![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
eu stiu ca gluma e buna dar... eu nu glumeam ci ma minunam cum de a aparut practica arderii hainelor... asha din senin... poi e voie sa deposedezi pe credincios de haina lui sau pe copil shi sa ii dai foc? mi se pare neserios sa ceri asha ceva shi o astfel de practica imi pare ca e cel putzin ciudata daca nu cumva se poate privi ca o jertfa VT cu atat mai mult cu cat vina nu-i apartzine copilului... sau cine plateste hainutza? shi mai ales cine face varsarea de sange? caci copilului nu i se ia in seama pacatul daca este prea mic si nu shtie ce face... dar sa nu-i faca altzii gresheli... ca apoi pune pe seama lui, ca el e de vina shi el a varsat... cand defapt... Last edited by vsovi; 19.08.2009 at 16:22:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum adica sa nu dormim?Ziua sa nu dormim dar noaptea?Cred ca vrei sa te referi la dormitul ziua.Doamne ajuta. |
|
|||
|
|||
![]()
dificil caz... eu cred ca, in primul rand preotul trebuia sa fie mai atent la cele sfinte, sa nu lase sa se intample asa ceva... apoi, cum s-a spus deja, nu e de gluma cu Sfanta Impartasanie... in cazul de fata, cred ca o solutie acceptabila ar fi sa mergi la preotul respectiv si sa-i spui ce s-a intamplat... daca stie si te-a lasat sa pleci asa, pacatul lui... daca nu stie, o sa gasiti impreuna o solutie, care sa repare, cat de cat, greseala facuta... inca o data, eu cred ca e mai mult pacatul preotului...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
esentialul e sa nu-l tradam pe Hristos:"nici sarutare nu-ti voi da ca iuda", si sa-l pastram cat mai mult in sufletul nostru, nu sa ne cramponam in maruntisuri.... |
|
||||
|
||||
![]()
cand luam Sfanta Impartasanie se considera ca ne sfintim. si in acel moment suntem plini de Hristos si deci mai presus de mana preotului. de aceea nu e recomandat sa o sarutam. asta nu inseamna ca e condamnabil daca o facem.
de altfel, mana preotului o sarutam nu neaparat pentru omul care este el ci pentru ca sta in altar si este toata ziua cu mainile pe cele sfinte prin aceasta sfintindu-se si el si noi putin... dupa ce luam Sfanta Impartasanie ea mai ramane in gura, printre dinti, si de aceea iar nu e recomandat o vreme sa scuipi sau sa te speli pe dinti si apoi s-o dai la canal. aceasta este motivatia cu scuipatul, inclusiv al semintelor din fructe si al boamboanelor agricole, ca nu cumva din neatentie s-o necinstim. intrebati un preot ce canon primeste daca, Doamne fereste, scapa din Sfanta Impartasanie pe jos si o sa intelegeti ca nu e de glumit cu trupul si sangele Mantuitorului... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ajutor! | zriyac | Generalitati | 18 | 16.10.2010 16:47:38 |
un mic ajutor | evelon | Rugaciuni | 4 | 29.10.2008 16:06:45 |
|