Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.09.2009, 12:11:57
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Eu nu talcuiesc Biblia "dupa mintea mea", o las pe ea insasi sa faca lucrul acesta (cum se vede din postarea de mai sus).

!

Capitolul 4
1. Să ne temem, deci, ca nu cumva, câtă vreme ni se lasă făgăduința să intrăm în odihna Lui, să pară că a rămas pe urmă cineva dintre voi. 2. Pentru că și nouă ni s-a binevestit ca și acelora, dar cuvântul propovăduirii nu le-a fost lor de folos, nefiind unit cu credința la cei care l-au auzit. 3. Pe când noi, fiindcă am crezut, intrăm în odihnă, precum s-a zis: "M-am jurat întru mânia Mea: nu vor intra întru odihna Mea", măcar că lucrurile erau săvârșite de la întemeierea lumii. 4. Căci undeva, despre ziua a șaptea, a zis astfel: "Și S-a odihnit Dumnezeu în ziua a șaptea de toate lucrurile Sale". 5. Și în același loc, zice iarăși: "Nu vor intra întru odihna Mea!". 6. Deci, de vreme ce rămâne ca unii să intre în odihnă, iar aceia cărora mai dinainte li s-a binevestit, pentru nesupunerea lor, n-au intrat, 7. Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre". 8. Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă. 9. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu. 10. Pentru că cine a intrat în odihna lui Dumnezeu s-a odihnit și el de lucrurile lui, precum Dumnezeu de ale Sale. 11. Să ne silim, deci, ca să intrăm în acea odihnă, ca nimeni să nu cadă în aceeași pildă a neascultării,

Cum sa se talcuiasca Biblia pe ea insasi?! Te pomenesti ca aveti vreo Biblie ,,fermecata,, care se citeste si se talcuieste singura; doar trebuie s-o deschizi .Asta-i fatarnicie si minciuna. Dar mai si spui:
Citat:
Insa cine esti dumneata sa talcuiesti Biblia dupa mintea altuia Nu te poti increde uneori nici in ratiunea ta proprie, dar sa bagi mana in foc pentru gandirea altuia (preot sau chiar inalt teolog)
De aici se vede mandria si neascultarea voastra de cuvantul Scripturii care spune mai sus:,,
ca nimeni să nu cadă în aceeași pildă a neascultării,,. Biserica Ortodoxa a randuit ca cei care mai intai au ajuns la desavarsire cu harul lui Dumnezeu prin lepadarea de lume si asceza sa poata talcui Cuvantul Scripturii, nu oameni patimasi si plini de mandrie cum au fost Miller si sotii White si cei ce i-au urmat.
Noi de aceia facem ascultare caci arata cu viata lor ca au urmat toate poruncile Domnului, inclusiv pe cea a sfintenieei si desavarsirii dovedita cu multime de vindecari si minuni si chiar invieri din morti.

Last edited by Iustin32; 20.09.2009 at 12:14:41.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CASATORIE ALBA nicoleta23 Stiri, actualitati, anunturi 79 05.07.2021 13:02:53
'CALUGARIA ALBA' Nosam Nunta 65 03.12.2020 14:32:51
Calugaria alba Angela Calugarul 169 06.01.2018 22:37:30
Casatoria alba Adriana_Crestina Nunta 7 11.08.2011 21:32:25