Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.09.2009, 10:59:35
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Dadea fany un exemplu din biserica catolica : pai credeti voi ca atunci cind o femeie ramine insarcinata cu sotul ei ,pe care il iubeste si care sunt amindoi ortodoxi si au viata buna si armonioasa...stie Dumnezeu de aceasta si atunci cind o fata /fetita care ramine insarcinata prin viol sau incest nu mai stie nimic D.zeu ? Credeti voi ca una este de la D.zeu si cu incuvintarea lui iar ceaslalta nu mai este de la el si ca atare are tot dreptul omenesc sa fie omorot copilul ? In nici o situatie, dar in nici una o sarcina ,un fat ,nu se omoara ...pt. ca totul este de la D.zeu ! Sau credeti ca daca cumva D.zeu ar fi gresit lasind o copila (sau chiar si o adolescenta)la viol/incest nu ar fi omorit el insusi copilul si ar fi apelat la stiinta juridica ,morala si medicala a pmului ca un neputincios ?
Zaharia, noi nu vorbim aici de ce trebuie facut in cazul unei sarcini rezultate prin viol. Acesta este alt subiect. Noi vorbim despre ce trebuie facut atunci cand din punct de vedere medical se vede clar ca mama nu va putea purta sarcina fara sa-si piarda viata. Este cazul acelei fetite: tu care esti medic, ce spui, crezi ca ea ar fi putut sa duca la 9 ani o sarcina dubla?
Zici ca trebuie sa respectam traditia si ce zice Biserica. Ei bine, eu ziceam mai sus ca Biserica tocmai asta zice, sa se protejeze in primul rand viata mamei, care are responsabilitati (are eventual alti copii, sot, parinti, etc).
Nu am din pacate sursa, dar am citit asta.
In canoane nu stiu daca ai sa gasesti ceva despre astfel de cazuri, pt ca pe vremea cand au fost scrise nu exista medicina din ziua de azi.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Am pierdut sarcina maria_ioana789 Botezul 28 16.10.2017 19:17:53
Rugaciune pt sarcina alt_inceput Rugaciuni 6 14.01.2012 09:02:39
Despre sarcina DavidM Teologie si Stiinta 12 24.02.2010 12:40:48
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45