Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.09.2009, 18:11:41
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit 'Crede si nu cerceta'

"Crede si nu cerceta".
„Cele mai grele de tine nu le cerca si cele mai tari decit tine nu le cerceta. Cele ce ti s-au poruncit tie, acestea cugeta, pentru ca nu-ti sint de treaba tie cele ascunse. Intru prisoseala lucrurilor tale nu iscodi, pentru ca mai mult decit intelegerea omului s-au aratat tie. Caci pre multi au inselat gindul lor, si in socoteala rea au lunecat cugetele lor.” (Intelepciunea lui Isus Sirah, III, 20-23)
http://www.ortodoxie.info/72/crede-s...dan-badulescu/
http://biserica.org/Publicatii/1996/NoI/17_index.html

"Daca Eu voiesc ca acesta sa ramana pana voi veni Eu, ce-ti pasa tie? Tu urmeaza Mie" - (Iisus Hristos in Sf. Evanghelie dupa Ioan 21" 22).
'Lui Petru Iisus ia zis despre Ioan: "Daca Eu voiesc ca acesta sa ramana pana voi veni Eu, ce-ti pasa tie? Tu vino dupa mine!" Prin asta Iisus a vrut sa spuna despre Ioan ca va muri de moarte buna, de batranete, asa cum s-a si intamplat, iar prin porunca [cea] catre Petru "tu vino dupa mine" a vrut sa-i spuna lui Petru ca va muri ca si El, pe cruce.'

Similar, prin analogie etc, astfel de indemnuri & mustrari etc, ar putea fi valabile si i s-ar putea aplica si lui topcat (in situatia data si in prezenta 'dezbatere'): si daca Bunul Dumnezeu a hotarat sa ofere unora vindecare intr-un anume fel sau altul, spre exemplu, in cazul respectiv, dupa ce careva (o persoana anume) a baut apa dintr-un anume izvor, ce-ti pasa tie?! Tu vezi-ti de ale tale si ia aminte la tine insuti! Mai bine roaga-L pe Dumnezeu, asemenea tatalui lunaticului din Sf. Evanghelie (de la Marcu 9, 24): "Cred, Doamne, ajuta necredintei mele"...
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Icoana nicoleta34 Arta bisericeasca in general 21 09.07.2013 20:01:16
Ce icoana e? VladCat Pictura si Sculptura Bisericeasca 4 28.04.2012 15:12:37
Omul - icoana a lui Dumnezeu, icoana - chip al omului îndumnezeit adam000 Pictura si Sculptura Bisericeasca 4 19.11.2009 13:34:52
icoana ortodoxa? maggie Pictura si Sculptura Bisericeasca 6 18.10.2008 13:19:47