![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Chestia asta cu rugaciunile impotriva dusmanilor poate fi cu dus si intors.De ce zic asta?Pai de exemplu eu ma rog deseori pt. disparitia tiganilor,paganilor,ereticilor,ateilor etc,dar fac asta pt. un scop nobil,pt. crearea unei planete iubite de Dumnezeu si lipsita de ticalosiile pacatosilor.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() Ei se roaga sa dispara toti, si sa ramina o noua planeta cu oameni buni( zic ei), dar nici intr-un caz un ortodox nu ar face asa ceva. |
|
|||
|
|||
![]()
Te rog frumos sa lasi jignirile,nu ma faci pe mine satanist!Probabil ca atitudinea mea fata de necredinciosi este oarecum agresiva,insa intelege si tu ca m-am saturat sa vad atatia oameni orbi in fata Adevarului!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce m-a impresionat? Pentru ca fix ca tine sunt si eu, si eu ma manii tare in sinea mea, cel putin pe moment pe oamenii care i-ai mentionat. Acum incerc sa ma temperez si chiar reusesc binisor; dar in trecut au fost si situatii in care chiar am ajuns la bataie. [ o sa mentionez doar o singura intamplare; era odata un tiganus care in metrou 2 statii a injurat non stop pe toata lumea, si cand sa coboare toti, nu prea vroia sa se dea din usa, si injura lumea care vroia sa coboare... si cand am trecut pe langa el, nu m-am putut abtine si l-am pocnit cu sete ] Dar asta a fost un mare pacat si m-a pus pe ganduri... si repet ca au mai fost si altele; desi in marea majoritate a cazurilor era doar 'ura mocnita'; Cea ce vreau eu sa-ti spun este ca NU ESTE CRESTINESTE! Te inteleg foarte bine.. candva nu demult eu incercam sa-mi caut scuze.. numeam asta 'manie ca mania lui Dumnezeu'... ce inselare si prostie gandeam! Lasa-L pe Dumnezeu sa aiba grija de ei! Ba mai mult, roaga-te sa fie bland cu ei! Dumnezeu este iubire, si ii iubeste pe toti, dar este si DREPT... si va face dreptatea pe care o ravnesc oamenii... dar Lasa-L pe Dumnezeu sa faca! Atunci cand ii vei vedea facand fel si fel de fapte, ii vei vedea injurand si blasfemiand si facand atatea si atatea lucruri, nu se poate sa nu te manii putin pe moment! Chiar este bine.. ca daca nu ai face asta atunci ai fi indiferent... dar telul crestinesc, este ca instantaneu aproape, sa ierti... mania asta 'justificata' sa-i zic, sa tina doar o clipa! Lasa-L pe Dumnezeu! Iar dupa asta, vine urmatoarea treapta.. si anume sa te rogi pentru ei. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și nu le poți intra în voie. Oricât de frumos le vorbești: orice umilință, orice fățărnicie: deopotrivă de inutile. Leneși, urăsc pe cine le cere un efort, o lene îndărătnică, violentă ca instinctul de conservare. Și nu pot bea în cârciumi, numai afară pe stradă, cu sticlele înșirate alături și puradeii roată; o niaidanofilie, un exhibiționism, o nostalgie a bâlciului; și un jind al ocării, țipetelor, poalelor date peste cap. Spurcăciunea. Dracul sordid, dracul poltron, dracul țopăitor. Cărora Coșbuc le-a găsit nume atât de potrivite și care-n infern își fac din cur o goarnă.” "Frumos" limbaj din partea unui parinte. Citat de aici.
|
||||
|
||||
![]()
Dacă m-aș gândi mai mult la Tine / Aș răbda atunci cum se cuvine / Valurile reci ale furiei / Și ispita iute a mâniei. / Eu Te uit . . .Eu uit că Tu mă rabzi, / Uit că-n raza dragostei mă scalzi, / Uit că pentru mine-ai pătimit, / Când pe Cruce fosta-ai răstâgnit. / Iartă-mă , și dă-mi , Te rog, răbdare, / Când sunt greu supus la încercare ; / Să îngădui pe fârtații mei, / Să nu-ncerc să mă răzbun pe ei. // PACEA TA, MEREU BIRUITOARE , / SĂ ÎMI FIE SCUT ȘI ALINARE . Amin !+
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De altfel el povesteste experienta lui personala, la cald, si nu cred ca e cazul sa tragem concluzii absolute despre gandirea lui din acest textulet. De rugat trebuie sa ne rugam pentru oricine, MAI ALES pentru cei mai rai. Evanghelia sta mai presus decat Steinhardt :-) de altfel, el ar fi primul care ar zice asta.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cat timp va intarzia raspunsul lui Dumnezeu la rugaciunile noastre? | teodoraianys | Rugaciuni | 26 | 21.08.2012 22:30:20 |
Rugaciunile de dimineata | dorelsilaghi | Intrebari utilizatori | 9 | 23.11.2011 11:40:59 |
Chemare la rugaciune individuala pentru conversia la credinta a dusmanilor ortodoxiei | spre_rasarit | Generalitati | 45 | 21.07.2011 01:23:02 |
Rugaciunile | Hector | Rugaciuni | 12 | 29.03.2009 21:14:05 |
Rugaciunile pt cei adormiti | danyel | Rugaciuni | 0 | 03.06.2007 21:18:43 |
|