![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Cu sudoarea fruntii o sa va dobinditi piinea" sau "Eu va dau, dar in traista nu va bag" " Bucurati-va de viata..."Inmultiti-va" cu alte cuvinte ne-a transmis clar ca viata pe care o sa o avem in aceasta lume plina de legi de tot felul va fi FOARTE grea, si nu este cazul sa ne-o ingreunam noi ARBITRAR mai mult decit trebuie. De ce oare trebuie sa sarim noi calul si sa ne AUTO_flagelam noi arbitrar fara sa fim rugati de organele SUPERIOARE? Unde scrie ca trebuie sa traiesti in asceza ca sa ajungeti la Mine?...NICAIERI! |
|
||||
|
||||
![]()
A certa si a judeca sunt 2 stari diferite. In una cauti sa salvezi, in alta cauti sa condamni.
Si zic ca "Costel" a observat f bine starea lumii actuale... Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da, din pacate a venit vremea in care albului i se zice negru, iar negrului alb, binelui rau, iar raului bine. Mereu imi spune parintele meu: "Sa te uiti la tine, si nu vei mai avea timp sa te uiti la ceilalti." Ma gandesc cum ar trebui sa fie privit Iuda. Singurul gand care imi vine in minte este: "Ar trebui privit cu mila, ca unul care s'a rupt de izvorul bucuriei si al odihnei."
|
||||
|
||||
![]()
Ca o persoana care se poate mantui daca doreste. Nu trebuie sa ramane la cadere. Ori de cate ori cadem, trebuie sa avem constiinta ca Dumnezeu are mana Sa intinsa catre noi. Nu ne ramane decat sa-L apucam de mana.
|
|
|||
|
|||
![]()
"22.Luminătorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tău curat, tot trupul tău va fi luminat.
23.Iar de va fi ochiul tău rău, tot trupul tău va fi întunecat. Deci, dacă lumina care e în tine este întuneric, dar întunericul cu cât mai mult!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este incurajator citatul parinte, insa asta presupune ca noi am lucrat deja enorm psihologic vorbind la fiinta noastra si avem capacitatile unor fiinte superioare inalt duhovnicesti sa ne aparam de asaltul celor ce intra prin "luminatorii trupului"...ceea ce nici pe departe nu este cazul majoritatii de credinciosi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dintre cei 12 Iuda era cel care tinea punga cu bani. Era un fel de administrator. Vindea si cumpara. La un moment dat si-a inchipuit ca poate sa-l vanda si pe Invatator. "Si dupa imbucatura a intrat atunci satana in el." (Ioan 13.27). Cum sa-l privesc pe cel care sta langa Dumnezeu, dar care nu aude numic din cele ce spune Invatatorul? Nu-i aude nici pe ceilalti 11. Era cu ei si cu El, dar nu auzea nimic. Inima ii era impietrita, iar gandurile lui erau departe: legau si dezlegau combinatii care sa-i satisfaca orgoliul. (Ioan 13.20-30). Azi, banul este scop si criteriu. Iuda este un personaj din ce in ce mai prezent in noi si langa noi. Te intersectezi cu el si cand te uiti in jurul tau si cand iti intorci privire inspre tine. Stai cu el la masa ii vorbesti de Dumnezeu, pare interesat, se uita la tine cu ochii larg deschisi, dar mintea lui este in alta parte. Participa la discutie din inertie, secvential. Cand crede ca ti-a acordat destul din timpul lui se ridica, se scuza politicos si pleaca in noapte, lasandu-te cu gandurile frante de usa tocmai inchisa si coplesit de... Aici se devoaleaza imaginea ta. Eu il privesc cu nadejde. Si imi propun sa ma rog pentru el. Cred ca poate sa se schimbe si cred ca daca macar isi pune in minte acest gand Dumnezeu va face restul. O sa tot cada. Important e sa nu uite sa se ridice. Si, daca mai este oricand cineva dispus sa-i intinda mana atunci cred ca Dumnezeu se bucura. Viata mi-a confirmat ca pentru cei care au mai pastrat un strop de bunatate, ramane tot o problema de nadejde, credinta, si iubire. Parintele Cleopa le topea intr-un singur cuvant: rabdare. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
||||
|
||||
![]()
Mi-a venit in minte imaginea lui Iuda din Gradina Ghetsimani. El Il saruta pe Hristos, ca sa-L dea mortii. Iar Hristos in reprezentare il binecuvinteaza. Nu raspunde raului cu rau.
Iar noi raspundem cu rautate semenilor chiar si atunci cand ea nu exista. Suntem si noi un Iuda, dar unul care nu "vinde" o persoana, ci orice persoana pe care o intalneste. E semn ca Iuda s-a "maturizat". |
|
|||
|
|||
![]()
Prototipul lui Iuda.... predispozitie pe care o avem fiecare dintre noi de a-L "vinde" pe Iisus, mantuitorul lumii.
Dupa ce o buna parte a vietii lui are contact Acela care face minuni in viata oamenilor (sunt relatate o gramada in Sfintele Evanghelii), si minuni in viata ucenicilor - schimbandu-le radical viata si trairea acesteia si conceptia asupra lumii, si viziunea de cum trebuie sa fie privit Dumnezeu; Iuda - uncenicul lui Iisus, in ciuda tuturor demonstratiilor de dragoste pe care Iisus i le arata la nivel general si la nivel indvidual(personal -acceptandu-l atata timp langa el desi stia ca avea sa-L vanda), "reuseste" sa-L lepede pe Invatatorul lui, ba chiar sa-L vinda pe pretul a 30 arginti. Acesta era pretul de cumparare a unui sclav pe vremea aceea... Ciudata algere, tragic destin.... Inteleg aici valoarea lucrurilor importante in cazul lui Iuda, ordinea acestora in viata lui. Pe ce pune pret el si ce are semnificatie pentru el ( sa nu uitam ce el tinea punga ucenicilor, si oare nu spune Evanghelia dupa Ioan ca Iuda lua din ea.) In ziua de astazi ma consider un Iuda transpus timpurilor mele. Am posibilitatea sa aleg a fi alaturi de Cel care-mi da viata, sau a nu crede ce el exista!... (a nu accepta nimic din ceea ce-mi ofera El), excluzandu-L astfel din viata mea, dandu-L la o parte pentru lucruri de nimic sau mai stiu eu ce alte lucruri vremelnice care la un moment dat le pot considera importante, mult mai importante decat ceea ce ne ofera El, datatorul vietii. Sfânta Evanghelie după Matei 16,24-27 ne spune: 24. Atunci Iisus a zis ucenicilor Săi: Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie. 25. Că cine va voi să-și scape sufletul îl va pierde; iar cine își va pierde sufletul pentru Mine îl va afla. 26. Pentru că ce-i va folosi omului, dacă va câștiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său? 27. Căci Fiul Omului va să vină întru slava Tatălui Său, cu îngerii Săi; și atunci va răsplăti fiecăruia după faptele sale. Rog pe Bunul Dumnezeu sa ne lumineze mintea sa alegem in pofida lucrurilor acestei vieti, ceea ce ne poate oferi cu mult mai de pret: viata viitoare - viata vesnica! Last edited by mrhill; 26.09.2009 at 22:58:30. Motiv: .. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
podolski_2 ®
iuda |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Crezul ortodoxului modern | Florin-Ionut | Teologie si Stiinta | 53 | 20.04.2010 16:51:46 |
Evanghelia lui Iuda | ben_gal | Iudaismul | 7 | 15.04.2010 17:43:32 |
ISTORIA ECUMENISMULUI MODERN | Pravoslavia | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 5 | 06.12.2007 11:45:07 |
Dan Puric ,un traitor modern al ortodoxiei | urzicuta | Generalitati | 18 | 10.08.2007 11:34:50 |
|