Citat:
În prealabil postat de danyel
Iubitul meu frate nu stiu daca m-am facut inteles
da iti dau dreptate, e bine ca un credincios sa cunoasca Sfanta Scriptura,
|
Nu este bine ci este nevoie ca un credincios sa cunoasca Sfanta Scriptura. Asta, pentru a ne feri de inselatoriile care vin din toate partile (chiar si din altare sau de la amvoane) si pentru a primi cunostinta care duce la mantuire.
"Din pruncie cunosti Sfintele Scripturi, care pot sa-ti dea intelepciunea care duce la mantuire prin Hristos Iisus. Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna." (2 Timotei 3:15-17)
Citat:
dar doar cunoasterea ei nu-l face cu nimic mai credincios, ,
|
Asa este. Cunoasterea este inutila daca nu pui in practica ceea ce cunosti. Iar punerea in practica este inutila daca nu este facuta cu dragoste (1 Corinteni cap.13).
Dar, nu trebuie sa minimalizam rolul cunoasterii. Nu suntem adepti ai sloganului "crede si nu cerceta".
Citat:
gandeste-te bunicii nostrii nu prea stiau citi, totusi aveau o credinta mult mai puternica si roditoare decat noi cei ce azi memoram versete biblice,
|
Care "noi cei de azi care memoram versete biblice"? La cine va referiti?
Iar in ceea ce priveste
credinta bunicilor... parea mai puternica in functie de conjunctura (in lumea satului nu-ti permiteai sa-ti faci de cap - te stiau toti). Dar, adevarata credinta s-a vazut cand firea omeneasca a fost rascolita. Am citit niste articole din presa anilor 1920, in care "bunicii" si-au marturisit credinta punand parul pe unii "eretici", la indemnul "preafericitilor". De asemenea, daca citi romanul "Rascoala" (inspirat din fapte reale), de Liviu Rebreanu veti gasi niste manifestari reale ale credintei: crime, violuri, etc.
Citat:
Biserica nu a ramas si nici nu trebuia sa ramana la stadiul primar,
|
"Va indemn sa luptati pentru credinta data sfintilor odata pentru totdeauna"- scria Sfantul Apostol Iuda. Ce justificare aveti pentru adaugirile aduse acelei credinte primare, pline de putere? Era cumva incompleta acea credinta? Stim noi, adaugitorii, mai mult decat Sfintii Apostoli?