![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Copilul insa e invatat de mic ca daca nu crede in Dzeu e rau. Si ca cine nu crede in Dzeu e rau. In alta ordine de idei, ateii cred ca Dzeu nu exista, deci Hristos nu putea fi Dzeu. Aia de care vorbesti sint agnosticii. Si vorbesti probabil de agnosticii oligofreni, care nici macar nu stiu pe ce lume sint. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Am discutat despre binele si raul ateului in topicul morala crestina vs atee iar in topicul cu religia in scoli am dat exemple de pilde laice ce pot inlocui cu succes pildele ortodoxe. |
|
|||
|
|||
![]()
E o deosebire de nuanta: nu il invata sa creada numai pentru ca asa e bine ci si pentru ca altfel e un copil rau.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca ai prefera un copil rebel, nu? :)
|
|||
|
|||
![]()
In nici un caz un copil care invata doar pentru ca altfel il calca Dzeu cu masina
|
|
|||
|
|||
![]()
Albert Einstein
"Dacă oamenii sunt buni doar pentru că le e frică de pedeapsă și pentru că speră la o recompensă, atunci suntem într-o stare jalnică." |
|
|||
|
|||
![]()
Asta de unde ai mai scos-o?
|
|||
|
|||
![]()
Nu e chiar asa, dar ideea e aceeasi
Citez de pe un site unde se prezinta aberatiile din manualele de eligie: Manualul de Religie.Cultul ortodox.Clasa I, Editura Sf. Mina Iasi, autori Camelia Muha, Maria Orzetic, Elena Mocanu, aprobat de MEC cu Ordinul nr. 4177/02.07.2004, la paginile 50-51, sub titlul Faptele rele – încalcarea voii lui Dumnezeu, prezinta pentru copii imagini cu fapte considerate de autoare ca „fapte rele”: „sa nu-ti faci cruce trecînd în fata unei biserici, sa te urci în copaci, sa dormi duminica pîna la ora zece dimineata, sa te joci cu mingea în clasa sau pe strada” – fapta a carei urmare este pedeapsa divina – „te calca masina” (!). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciuni pentru atei. | cod_gabriel | Generalitati | 48 | 11.08.2014 07:25:49 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Pentru atei | xanixade | Teologie si Stiinta | 84 | 06.04.2011 19:24:36 |
Cuvant pentru atei | dobrin7m | Generalitati | 179 | 14.03.2011 10:03:30 |
|