Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.09.2009, 12:46:45
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Ce legatura are psihologia cu faptul ca afirmatii cu caracter general se potrivesc marei majoritati a oamenilor? Asta cand memoria functioneaza selectiv asa cum se intampla in cazul nostru.

Tocmai de aceea am intrebat sa nu vb fiecare in legea lui.
Doamne-ajuta!

Cele trei carticele de marturisiri din seria "Marturii din Tara Fagarasului" sunt pline de astfel de cazuri. Dar, ceea ce este extraordinar este faptul ca fiecare marturie este semnata si se specifica si localitatea in care poate fi gasita (daca intre timp nu a murit) persoana care povesteste. Oricine dintre voi poate merge si judeca cu propria sa minte cat adevar si cata exagerare este in cele ce acei oameni povestesc. Invitatia pe care i-am facut-o lui Topcat de a merge in zona si a verifica este valabila pentru oricine doreste sa faca acest pas. Daca, dupa ce cititi, vreti sa mergeti contactati-ma si va ajut cu tot ce pot.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Vechi 19.09.2009, 13:57:30
Senior Member

Implicit

Doamne-ajuta!

Este posibil ca in urmatoarele zile sa fac un drum in zona. Probabil ca voi mai avea cateva locuri libere in masina. Daca ai2, Topcat, Konijiro sau alte persoane vor dori sa mergem impreuna, atunci, cu tot dragul, va rog sa va considerati invitatii mei. Va voi anunta in timp util (nadajduiesc).

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Vechi 19.09.2009, 18:40:41
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Laur, acuze daca am ratat postul tau, sunt pe drum de ceva vreme si nu am timp de intrat pe forum foarte des, ai raspuns la intrebarile mele (sau comentarii, ma rog), referitoare la Pamantul plat si liliacul pasare?

Multumesc.
Vechi 19.09.2009, 20:36:02
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Sper ca nu va suparati ca sunt in engleza, dar nu am o biblie in romana pe unde sunt acum. Ma rog, am o biblie, dar nu intr-o limba pe care sa o inteleg.

Daniel 4:7-8, "I saw a tree of great height at the center of the world. It was large and strong, with its top touching the heavens, and it could be seen from the ends of the earth."

E evident ca daca Pamantul e sferic, un copac, indiferent cat de inalt, nu poate fi vazut de oriunde de pe Pamant.

(Isaiah 40:22)"There is One who is dwelling above the circle of the earth."

Circle, nu sphere.

Matthew 4:8, "The devil took him (Jesus) to a very high mountain and displayed before him all the kingdoms of the world in their magnificence...."

Singurul mod de a vedea "all the kingdoms of the world" era daca "the world" era plat.

Mai toata lumea in Evul Mediu, in Europa, credea ca Pamantul e plat. Sa va mai aduc aminte de ideea de geocentrism, preluata tot din biblie, si pentru care Bruno a fost ars pe rug? Iar Galileo a scapat la mustata?

Daca chestiile astea nu sunt in biblie, de unde vine prigoana bisericii catolice asupra celor care sustineau aceste teorii, si de ce erau catalogate drept erezii?

Biserica a acceptat ca a gresit in aceste privinte, dar doar in momentul in care dovezile contra dogmei erau covarsitoare.

Scuza cu "interpretarea gresita a bibliei" a aparut cand dovezile au aratat clar ca ce era in biblie era eronat.

O sa ziceti ca asta e biserica catolica, dar ma indoiesc ca BO ar fi fost de acord cu Galileo, daca era in locul BC. Imi aduc aminte de purtatorul de cuvant al Patriarhiei care a declarat acum vreo luna la TV ca Pamantul are 6000 de ani vechime.
Doamne-ajuta!

In continuare redau contextul din care ai decupat prima nedumerire:

5. Iar in cele din urma s-a infatisat inaintea mea Daniel, al carui nume este Beltsatar, dupa numele dumnezeului meu si care are in al Duhul Dumnezeului celui Sfant si i-am spus visul:
6. "Beltsatar, tu, mai-marele talcuitorilor de semne, tu, cel in care stiu ca locuieste Duhul lui Dumnezeu celui Sfant si ca nici o taina nu-ti este grea, ia aminte la visul pe care l-am visat si spune-mi talcuirea lui!
7. Vedenia pe care am avut-o, cand eram culcat in patul meu, a fost: "Ma uitam si iata un copac in mijlocul pamantului, inalt foarte.
8. Copacul crestea si era puternic si varful lui ajungea pana la cer si se putea vedea pana la capatul pamantului.
9. Frunzisul lui era frumos si roadele lui multe, si hrana pentru toti se afla in el. Sub el cautau umbra fiarele campului, iar in ramurile lui isi faceau cuiburi pasarile cerului si din el se hraneau toate vietuitoarele.
10. Priveam in vedenia pe care am avut-o, cand eram in patul meu si iata un inger, un sfant, se cobora din ceruri;
11. El a strigat cu glas tare si a poruncit asa: Doborati copacul si taiati-i crengile, scuturati frunzele lui si imprastiati roadele lui, ca animalele sa fuga de sub el si pasarile din frunzisul lui!
12. Iar butucul si radacinile sa ramana in pamant in legaturi de fier si de arama, in iarba campului! Din roua cerului sa fie udat si cu dobitoacele campului sa imparta iarba pamantului.
13. Inima lui sa nu mai fie inima de om, ci o inima de dobitoc sa-i fie data si sapte ani sa treaca peste el!
14. Aceasta hotarare se sprijina pe porunca ingerilor, iar porunca sfintilor este ca sa cunoasca cei vii ca Cel Preainalt stapaneste peste imparatia oamenilor, pe care o da cui vrea si poate sa ridice peste ea pe cel mai de jos dintre oameni.
15. Acesta este visul pe care l-am visat eu, regele Nabucodonosor, iar tu, Beltsatar, spune talcuirea lui, caci toti inteleptii regatului meu nu pot sa-mi faca cunoscuta talcuirea. Tu insa esti in stare, fiindca ai in tine Duhul Dumnezeului celui Sfant".
16. Atunci Daniel, al carui nume este Beltsatar, a ramas inmarmurit pentru o clipa si gandurile lui s-au tulburat. Regele a prins din nou a grai si a zis: "Beltsatar, visul si talcuirea lui sa nu te infricoseze!" Raspuns-a Beltsatar si a zis: "O, stapane, visul sa fie pentru cei ce te urasc pe tine, iar talcuirea lui pentru vrajmasii tai!
17. Copacul pe care tu l-ai vazut, mare si puternic, care cu varful ajungea pana la cer si se vedea pana la capatul pamantului,
18. Cu frunzis frumos, cu rod mult si din care se hraneau toti, sub care se adaposteau fiarele campului, iar in ramurile lui faceau cuiburi pasarile cerului,
19. Acela esti tu, o, rege, tu, care te-ai marit si te-ai facut puternic, ai crescut si ai ajuns pana la ceruri, ai stapanirea ta pana la marginea pamantului.

Acum, este clar de ce am spus ca fratia ta face comentarii comice? Este vorba de un vis. In oniric reprezentarile depasesc cu mult realul, nu-i asa?

Ca sa nu mai pierdem vremea, te rog, citeste Sfanta Scriptura. Vei vedea ca nu este scrisa exact si sec ca un cod de legi. Sensul figurat este des folosit si la o lamurire deplina a celor cuprinse in cartile ce o compun nici azi nu s-a ajuns. Cel mai bun exemplu este ultima carte, Apocalipsa.

De asemenea, in Noul Testament, Dumnezeu Cuvantul spune ca anumite fapte se intamplau sau urmau sa se petreaca si sa confirme cele anuntate de prooroci in Vechea Lege. Cand o sa te intorci sa citesti contextul in care au fost spuse acele cuvinte o sa vezi ca majoritatea sunt incluse in texte unde pot avea si alt inteles.

Apoi, sa admitem ca pamantul ar fi plat si ca Satana te-ar urca pe crenelurile unui castel. Ai putea sa vezi de acolo toate imparatiile pamantului? Stii, macar o fiinta, care sa poata vedea la peste 20.000 km?

Si, in fine, Cartea lui Isaia trebuie sa o parcurgi in cheia in care citesti un prooroc. Ceea ce ai redat sunt cuvintele conform cu vocabularul si cunostintele proorocului. Dumnezeu l-a inspirat sa prooroceasca dar inspiratia divina nu ia modificat bagajul de cuvinte pe care il detinea proorocul (desi ar fi putut sa o faca) ci i-a furnizat informatia pe care trebuia sa o transmita si care trebuia sa fie inteleasa de cei carora ii este adresata.

Iertare, te rog, pentru intarziere.

Cu tot dragul,
Doamne-ajuta!
Vechi 21.09.2009, 11:21:15
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Ce au facut sa ma convinga?Pai,pe mine chiar nu prea ma mai surprind prea tare astfel de lucruri,le gasesc absolut naturale,dar,probabil pe voi v-ar fi socat sa intalniti persoane care,desi v-au vazut pentru prima oara in viata sa va spuna lucruri despre voi pe care nici poate mama voastra nu le stie,lucruri de taina ale fiintei voastre.Sau lucruri ce aveau sa se petreaca in viitor si care s-au confirmat fiind ca atare.(Si nu vorbim de ghicit in carti,bobi sau mai stiu eu ce,ci de clarviziune pura!)
Nu am cunoscut doar o singura astfel de persoana.Printre ei exista si anumiti preoti,vazatori cu duhul,dupa cum ii numesc crestinii.
Sunt foarte multe lucruri de discutat pe astfel de teme,dar ma tem ca aici nu este neaparat locul ideal pentru astfel de detalieri.
Poti sa indici o persoana de acest tip, azi in viata, abordabila? Vrei sa facem un test impreuna?
Vechi 21.09.2009, 12:36:28
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Poti sa indici o persoana de acest tip, azi in viata, abordabila? Vrei sa facem un test impreuna?
Sunt abordabili,de catre cei care ii cauta,insa nu m-as apuca niciodata sa bat toba legat de ei sau sa le spun sa se supuna la teste.
Intelege,ca nu au nevoie sa fie testati de nimeni.
Cine crede,e liber sa o faca si sa ii caute,cine nu,vada-si de necredinta lui.
Vechi 21.09.2009, 12:40:23
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Sunt abordabili,de catre cei care ii cauta,insa nu m-as apuca niciodata sa bat toba legat de ei sau sa le spun sa se supuna la teste.
Intelege,ca nu au nevoie sa fie testati de nimeni.
Cine crede,e liber sa o faca si sa ii caute,cine nu,vada-si de necredinta lui.
De ce nu vrei sa afli daca sint intr-adevar clarvazatori sau sarlatani?
Te-ar dezamagi cumva adevarul?
Vechi 21.09.2009, 12:47:33
Senior Member

Implicit Of, frate, frate...

Citat:
Doamne-ajuta!

Citeste despre viata monahala. Un calugar cu harisme nu ar incerca sa participe la un astfel de experiment pentru ca ar fi un nonsens. Este imposibil prin definitie sa vrea asa ceva.

Doamne-ajuta!
Vechi 21.09.2009, 13:02:58
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
De ce nu vrei sa afli daca sint intr-adevar clarvazatori sau sarlatani?
Te-ar dezamagi cumva adevarul?
Tu nu intelegi ca e ridicol ce spui?Nu am ce adevar sa testez,pentru ca implicit l-am testat cand am discutat cu ei.
Inclusiv descrierea fizica a unei persoane decedate care a fost in viata ta,desi nu ai pomenit nimic despre acest aspect,cat de abil sa fii ca sarlatan sa poti sa afli aceste lucruri?
De asta spun ca este absolut ridicol sa vreau sa testez ceva ce deja am vazut si auzit cu urechile mele.
Da,printre ei am intalnit sarlatani,dar stiu sa fac deosebirea.
Ce nu intelegi tu,ca oamenii care au un anumit nivel spiritual nu ies sa bata toba in dreapta sau stanga si caracteristica lor de baza este modestia.Nu vorbim despre persoane gen mama Omida,ca sa intelegi...
Eu una nu mi-as permite niciodata sa supun pe nimeni la teste.Pentru mine sunt oameni ce trebui respectati,nu cobai.
Vechi 21.09.2009, 13:05:27
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Doamne-ajuta!

Citeste despre viata monahala. Un calugar cu harisme nu ar incerca sa participe la un astfel de experiment pentru ca ar fi un nonsens. Este imposibil prin definitie sa vrea asa ceva.

Doamne-ajuta!
Normal ca nu vrea sa participe, sint de acord. Doar ca motivele sint altele.
Dar nu trebuie sa stie ca e testat.
Singura diferenta ar fi ca am face publice rezultatele. In rest, ar fi totul natural, asa cum se desfasoara o astfel de sedinta (nu ca as stii, doar pot sa banuiesc).
As putea sa merg si eu singur si sa testez un astfel de om, dar nu ar avea vreo importanta rezultatele, ar fi considerate partinitoare. Dar va invit sa delegati un crestin in care sa aveti incredere si sa facem o incercare.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvant pentru atei dobrin7m Generalitati 179 14.03.2011 10:03:30