Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.09.2009, 09:49:17
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Repet, nicaieri nu se spune ca curvele s-ar fi pocait, adica si-ar fi schimbat meseria. Doar fiindca au crezut au fost primite ele in rai. In fapt, se considera ca isi cistigau piinea cinstit.
De unde ai scos ideea asta?
Nu ai citit cu atentie. Se spune clar de prostituate pocaite care il urmai pe Iisus.
Vechi 25.09.2009, 09:56:51
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Se spune clar de prostituate pocaite care il urmai pe Iisus.
Asta e interpretarea pozitiva si optimista :)
Prostitutia era un pacat la acea vreme?
Reply With Quote
Vechi 25.09.2009, 10:24:41
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Adevărat vă spun că vameșii și curvele merg înaintea voastră în Împărăția lui Dumnezeu
Deci nu faptul ca au fost, sint sau vor fi curve conteaza, ci daca au credinta
Doamne-ajuta!

Sectantii au acest obicei. Desi cunosc foarte bine textele Sfintei Scripturi, desi pot interpreta textele conform cu contextul, totusi, atunci cand au o disputa ce atenteaza la justetea hotararii lor de a se rupe de "una sfanta, soborniceasca si apostoleasca biserica" nu ezita, la fel ca fariseii, sa distorsioneze chiar si imaginea Cuvantului conform cu fatarnicia lor.

Fratia ta, in acest caz, esti chiar exponentul arhiereilor si batranilor poporului evreu carora li se adresa Iisus Hristos. Poti sa consideri cuvintele ca fiind adresate (din pacate) chiar fratiei tale:

"23. Iar dupa ce a intrat in templu, s-au apropiat de El, pe cand invata, arhiereii si batranii poporului si au zis: Cu ce putere faci acestea? Si cine Ti-a dat puterea aceasta?
24. Raspunzand, Iisus le-a zis: Va voi intreba si Eu pe voi un cuvant, pe care, de Mi-l veti spune, si Eu va voi spune voua cu ce putere fac acestea:
25. Botezul lui Ioan de unde a fost? Din cer sau de la oameni? Iar ei cugetau intru sine, zicand: De vom zice: Din cer, ne va spune: De ce, dar, n-ati crezut lui?
26. Iar de vom zice: De la oameni, ne temem de popor, fiindca toti il socotesc pe Ioan de prooroc.
27. Si raspunzand ei lui Iisus, au zis: Nu stim. Zis-a lor si El: Nici Eu nu va spun cu ce putere fac acestea.
28. Dar ce vi se pare? Un om avea doi fii. Si, ducandu-se la cel dintai, i-a zis: Fiule, du-te astazi si lucreaza in via mea.
29. Iar el, raspunzand, a zis: Ma duc, Doamne, si nu s-a dus.
30. Mergand la al doilea, i-a zis tot asa; acesta, raspunzand, a zis: Nu vreau, apoi caindu-se, s-a dus.
31. Care dintr-acestia doi a facut voia Tatalui? Zis-au Lui: Cel de-al doilea. Zis-a lor Iisus: Adevarat graiesc voua ca vamesii si desfranatele merg inaintea voastra in imparatia lui Dumnezeu.
32. Caci a venit Ioan la voi in calea dreptatii si n-ati crezut in el, ci vamesii si desfranatele au crezut, iar voi ati vazut si nu v-ati cait nici dupa aceea, ca sa credeti in el." (Matei, capitolul 21)

Desi, este evident ca fratia ta poate lesne deslusi sensul cuvintelor, ca sa ducem explicatia pana la capat, sensul celor spuse de Iisus Hristos este:

Daca, voi, care cunoasteti in amanunt mostenirea lasata de Moise, rastalmaciti Adevarul dupa cum va convine, atunci sa stiti ca pana si vamesii si curvele vor intra in Imparatia lui Dumnezeu inaintea voastra.

Adica, pana si cei mai detestati oameni vor intra in Imparatia lui Dumnezeu inaintea celor care mint folosind cuvantul Domnului pentru interesele lor fatarnice.

Deci, explicatia fratiei tale este complet eronata. Vamesii si desfranatele comit pacate foarte grele, pe care, iata, chiar si in acest text Iisus le condamna vehement. Dar, pana si ei sunt iertati (sunt niste pilde si cu vamesi si cu curve), pentru ca si-au marturisit pacatul, le-a parut sincer rau pentru ce au facut si nu l-au mai repetat, spre deosebire de farisei, intelepti si chiar inalte fete bisericesti care, zilnic strambau Adevarul pentru orgolii si avantaje meschine si nu aveau nici cea mai mica remuscare.

Cu drag,
Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 25.09.2009, 10:37:51
topcat
Guest

Implicit

Desigur, aici intra pe fir interpretarea pozitiva.
Spre deosebire de sectanti, eu nu cred nici in interpretarea pozitiva nici in cea negativa
Tot ceea ce spun este ca Biblia e in cea mai mare parte interpretabila si ca nu e izvor de cunoastere, fiecare intelege ce doreste.
Reply With Quote
Vechi 25.09.2009, 10:55:29
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Implicit

Citat:
Spre deosebire de sectanti, eu nu cred nici in interpretarea pozitiva nici in cea negativa
Tot ceea ce spun este ca Biblia e in cea mai mare parte interpretabila si ca nu e izvor de cunoastere, fiecare intelege ce doreste.
Doamne-ajuta!

Complet alaturi raspunsul. Si in contradictie cu ce ai scris mai devreme.

Dar, sunt de acord cu finalul: fiecare intelege ce doreste. Din pacate, sunt perioade in viata noastra cand stim ca langa noi mai este si o parte nevazuta a acestei lumi, dar nu dorim sa constientizam acest fapt, pentru ca nu ne convine sa renuntam la un anume fel de a fi. Ne asumam cu o incredibila si inspaimantatoare iresponsabilitate un mod de viata care nu aduce decat rau, atat pentru noi cat si pentru ceilalti. Si, ca si cum nu ar fi destul, mai facem si publicitate pentru satana.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 25.09.2009, 11:08:37
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Doamne-ajuta!

Complet alaturi raspunsul. Si in contradictie cu ce ai scris mai devreme.

Dar, sunt de acord cu finalul: fiecare intelege ce doreste. Din pacate, sunt perioade in viata noastra cand stim ca langa noi mai este si o parte nevazuta a acestei lumi, dar nu dorim sa constientizam acest fapt, pentru ca nu ne convine sa renuntam la un anume fel de a fi. Ne asumam cu o incredibila si inspaimantatoare iresponsabilitate un mod de viata care nu aduce decat rau, atat pentru noi cat si pentru ceilalti. Si, ca si cum nu ar fi destul, mai facem si publicitate pentru satana.

Doamne-ajuta!
Unii sint sigur ca stiu dar habar nu am de unde.
Reply With Quote
Vechi 25.09.2009, 16:42:32
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Citat:
Repet, nicaieri nu se spune ca curvele s-ar fi pocait, adica si-ar fi schimbat meseria. Doar fiindca au crezut au fost primite ele in rai. In fapt, se considera ca isi cistigau piinea cinstit.
Asta spui tu, Topcat. Unde spune in Biblie ca acelea au ramas mai departe la viata lor in pacat? Asa-i ca nu zice? Ba dimpotriva, Iisus ii zice femeii pacatoase pe care voiau sa o ucida cu pietre: "Du-te si de acum sa nu mai pacatuiesti!" Si vamesul spune, dupa ce il intalneste pe Hristos, ca ii va despagubi impatrit pe cei pe care i-a furat (asta inseamna ca realizeaza ca a gresit, de vreme ce vrea sa se indrepte) si forumistii sigur stiu sa mai dea si alte exemple. Tu te referi la numeroasele fragmente de genul: "Credinta ta te-a mantuit!" si de aici, poate, ai tras concluzia ca doar credinta te mantuieste. Insa credinta se exprima prin fapte. Si apoi, dupa ce l-au vazut pe Hristos, tu crezi ca s-au mai intors la pacatele lor?! Pai tocmai de aceea a venit El pe pamant, sa ia asupra Lui pacatele noastre, nu s-a rastignit degeaba. Si sa stii ca exista in NT citate care condamna adulterul. Cauta, cauta, pune intrebari, ca sigur vei gasi oameni mult mai luminati decta mine care sa iti raspunda!
Vechi 25.09.2009, 16:48:17
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai, Topcat, tu ce crezi, ca Biblia o fi vreo carte de telefoane sau vreo carte de bucate? Pai nu oricine poate intelege ce e acolo, ca, daca ar fi asa, ar insemna ca toti care ar citi-o ar afla toate secretele vietii. Pune pe doi oameni sa iti povesteasca ce au inteles ei dintr-o carte si ai sa vezi ce raspunsuri diferite iti dau. Deci inseamna ca secretul nu sta doar in a citi Biblia...
Vechi 25.09.2009, 16:58:00
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Implicit

Citat:
Fireste ca Biblia e interpretabila, de aceea exista atatea biserici si secte si sectulite si miscari cresine si etc... De aceea avem la mare cinste pe Sfintii Parinti pentru ca au avut grija sa ne dea interpretari corecte.
Daca nu consideri teologia ca obiect de cunoastere, atunci iar e firesc ca Biblia sa nu fie izvor de cunoastere.
Reply With Quote
Vechi 25.09.2009, 17:00:59
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Asta e interpretarea pozitiva si optimista :)
Prostitutia era un pacat la acea vreme?
Pai daca nu era un pacat la acea vreme, de ce ar mai fi vrut sa o ucida cu pietre pe desfranata?! Deci e clar ca era pacat in fata oamenilor. Si e clar ca e si pacat in fata lui Dumnezeu, ca altfel nu ar mai fi zis. "Iertate-ti sunt pacatele", adica nu ar mai fi avut ce sa ierte... Topcat, ma asteptam din partea ta la o intrebare care sa solicite neuronii, nu la intrebari sofistice! :).

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum va petreceti timpul liber? alexdu Generalitati 7 12.01.2013 17:21:42
Ce sa facem in timpul liber? alexdu Generalitati 18 31.12.2010 07:29:41
timp liber luminita- Intrebari utilizatori 9 08.06.2010 18:59:37
Alcoolul si tutunul, droguri usoare topcat Generalitati 166 21.01.2010 10:50:01