![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
pentru noi, ortodocsii, Crucea e mult mai mult decat o forma geometrica... si icoanele sunt, cum spui matale, simple picturi. problema e ca ceea ce reprezinta ele are insemnatate pentru noi. si, in general, pe pieptul adormitilor, se pune icoana Maicii Domnului. si pe Ea, pe Nascatoarea de Dumnezeu, O marim, daca intelegi ceva din ce spun... mi-ar placea sa cred ca unii intra, din curiozitate, sa vada de ce ortodoxia este atat de minunata. insa, din pacate, sunt multi care vin doar la plezneala, sa mai faca putina basca, sa rada de niste "tipi invechiti", sa-i mai faca sa se certe intre ei, sa-i provoace... bascalia nu mai tine fratilor... chiar nu mai tine... dar voi dati-i inainte... din fericire insa pentru acesti tipi, cand viata o sa le traga suturi in gura, tot aici o sa ajunga... la mama ortodoxie. nici ei nu stiu cat de norocosi sunt ca traiesc atat de aproape. ca stau cu fundul pe closca de aur. le doresc sa afle astea cat mai curand. inainte sa moara. sufleteste. amin
"ziua zilei spune cuvant, si noaptea noptii vesteste stiinta." Last edited by axios; 27.09.2009 at 22:43:27. |
|
|||
|
|||
![]()
cand a murit bunicul meu, preotul mi-a spus ca nu e bine sa ingrop icoana cu Maica Domnului si pruncul Iisus pentru ca Iisus nu va mai fi ingropat o data ce a inviat...
asta e explicatia... cand a murit tati....acum stiut ce trebuie sa fac...eu am pastrat icoana de pe pieptul lor...am dat altele de pomana; ma rog la icoanele astea... Macar atat mi-a mai ramas si mie...icoanele de pe pieptul lor.... |
|
||||
|
||||
![]()
Noua ne-a spus preotul sa sarutam cu totii icoana de pe pieptul mortului si apoi sa o luam si sa o dam de pomana, sa nu fie ingropata. Crucea a ramas in mainile bunicii. Mi se pare minunat sa dam de pomana icoane... minunat.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cruce rosie-cruce neagra | dianadi | Diverse Sarbatori | 5 | 01.10.2016 12:26:21 |
iconita Maicii Domnului | loredana | Intamplari adevarate | 8 | 25.09.2010 14:03:34 |
cruce rosie cruce neagra | padrevicentiu | Generalitati | 1 | 07.08.2010 11:58:19 |
Orthoblog! Primul blog ortodox deschis! | isihie | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 16.06.2007 00:08:40 |
are cineva profil deschis pe mypsace.com ? | floaredecolt | Generalitati | 0 | 15.03.2007 11:07:14 |
|