritualitatea,pentru ca nu sunt lucruri antagonice. De ce spui ca este pseudostiinta? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stiinta iti spune ca suferinta nu exista pentru ca oamenii sint rai si avizi de putere sau, mai rau, din cauza pacatului primordial. Nu contrazice stiinta vederea ta cu privire la suferinta? Pentru ca asta e pseudostiinta. Descoperirile nu se fac la televizor. Teoriile stiintifice se publica in media de specialitate pentru a putea fi dezbatute si validate de comunitatea stiintifica. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar tu ai vreo explicatie de ce aceia implicati nu cer (chiar impiedica) un studiu stiintific al fenomenelor?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciuni pentru atei. | cod_gabriel | Generalitati | 48 | 11.08.2014 07:25:49 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Pentru atei | xanixade | Teologie si Stiinta | 84 | 06.04.2011 19:24:36 |
Cuvant pentru atei | dobrin7m | Generalitati | 179 | 14.03.2011 10:03:30 |
|