Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.09.2009, 22:25:09
caminaris's Avatar
caminaris caminaris is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2009
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru caminaris
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annamarria Vezi mesajul
ba da, chiar, in ce priveste sufletul.Dar la mancare doar nu vrei sa tii post tot anul. Perioadele de post au semnificatie. De exemplu miercurea pentru ca atunci a fost vandut Iisus de Iuda si vinerea pentru ca atunci a fost rastignit, sau nu? nu-s sigura de miercuri. Oricum, eu tin minte o data ca eram tare mahnita pentru cineva si nu-mi venea nici sa ma gandesc la mancare...asa ca nu trebuie sa fim mai prejos cu Hristos, nu?
Miercurea se tine post ca o amintire a faptului ca Hristos a fost vandut de Iuda. Iar vinerea pentru ca a fost rastignit. Deci miercurea e ziua vanzarii iar vinerea ziua rastignirii. Duminica se tine Sfanta Liturghie si ne imbracam de sarbatoare pentru ca o consideram ziua Invierii. Aceste zile sunt importante in iconomia crestinului ca sa-si aduca aminte de Hristos-Dumnezeu care s-a rastignit pentru noi, suferind scuipaturile noastre, sudalmile noastre, torturile noastre. Si inca le mai sufera atunci cand nu facem din viata noastra biserica si din trupul nostru - templu al Sfantului Duh.
Vechi 16.09.2009, 02:39:33
adi5224 adi5224 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.01.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga Vezi mesajul
Ziua de post incepe de azi de la apusul soarelui pina poimiine la rasaritul soarelui,adica pt ziua de vineri CORECT nu se mai maninca dupa ce apune soarele joi seara SI PINA SIMBATA DIMINEATA DUPA CE RASARE SOARELE.
Daca e sa fim mai minutiosi decit este cazul, mi se pare, ca o data ce ziua liturgica incepe cu vecernia (slujba de seara), si cineva vrea sa tin post, sa zicem, vineri, atunci tine ziua de vineri, zi care incepe de la vecernia zilei de joi, si se termina la vecernia zilei de vineri, deci vineri seara de la vecernie incepe ziua de simbata si nu mai are de ce sa tina post pentru ziua de vineri.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mica intrebare despre casatorie cred_cu_adevarat Nunta 5 21.11.2012 22:35:44
O mica intrebare despre icoane cred_cu_adevarat Generalitati 194 30.03.2011 21:35:16
O mica intrebare ! Darkanian Generalitati 1 02.03.2011 22:29:30
O mica intrebare... Andragel Generalitati 11 23.02.2008 15:46:57