![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intr-un moment de (oare cum sa-l numesc,caci nici eu nu stiu),haidem sa scriu si eu citeva rinduri vizavi de subiect,poate ma simt mai bine,dar in prealabil am citit citeva din raspunsurile postate aici.Cu credinta ca nu scriu ceva rau,emit o parere personala. Exista UN SINGUR DUMNEZEU care datorita,diferentelor de exprimare lingvistice ce apartin fiecarui popor,are diferite denumiri. '' TOTI SINT AI MEI,INDIFERENT SUB CE NUME MA CHEAMA '' Daca globul pamintesc ar putea fi pus intr-o balanta,iar in cealalta ar sta Domnul si Mintuitorul nostru CRISTOS,cele 2 balante ar fi in echilibru. EL,CRISTOS este ADEVARUL,ca atare afirmatia : EU SINT DUMNEZEU...este adevarata. S-a pomenit de Budha aici,vizavi de subiect. Budha este ADEVARUL ca urmare,desele sale referiri din timpul vietii,la intelesul ca NU ESTE DUMNEZEU...este de asemenea adevarat. Mahomed a spus CLAR ca este trimisul lui DUMNEZEU (Allah ). etc,etc,etc,etc... ACESTIA TOTI ERAU (SINT) MAI PRESUS DE INGUSTIMEA MINTII UMANE,CA ATARE......RETINETI....NU PUTEAU SA MINTA ( ei ERAU ADEVARUL). Deci ISUS CRISTOS a fost,este si va fi DUMNEZEU coborit intre oameni,intrupat de la Duhul Sfint si din Fecioara MARIA. Este simplu de inteles ca ceilalti,ce nu puteau marturisi ca sint ceia ce nu erau...functie de INVATATURILE lor,pot fi recunoscuti daca sint trimisii lui Dumnezeu intre oameni sau nu. Dupa roade pot fi cunoscuti,adica dupa invataturile lor (pilda cu roadele pomului) Invataturile noastre au TOATA PUTEREA numai daca sint puse in practica...daca intelectul este multumit cu achizitionarea informatiei necesare,fara a o transpune in practica,nu pot fi intelese (de exemplu ) cuvintele...Dumnezeu se descopera pe masura implinirii poruncilor sale. Exista in volumul '' Mari duhovnici romani despre rugaciune'' un capitol numit :TEHNICA RUGACIUNII...si trateaza pe larg rugaciunea inimii,cum se executa,etc. Citind despre ea,apare multumirea CA STI si omul crede ca este suficient..dar este ca de la cer la pamint intre A STI si A INTELEGE (a intelege=a deveni cele citite) Cele postate aici SINT credinta mea,si au prins radacini in mine,in urma intrebarii: Cum pot sa-mi maresc credinta ? (Apostolii s-au rugat pentru acest lucru)...si in urma cautarilor a aparut ceia ce am scris aici,o mica parte din ea. Totul tine de gindire...nu mai stiu in care epistolie este scris '' si sa va mai invat INCA o cale care le intrece pe toate (asa,parca corinteni).Dupa cele spuse de apostol,se pare ca sint 2: prima este DRAGOSTEA. a doua este :IMPARATIA LUI DUMNEZEU,ESTE IN VOI. Deci 1 : Dragostea. 2 Cautare interioara sau altfel spus...prima CALE se axeaza pe sentiment (in fiecare Duminica este spus in Biserica CARE sentimente) A doua pare sa fie CALEA ratiunii ( combinare a rugaciunii inimii plus sentiment...plus ritmarea respiratiei) Si inca un lucru important...Biblia graieste astfel :In chemarea in care ai fost aflat in aceia sa ramai. Deci,nu este mai bun sau mai deosebit hinduismul decit ortodoxia...sau budismul decit noi.A-ti schimba religia se aseamana celui care alearga dupa mai multi iepuri si nu prinde nici unul.Faptul ca nu ''simti'' pe Dumnezeu nu se datoreaza decit neintelegerii aplicarii corecte a invataturilor sau executarii lor. Si ma gindesc...sa postez sau sa nu postez ? Daca voi avea probleme ? si...postez...Doamne iarta-ma .......calea interioara... "Doamne, Doamne, cat te-am cautat si nu Te-am gasit! Tu erai in mine, dar eu eram in afara mea!" (Fericitul Augustin) Last edited by archanghel; 07.08.2009 at 12:22:39. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
stii ce? spune-ne din ce secta faci parte, nu de alta dar asa e corect, sa stim de la inceput in ce ape ne scaldam! Noi pe aici, majoritatea suntem ortodocsi! dumneata? |
|
||||
|
||||
![]()
Fratii mei nu va mai bateti capul cu acest nefericit,cu riscul ca ma v-a pune la colt ,atit vreau sa ii amintesc si lui si voua.Lumina Invierii vine o singura data pe an si numai de Pastele Ortodox si vine in mod miraculos revarsind peste noi ,pace ,dragoste si bucurie .E o stare Dumnezeiasca care nu se poate explica in cuvinte,probabil ca el nu a simtit niciodata aceasta stare si de aceea se exprima in acest mod nerespectuos.Tinind cont ca suntem in post ,haideti sa nu ii mai luam in seama pe acesti oameni si sa ne protejem sufletele de multele ispite pe care diavolul ni le trimite prin diversi indivizi cum e si acest rightful 8912.Dumnezeu sa ne binecuvinteze si sa ne apere de cele rele.Doamne ajuta.
Slava Tatalui si Fiului si Sfintului Duh... |
|
||||
|
||||
![]()
Cum ar putea cineva (oricine!) care in timpul vietii sale nu (prea) a tinut cont de poruncile lui Dumnezeu, nu s-a rugat,nu stie ce inseamna rugaciunea, nu intelege cat de importanta este, nu (prea) stie nici cum e cu postul, aplecare spre aproapele - si ma opresc aici, nu mai zic de altele - sa considere ca Dumnezeu, in marea Lui mila, trebuie sa-l primeasca in Rai? Pai acolo exista in primul rand rugaciune, iubire, smerenie....
Dumnezeu nu are NICI CEA MAI MICA LEGATURA cu budha, allah, zeus, zei indieni etc.Cei care se inchina lui allah sau budha (cum sunt indienii, spre ex.) cred in ceva fals - ideea conform careia toate religiile sunt bune (fals), ca fiecare detine un o parte din adevar prinde foarte bine ,din nefericire, tocmai pentru ca NU se cunoaste cu adevarat si nu se intelege ortodoxia : un dram de credinta, informarea atenta - ca sunt atatea scrieri ale Sfintilor Parinti - pot ajuta enorm : daca era adevarata reincarnarea ce rost ar mai fi avut Nasterea, Patimirea si Invierea Domnului? I s-ar fi pus omului la dispozitie ''reincarnarea '' de cate ori era nevoie ca acesta sa ''progreseze'' spiritual |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biblia este o carte care a fost scrisa de diversi autori in decurusul a mii de ani. Totusi in unanimitate ea vorbeste despre Dumnezeu Tatal, Iisus Hristos si Duhul Sfant adica Sfanta Treime. Fapt care dovedeste vesnicia lui Dumnezeu. In Biblie e relatat faptul ca la inceput omul si tot ceea ce inseamna natura a fost curat, fara de pacat. De cand a aparatul "taina pacatului" prin Diavolul pe Pamant.... vezi Facerea(Geneza) din Bibilie omul numai cunoaste notiunea de Dumnezeu sau o stie intr-un mod eronat, aberant. Astfel oamenii au pierdut in vedere menirea lor pe acest pamant. Constrans de situatia degradarii morale Dumnezeu e nevoit sa "curete" poporul universal - Pamantul - print-un potop universal(istoria il dovedeste inclusiv Discovery...). Totodata mai este dat un sambure de speranta -Legamant a existentei omului, prin urmasii lui Noe. Din nou incepe sa se extinda si sa reapara pacatul sub toate formele lui pe Pamant, omul devine rau si astfel Dumnezeu incearca sa se reprezinte printr-un om - Patriarh, fie printr-un popor - Israel, astfel incat sa reflecteze oamenilor imaginea Sa asa cum este. In Biblie, mai ales in Vechiul Testament, este relatata istoria multor popare si a zeitatilor lor, in paralel cu istoria poprului evreu care are o Lumina de dus, o speranta oamenilor. Modul acestui popor de manifestare nu este unul tocmai reusit de multe ori greseste, de multe ori se indreapta... Tot in Biblie ne este relatata faptul ca aceste popoare, care din cauza neascultarii lor si inchinarii la alte zeitati si idoli, practicarii de sodomii, orgii si alte practici ajung sa dispara de pe Pamant. citeste Deutronom si Iosua din Vechiul Testament. istoria Sodomei si a Gomorei. Poporul Israel care are si el o lumina data prin insusi sfatul Celui PreaInalt pentru popoarele din jur isi rateaza misiunea.... astel Dumnezeu se intrupeaza pe Pamant prin insusi Domnul Iisus Hristos, Domnul Domnilor. Vine ca un exemplu pentru adevarata slujire, si reprezentare a viului Dumnezeu. O manifestare suprema a dragostei prin Jertfa de la Cruce si inviere. Simbol de speranta, dragoste pentru natiunea Pamant. Inaltarea la cer a Domnului Iisus incheie lucrarea de pe Pamant a Lui dar nu si a noastra ca urmasi ai Lui. A doua venire inseamna incheierea tuturor socotelilor cu ceea ce inseamna Pacatul si urmarile lui pe natiunea Pamant! |
|
|||
|
|||
![]()
am facut o succinta prezentare(personala) a realitatii Biblice, de necontestat. Istoria insasi o dovedeste.
In aceasta lupta dintre bine si rau, care la un moment dat va avea o finalitate, si anume revenirea Domnului Iisus in slava; Diavolul stie ca are putina vreme, de aceea prin orice metoda de inselaciune religioasa sau non religioasa - a veacului (prin aparitia diverselor religii.. musulmana, hindusa, zieitatile antice) el incearca sa abata lumea de la cunoasterea adevaratului Dumnezeu. Astfel se explica aparitia atator forme.... de religie, asa zisa religie. Adevarata religie este cunosterea lui Dumnezeu. Iti recomand nu o religie, un cult, o secta, o credinta... ci studiaza personal Biblia -Vechiul Testament si Noul Testament (Sfintele Evanghelii). Ai sa vezi ca una vine sa se completeze pe cealalta, nu sa se contrazica. Vei realiza cum a fost facut omul, si unde a ajuns, dar totodata vei fi bucuros sa afli unde va ajunge!! Domnul Iisus s-a jertfit pe cruce pentru toti! Sfânta Evanghelie după Ioan capitolul 3: "14. Și după cum Moise a înălțat șarpele în pustie, așa trebuie să se înalțe Fiul Omului, 15. Ca tot cel ce crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică. 16. Căci Dumnezeu așa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică. 17. Căci n-a trimis Dumnezeu pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca să se mântuiască, prin El, lumea. 18. Cel ce crede în El nu este judecat, iar cel ce nu crede a și fost judecat, fiindcă nu a crezut în numele Celui Unuia-Născut, Fiul lui Dumnezeu. 19. Iar aceasta este judecata, că Lumina a venit în lume și oamenii au iubit întunericul mai mult decât Lumina. Căci faptele lor erau rele. 20. Că oricine face rele urăște Lumina și nu vine la Lumină, pentru ca faptele lui să nu se vădească. 21. Dar cel care lucrează adevărul vine la Lumină, ca să se arate faptele lui, că în Dumnezeu sunt săvârșite." Amin! |
|
|||
|
|||
![]()
de fapt iti recomand sa citesti intreaga Evanghelie dupa Ioan. Bunul Dumnezeu sa te calauzeasca!
http://www.bibliaortodoxa.ro/noul-testament/35/Ioan |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Adevarata Pocainta | alecsandru | Pocainta | 27 | 19.10.2011 00:57:11 |
Ortodoxia,adevarata credinta | strajeru | Despre Biserica Ortodoxa in general | 0 | 26.11.2007 02:34:21 |
Adevarata credinta | Agatha | Generalitati | 69 | 28.02.2007 23:08:35 |
|