Ma bucur cat de zelos esti in religia ta.Nu este rau,dar nu trebuie sa crezi ca ai dreptate intrutotul,pentru ca asta se cheama fanatism,iar despre fanatici in biblie numiti farisei stim ce parerea avea Isus.Putin conteaza cum scrii Isus cu un i sau 2 i.O vreme cu un singur I a fost folosit numele lui Hristos si de ortodocsi(mda,nu ortodoxi,m-am grabit),apoi s-a scris cu doi i.Isus cu un singur i provine din limba greaca,cu doi de i din latina("Iesus" "e" transformat in i)Asa ca nu conteaza daca e Isus sau Iisus.Normal era sa folosim denumirea ebraica.Fiecare limba pronunta diferit numele Fiului lui Dumnezeu.Asta inseamna ca englezii nu fac bine daca spun Jesus?Daca te uiti la cele mai vechi scrieri,ortodoxe chiar vei avea surpriza sa vezi scris cu un singur i.Dar discutia asta nu are rost.Citez:"Biserica catolica care(scuzati cacofonia) s-a desprins de Biserica Lui Hristos"poate ai dreptate,dar continui eu:Biserica ortodoxa care s-a desprins din Biserica Catolica...Stim istorie si nu poti nega marea schisma din 1054.Toate versetele Biblice pe care le-ai adus sunt incontestabile respectate de altfel de toate cultele(daca ai fost curios macar sa cercetezi asta),iar cat despre Matei 28:19-20,nu vad sa se zica ca Botezul sa se faca la copii(practica in ortodoxie),mai ales cum vedem in Biblie ca Ioan Botezatorul chiar ii respingea pe fatarnici de la botez.Intr-adevar Hristos poarta de grija Bisericii sale,iar Biserica a fost corupta de aemenea,dar nu se poate zice ca a fost corupta total.Au existat si oameni de buna credinta care au adus-o mai departe,pentru ca daca nu ar fi fost asa,nici cultele de mai tarziu nu aveau baza de unde sa izvoreasca.Vad ca te contrazici singur,mai inainte vorbeai de samanism,acum o intorci.Ma amuz sa vad ca atunci cand nu ai argumente,gata:esti sectar:))Vina cu argumente puternice nu cu aluzii.Dupa cate stiu Dumitru Cornilescu a fost o personalitate a lumii ortodoxe.Ma mira sa vad ca chiar cei din tabara in care a fost il acuza.Si daca ai spus ca Biblia a fost falsificata de el,vina cu dovezi nu cu argumente rostite aiurea.Spui ca religia ortodoxa este singura mantuitoare,asa zic si catolicii care ce-i drept au fost prima religie crestina si aceleasi argumente pe care le folosesti tu,le folosesc si ei in raport cu ortodocsii.
Iar cat despre ideea ta ca :"Nu există "confesiuni creștine". "Confesiunile" s-au născut din orgoliile unor fondatori de secte. Există o singură mărturie a credinței. Există o singură mărturisire a credinței și o singură Biserică".Pai acuzatii din astea ieftine se pot face si la adresa catolicismului sau ortodoxiei.Putem sa acuzam cat vrem,daca nu avem argumente sau dovezi degeaba,mai ales cand cel care acuza cred ca nu are habar sau nu este familiarizat cu ceea ce presupune partea acuzata.
NU mi-am propus sa intru in polemici.Nu iau partea nimanui.Vreau doar sa afirm inca o data:Credinta este cea care mantuieste,urmata de fapte,si nu religia.
|