Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.09.2009, 22:41:43
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul
Sau, mai bine zis, voind si noi ceea ce voieste Dumnezeu.
Eu mai degraba as spune ca nu avem de ales decit sa ascultam ceea ce ni s-a "recomandat" de Dumnezeu in Geneza

"Cu sudoarea fruntii o sa va dobinditi piinea" sau "Eu va dau, dar in traista nu va bag"

" Bucurati-va de viata..."Inmultiti-va"

cu alte cuvinte ne-a transmis clar ca viata pe care o sa o avem in aceasta lume plina de legi de tot felul va fi FOARTE grea, si nu este cazul sa ne-o ingreunam noi ARBITRAR mai mult decit trebuie.

De ce oare trebuie sa sarim noi calul si sa ne AUTO_flagelam noi arbitrar fara sa fim rugati de organele SUPERIOARE?

Unde scrie ca trebuie sa traiesti in asceza ca sa ajungeti la Mine?...NICAIERI!
Reply With Quote
Vechi 22.09.2009, 22:55:49
marioad24's Avatar
marioad24 marioad24 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.02.2009
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru marioad24 Send a message via Skype™ to marioad24
Implicit Daca fratele tau greseste,,,,

A certa si a judeca sunt 2 stari diferite. In una cauti sa salvezi, in alta cauti sa condamni.
Si zic ca "Costel" a observat f bine starea lumii actuale...

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul
Eu nu vad deloc asa acest cuvant.
IPS Bartolomeu nu a indemnat la judecarea aproapelui, pentru ca ce a schitat el aici este un "portret", o generalizare a unui rau care se gaseste in societatea noastra sub diferite forme. Nu a aratat cu degetul, sau a numit niste persoane anume. Ci numai ne-a indemnat sa recunoastem raul specific societatii noastre, si ne-a amintit sa nu ne contaminam cu duhul acestei lumi (sau sa ne dez-contaminam). Sa nu alegem, ca Iuda, lumea, in locul lui Dumnezeu.
In al doilea rand, asa cum am zis mai sus, si cum spunea si Costel, predica m-a indemnat sa caut in mine ceva din toate acestea-sa vad, nu cumva, fara sa vad, fara sa stiu, si eu ma aseman acestui "Iuda modern". nu cumva doresc si eu lumea mai mult?
Nu este agresiv, este bland, dar are o blandete puternica. Pe mine cel putin, ma trezeste, prin cuvantul sau.
Iata aici intregul cuvant al Parintelui.
http://www.arhiepiscopia-ort-cluj.org/pastorala.htm
Reply With Quote
Vechi 22.09.2009, 23:18:53
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Anormalul devine normal, viciul devine virtute, minciuna devine adevar, furtul inteligent devine profesie onorabila. Sunt posibile si datorita noua, nu doar celor din jur. Eu vad acest articol ca pe un indemn la a tine mai mult privirea in noi, nu doar in afara noastra - catre altii. Numai asa Iuda nu va mai deveni contemporan cu altii prin mine.
Frumos spus.
Da, din pacate a venit vremea in care albului i se zice negru, iar negrului alb, binelui rau, iar raului bine.
Mereu imi spune parintele meu: "Sa te uiti la tine, si nu vei mai avea timp sa te uiti la ceilalti."

Ma gandesc cum ar trebui sa fie privit Iuda.
Singurul gand care imi vine in minte este: "Ar trebui privit cu mila, ca unul care s'a rupt de izvorul bucuriei si al odihnei."

Reply With Quote
Vechi 23.09.2009, 14:50:43
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Ca o persoana care se poate mantui daca doreste. Nu trebuie sa ramane la cadere. Ori de cate ori cadem, trebuie sa avem constiinta ca Dumnezeu are mana Sa intinsa catre noi. Nu ne ramane decat sa-L apucam de mana.
Reply With Quote
Vechi 23.09.2009, 18:47:30
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

"22.Luminătorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tău curat, tot trupul tău va fi luminat.
23.Iar de va fi ochiul tău rău, tot trupul tău va fi întunecat. Deci, dacă lumina care e în tine este întuneric, dar întunericul cu cât mai mult!"
Reply With Quote
Vechi 23.09.2009, 19:25:46
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
"22.Luminătorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tău curat, tot trupul tău va fi luminat.
23.Iar de va fi ochiul tău rău, tot trupul tău va fi întunecat. Deci, dacă lumina care e în tine este întuneric, dar întunericul cu cât mai mult!"

Este incurajator citatul parinte, insa asta presupune ca noi am lucrat deja enorm psihologic vorbind la fiinta noastra si avem capacitatile unor fiinte superioare inalt duhovnicesti sa ne aparam de asaltul celor ce intra prin "luminatorii trupului"...ceea ce nici pe departe nu este cazul majoritatii de credinciosi
Reply With Quote
Vechi 23.09.2009, 22:25:58
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Implicit Il privesc cu rabdare

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Singurul gand care imi vine in minte este: "Ar trebui privit cu mila, ca unul care s'a rupt de izvorul bucuriei si al odihnei."
Doamne-ajuta!

Dintre cei 12 Iuda era cel care tinea punga cu bani. Era un fel de administrator. Vindea si cumpara. La un moment dat si-a inchipuit ca poate sa-l vanda si pe Invatator. "Si dupa imbucatura a intrat atunci satana in el." (Ioan 13.27).

Cum sa-l privesc pe cel care sta langa Dumnezeu, dar care nu aude numic din cele ce spune Invatatorul? Nu-i aude nici pe ceilalti 11. Era cu ei si cu El, dar nu auzea nimic. Inima ii era impietrita, iar gandurile lui erau departe: legau si dezlegau combinatii care sa-i satisfaca orgoliul. (Ioan 13.20-30).

Azi, banul este scop si criteriu. Iuda este un personaj din ce in ce mai prezent in noi si langa noi. Te intersectezi cu el si cand te uiti in jurul tau si cand iti intorci privire inspre tine. Stai cu el la masa ii vorbesti de Dumnezeu, pare interesat, se uita la tine cu ochii larg deschisi, dar mintea lui este in alta parte. Participa la discutie din inertie, secvential. Cand crede ca ti-a acordat destul din timpul lui se ridica, se scuza politicos si pleaca in noapte, lasandu-te cu gandurile frante de usa tocmai inchisa si coplesit de...

Aici se devoaleaza imaginea ta. Eu il privesc cu nadejde. Si imi propun sa ma rog pentru el. Cred ca poate sa se schimbe si cred ca daca macar isi pune in minte acest gand Dumnezeu va face restul. O sa tot cada. Important e sa nu uite sa se ridice. Si, daca mai este oricand cineva dispus sa-i intinda mana atunci cred ca Dumnezeu se bucura. Viata mi-a confirmat ca pentru cei care au mai pastrat un strop de bunatate, ramane tot o problema de nadejde, credinta, si iubire. Parintele Cleopa le topea intr-un singur cuvant: rabdare.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 25.09.2009, 12:17:19
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Mi-a venit in minte imaginea lui Iuda din Gradina Ghetsimani. El Il saruta pe Hristos, ca sa-L dea mortii. Iar Hristos in reprezentare il binecuvinteaza. Nu raspunde raului cu rau.

Iar noi raspundem cu rautate semenilor chiar si atunci cand ea nu exista. Suntem si noi un Iuda, dar unul care nu "vinde" o persoana, ci orice persoana pe care o intalneste. E semn ca Iuda s-a "maturizat".

Reply With Quote
Vechi 26.09.2009, 22:54:36
mrhill mrhill is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.09.2009
Implicit Parerea mea

Prototipul lui Iuda.... predispozitie pe care o avem fiecare dintre noi de a-L "vinde" pe Iisus, mantuitorul lumii.

Dupa ce o buna parte a vietii lui are contact Acela care face minuni in viata oamenilor (sunt relatate o gramada in Sfintele Evanghelii), si minuni in viata ucenicilor - schimbandu-le radical viata si trairea acesteia si conceptia asupra lumii, si viziunea de cum trebuie sa fie privit Dumnezeu; Iuda - uncenicul lui Iisus, in ciuda tuturor demonstratiilor de dragoste pe care Iisus i le arata la nivel general si la nivel indvidual(personal -acceptandu-l atata timp langa el desi stia ca avea sa-L vanda), "reuseste" sa-L lepede pe Invatatorul lui, ba chiar sa-L vinda pe pretul a 30 arginti. Acesta era pretul de cumparare a unui sclav pe vremea aceea...

Ciudata algere, tragic destin....

Inteleg aici valoarea lucrurilor importante in cazul lui Iuda, ordinea acestora in viata lui. Pe ce pune pret el si ce are semnificatie pentru el ( sa nu uitam ce el tinea punga ucenicilor, si oare nu spune Evanghelia dupa Ioan ca Iuda lua din ea.)

In ziua de astazi ma consider un Iuda transpus timpurilor mele. Am posibilitatea sa aleg a fi alaturi de Cel care-mi da viata, sau a nu crede ce el exista!... (a nu accepta nimic din ceea ce-mi ofera El), excluzandu-L astfel din viata mea, dandu-L la o parte pentru lucruri de nimic sau mai stiu eu ce alte lucruri vremelnice care la un moment dat le pot considera importante, mult mai importante decat ceea ce ne ofera El, datatorul vietii.

Sfânta Evanghelie după Matei 16,24-27 ne spune:

24. Atunci Iisus a zis ucenicilor Săi: Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie.
25. Că cine va voi să-și scape sufletul îl va pierde; iar cine își va pierde sufletul pentru Mine îl va afla.
26. Pentru că ce-i va folosi omului, dacă va câștiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său?
27. Căci Fiul Omului va să vină întru slava Tatălui Său, cu îngerii Săi; și atunci va răsplăti fiecăruia după faptele sale.

Rog pe Bunul Dumnezeu sa ne lumineze mintea sa alegem in pofida lucrurilor acestei vieti, ceea ce ne poate oferi cu mult mai de pret: viata viitoare - viata vesnica!

Last edited by mrhill; 26.09.2009 at 22:58:30. Motiv: ..
Reply With Quote
Vechi 27.09.2009, 13:27:41
podolski_2's Avatar
podolski_2 podolski_2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2008
Locație: ”Oamenii te iarta daca faci crime. Dar nu te iarta daca esti fericit”
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Mi-a placut mult acest articol, de aceea doresc sa-l cititi si voi.

Portretul lui Iuda cel modern

"Iubitii mei fii sufletesti,

Din nefericire, Iuda nu e doar personajul unui anume moment istoric, ci si un personaj al istoriei de dupa el, multiplicat peste tot, la scara planetara, in ipostaza sarutarii care acopera tradarea.

Printre noi, cei ce beneficiem de civilizatie, de cultura, de progres stiintific, de libertate, de bunurile pamantului si de harurile cerului, printre noi se instaureaza, incetul cu incetul, un duh perfid care rastoarna valorile si perverteste limbajul. Anormalul devine normal, viciul devine virtute, minciuna devine adevar, furtul inteligent devine profesie onorabila, sodomia se cheama orientare comportamentala, cuvinte nobile precum prietenie, prieten, prietena se degradeaza in conotatii dubioase, pervertirea tineretului se intituleaza program de sanatate antiSIDA, destramarea familiei se numeste planificare familiala, crimele ingineriei genetice se fac in numele vindecarilor miraculoase, prostitutia se legitimeaza prin libertatea femeii de a face ce vrea cu propriul ei trup, proxenetismul se reclama de meditatia transcendentala, saracirea spiritului devine globalizare, invadarea unei tari se cheama razboi preventiv, terorismul isi reclama valente divine, infeudarea economica se numeste credit bancar, pomana politica devine act de caritate. Si multe altele.

Iuda se plimba nestingherit prin societate, prin istoria omenirii, dar si prin crestinatate. Isprava lui cea mai mare este aceea ca, dintr’o singura Biserica, a facut mai multe. Din mai multe a facut o puzderie. Si continua s’o faca, prin ceea ce ii este propriu: lacomie, invidie, orgoliu. Se adapteaza usor, si-a rafinat metodele. Lucreaza la lumina noptii si comunica prin unde hertiene. E un iscusit importator de religie, oferind-o concurential pe piata bunurilor de consum. Altfel, e un ecumenist convins. Cand nu lucreaza pe furis, te invita la dialog fratesc. Daca-l refuzi sau daca te aperi, te pomenesti intolerant, conservator, fundamentalist, retrograd.

Cunoaste bine Biblia, are studii universitare, vorbeste cateva limbi straine. El stie ca Iscarioteanul era unul din cei doisprezece care au ascultat si memorat invatatura lui Iisus. Daca ar fi avut curatie si talent, putea sa scrie o Evanghelie tot atat de bogata ca a lui Matei.

A scris-o postum, in cheia sarutarii perverse. Iuda e un excelent teolog, asa cum este si patronul sau din Qarantania, care Ii oferea lui Iisus citate din Scriptura.

Iuda e tot atat de zelos printre ai sai, de vreme ce instinctul dezbinarii il mobilizeaza peste tot, oriunde s’ar afla. Partenerul trebuie mai intai sedus, dominat si numai dupa aceea nimicit. Iuda isi abordeaza semenul cu gratia cobrei care, intalnind o vipera in jungla, o invita la un dans aerian, fascinant, ametitor, pe durata caruia isi calculeaza cu precizie secunda muscaturii mortale. Iuda e un maestru al crimei perfecte". (IPS Bartolomeu Anania)

podolski_2
®

• Cred ca IPS BArtolomeu Anania se referea la masoni. Masonii care s-au infiltrat in tot , si chiar in BOR.

• Si chiar daca este foarte agresiva pozitia, asa trebuie sa fie atitudinea fata de actiunile si de slugile satanei. De tot raul organizat.

• Asa a fost condamnata orice actiune sataniceasca chiar si de Mantuitorul sufletelor noastre si asa trebuie in continuare ca preotii, urmasii ai predaniei sfinte, sa lupte si sa nu ezite sa apere turma ce le-a fost data in paza.
  • In situatia asta am ajuns pt ca toti am tacut pt ca am considerat bine sa tacem atunci cand raul se produce. Toleranta fata de rau , ajuta raul sa progreseze. La ce folos smerenia daca de fapt il ajuta pe dusman sa piarda suflete ?

• Aceasta nu este rautate si este o pozitie clara , asemenea Matuitorului .

• Cand a fost vreodata Hristos inteles de lume pt agresivitatea fata de pacat? Si atunci , si preotii Lui vor fi considerati nebuni si rai, pt ca indraznesc sa vb de rau despre pacat.
  • Daca de frica nu folosesti harul preotiei si predai armele cu care trebuie sa lupti, atunci treci in randul mirenilor si lasa locul aceluia care poate lupta si apara turma lui Hristos. (cuvant impotriva preotilor care nu savarsesc Moliftele Sf. Vasile cel Mare)
Reply With Quote
Răspunde

Tags
iuda

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crezul ortodoxului modern Florin-Ionut Teologie si Stiinta 53 20.04.2010 16:51:46
Evanghelia lui Iuda ben_gal Iudaismul 7 15.04.2010 17:43:32
ISTORIA ECUMENISMULUI MODERN Pravoslavia Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 5 06.12.2007 11:45:07
Dan Puric ,un traitor modern al ortodoxiei urzicuta Generalitati 18 10.08.2007 11:34:50