![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
El a fost primul care a legiferat-o, Dumnezeu n-a facut-o niciodata! |
|
|||
|
|||
![]()
tricesimusquintus
'Ce "sfanta duminica" domnule, unde scrie in evanghelii asa ceva? Ca Domnul le-a spus "pace voua" in prima zi a saptamanii, aceasta nu face ca ziua sa devina sfanta! Evreii se salutau cu "pace voua" in orice zi.' Raspuns: Acolo este scris, in cele 4 Evanghelii... iar cum se salutau evreii e una shi ce anume a daruit Hristos, Pace Voua... de la Tatal shi cu Tatal shi impreuna cu Tatal shi cu Toata Sfanta Treime impreuna cu totzi dreptzii shi sfintzii Cerului e cu totul altceva... deci vrei sa zici dumneata ca Hristos doar i-a salutat asha ca intre evrei, deci cand ei vad pe cineva intrand prin ushile inchise, crezand ca e o naluca, Domnul Hristos s-a gasit sa-i salute asha ca intre evrei... poi crezi ca Hristos practica umorul cinic? exact asha ca "unii"? tricesimusquintus: "El a fost primul care a legiferat-o, Dumnezeu n-a facut-o niciodata!" Raspuns: Hristos nu shtiu daca a legiferat-o sau nu dar sigur a Daruit-o de la Tatal celor ce se indoisera mai inainte de invierea sa, a daruit-o incepand de pe Muntele din Galileea suit fiind shi coborat de la Tatal... shi cine va crede se va boteza iar cel ce nu va crede se va osandi... deci ce era de legiferat? iar sf Apostol Constantin a dat posibilitatea prin lege ca sa nu mai fi persecutatzi in imperiu creshtinii pentru ca tzineau sfanta Duminica... Last edited by vsovi; 16.09.2009 at 15:59:12. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce sfant, ce apostol? Cum puteti sa-l numiti astfel pe un pagan descris de contemporani ca unul din marii ticalosi ai lumii? Cum poate fi apostol si sfant unul ce-si stranguleaza sotia in baie si-si ucide doi copii? Asta e o batjocura la adresa sfintilor apostoli! |
|
|||
|
|||
![]()
Subiectul acestui topic e altul. Nici macar voi adventisii nu ati tinut sabatul de la inceput si in mod corect. Vreo 9 ani l-ati tinut de vineri seara prin viziunea ,,profetesei,, voastre ca dupa acesti 9 ani sa se contrazica to printr-o ,,vadenie,, ca nu-i corect asa, ci de la 12 noaptea. Ce te minunezi ca si primii crestini au tinut sambata din obisnuinta pana la stabilirea faptului ca nu mai sunt sub Lege ci sub Har si ca trebuie sa tina ziua Domnului care i-a scos din robia cu mult mai mare a mortii si a pacatului...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cu tot respectul, vezi sa nu ajungi tu de batjocura daca-i condamni pe oameni la pieire. Oare te-ai facut judecator in locul Lui Hristos? De unde cunosti atat de bine vietile celor din secolul 4, din scrierile istoricilor?!
|
|||
|
|||
![]()
Trebuie sa iubesti adevarul ca sa recunosti ca ai gresit si ca, pana atunci, ai incalcat una din poruncile lui Dumnezeu. Eu cred ca este laudabila schimbarea pe care au facut-o primii adventisti si decizia lor de a respecta toate cele 10 Porunci.
Citat:
Este bine ca recunoasteti faptul ca primii crestini au pazit ziua a saptea. Motivatia pe care o dati este copilareasca ("din obisnuinta pana la stabilirea faptului..."). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o."- spune Cuvantul lui Dumnezeu in Facerea 2:3, Iesirea 20:11 (porunca a patra), etc. "In venerabila zi a soarelui" (ziua intaia)..." - spune paganul Constantin cel Mare, in edictul dat in anul 321. Acest fapt a fost prevazut de Cuvantul lui Dumnezeu: "Se va incumeta sa schimbe legile si vremea" (Daniel 7:25) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce rost mai are sa ne batem in trimiteri biblice? Oare n-au fost scrise destule pe forumul asta? Voi tineti sambata si noi duminica (Nimeni deci să nu vă judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, sau la sâmbete ; Fiul Omului este Domn și al sâmbetei.). O sa vedem la sfarsit care vor fi mai aproape de slava Lui Dumnezeu: ortodocsii sau ceilalti. Pana atunci, toate bune si Doamne ajuta in gasirea Adevarului.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si Constantin cel Mare putea fi iertat daca si-a marturisit pacatul schimbarii legii lui Dumnezeu. Nu stim daca a facut acest lucru. Cert este ca legea sa omeneasca a influentat o mare parte a crestinatatii. Dumnezeu sa ne ajute sa cautam adevarul in Cuvantul Sau. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
CASATORIE ALBA | nicoleta23 | Stiri, actualitati, anunturi | 79 | 05.07.2021 13:02:53 |
'CALUGARIA ALBA' | Nosam | Nunta | 65 | 03.12.2020 14:32:51 |
Calugaria alba | Angela | Calugarul | 169 | 06.01.2018 22:37:30 |
Casatoria alba | Adriana_Crestina | Nunta | 7 | 11.08.2011 21:32:25 |
|