Citat:
În prealabil postat de Antoni0
De ce te comporti ca sectantii? Numa' aia schimba Biblia si o interpreteaza cum vreau!
Asa faci si tu cu ce am scris eu!
De ce crezi ca am scris credinta cu bold?
|
Anna are dreptate, mi-am permis o gluma. O gluma cam intepacioasa si ironica, ce-i drept.
Cred, Antonio, ca te iei un pîc prea in serios cateodata. Hai sa fim mai calmi si sa vorbim mai fara patos. Inteleg ca vorbesti de lucruri care iti sunt dragi, desigur.
Mi s-a parut ca ordinea in care citezi tu lucrurile importante se potrivea un pic cu anumite alte lucruri pe care le zici pe alt fir, de aia mi-am permis aceasta gluma. Ai zis chiar tu ca esti nou in ortodoxie, si poate nu stii anumite lucruri, nu?
Nu te supara, deci.
Ce cred eu ca nu stii este ca sentimente frumoase de dragoste de tara ca ale tale au dus si duc in ortodoxie la certuri si dezbinari care sfasie trupul lui Hristos, Biserica - atunci cand au fost si sunt absolutizate, despartite de credinta, puse pe locul intai, cum faceai tu stilistic prin ordinea cuvintelor. Daca s-ar ramane doar la dragostea simpla, fireasca, de tara si cultura proprie si alte lucruri pe care le stim de la mama de acasa, ar fi foarte bine. Insa adesea se ajunge la concurenta, la lupta pen tru putere intre ortodocsi de natiuni diferite. Asta este tocmai ceea ce Hristos nu vroia, si sfantul Pavel critica in epistole.