Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.09.2009, 18:12:45
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Daca pentru voi doar niste etichete puse de oamenii de stiinta conteaza pentru a aprecia studiul unui om si astea sunt singurele barometre de a percepe lumea inconjuratoare,atunci inteleg de ce il numiti sarlatan.
"Doar niste etichete". Sper ca glumesti, dar ceva imi zice ca nu. Daca mergi la farmacie si iei un medicament, nu te intereseaza ca el sa fi fost etichetat ca "safe" de oameni care chiar se pricep la asta? La fel, cand mergi pe un pod, nu mergi sperand ca a fost verificat si declarat OK de un grup de ingineri de drumuri si poduri?

Deci, pe de o parte sustii ca studiul lui Emoto e stiinta, dar nu ti se pare esential ca studiul sa fie validat si de alti oameni... de stiinta.
Si nu, etichetele puse de oamenii de stiinta nu sunt singurele barometre pentru a intelege lumea inconjuratoare, dar cred ca oamenii de stiinta au ceva de spus cand e vorba de... stiinta.

Citat:
Oricum ar fi,cred ca sunteti constienti ca descoperirea facuta de el,poate fi dovedita sau dezaprobata prin studii similare,deci,nu vad de ce si-ar bate cineva capul cu o astfel de "sarlatanie"
Exact. Si nu a fost aprobata de nimeni altcineva. Deci? Cum e cu certitudinea?

Singurul motiv pentru care "descoperirea" lui Emoto se bucura de publicitate este apetitul oamenilor pentru pseudostiinta. Si apetitul oamenilor pentru pseudostiinta vine din faptul ca o gramada de oameni nu stiu ce e aia stiinta.

Ti-am scris mai sus ca Emoto himself nu se considera om de stiinta, tu raspunzi citand biografia lui (care, din nou, nu indica faptul ca ar fi om de stiinta), dupa care scrii ce ti-am citat mai sus. Ce vrei sa zici, de fapt?

Last edited by konijiro; 09.09.2009 at 18:15:05.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvant pentru atei dobrin7m Generalitati 179 14.03.2011 10:03:30