Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Dadea fany un exemplu din biserica catolica : pai credeti voi ca atunci cind o femeie ramine insarcinata cu sotul ei ,pe care il iubeste si care sunt amindoi ortodoxi si au viata buna si armonioasa...stie Dumnezeu de aceasta si atunci cind o fata /fetita care ramine insarcinata prin viol sau incest nu mai stie nimic D.zeu ? Credeti voi ca una este de la D.zeu si cu incuvintarea lui iar ceaslalta nu mai este de la el si ca atare are tot dreptul omenesc sa fie omorot copilul ? In nici o situatie, dar in nici una o sarcina ,un fat ,nu se omoara ...pt. ca totul este de la D.zeu ! Sau credeti ca daca cumva D.zeu ar fi gresit lasind o copila (sau chiar si o adolescenta)la viol/incest nu ar fi omorit el insusi copilul si ar fi apelat la stiinta juridica ,morala si medicala a pmului ca un neputincios ?
|
Zaharia, noi nu vorbim aici de ce trebuie facut in cazul unei sarcini rezultate prin viol. Acesta este alt subiect. Noi vorbim despre ce trebuie facut atunci cand din punct de vedere medical se vede clar ca mama nu va putea purta sarcina fara sa-si piarda viata. Este cazul acelei fetite: tu care esti medic, ce spui, crezi ca ea ar fi putut sa duca la 9 ani o sarcina dubla?
Zici ca trebuie sa respectam traditia si ce zice Biserica. Ei bine, eu ziceam mai sus ca Biserica tocmai asta zice, sa se protejeze in primul rand viata mamei, care are responsabilitati (are eventual alti copii, sot, parinti, etc).
Nu am din pacate sursa, dar am citit asta.
In canoane nu stiu daca ai sa gasesti ceva despre astfel de cazuri, pt ca pe vremea cand au fost scrise nu exista medicina din ziua de azi.