![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Fericirea in viata nu este irelevanta pentru mine, si nu inseamna ca o caut si nu pot trai fara fericire = drog...inseamna doar ca ma bucur de momentele frumoase din viata pentru ca asa sunt. Citat:
Chiar nu mi-am pus problema niciodata ca as cadea intr-o adanca nesimtire in lipsa suferintei si ca numai ea ma face sa ma simt vie...dimpotriva, ma simt vie in fiecare moment al vietii mele si incerc sa multumesc pentru tot lui Dumnezeu. Last edited by AndruscaCIM; 27.09.2009 at 23:37:51. |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt iarasi de acord cu tine, Andrusca, iar citatul lui Cristi 'Jugul meu este usor' cred ca s epotriveste foarte bine cu ceea ce inteleg eu ca vrei sa spui.
In viata asta putem fi fericiti chiar daca ni se intampla lucruri dureroase, daca credem in Hristos si in inviere. Adevaratul crestin este mai ales luminos, vesel si descruntat.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
||||
|
||||
![]()
Ceea ce stiu eu din experienta mea de pana acum, este ca toti oamenii ascunsi, pesimisti, obscuri nu prea il primesc pe Dumnezeu in viata lor, nu isi gasesc rostul in lume si chiar ascund lucruri urate...lucruri pe care le afli cand te astepti mai putin si care te fac sa contientizezi ce inseamna partea urata a omului.
Oamenii senini, luminosi, buni, sociabili au o predispozitie nativa spre bine, fac bine, creaza un sentiment de bine in mediul in care traiesc, fac fapte bune si au un cuvant frumos pentru toti. Nu stiu cata dreptate am eu, dar eu una nu pot vedea chipul lui Dumnezeu in omul ascuns, ursuz si pesimist si insasi faptul ca nimeni nu ii agreaza prezenta este mai mult decat graitor. Pe mine oamenii astia ma trimit cu gandul la Cain si atat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
atunci cand alegi ai puterea de a alege partea rea din viata si nu viata confortabila traita in senilitate batranesca care duce la descompunere intelectuala si fizica. |
|
||||
|
||||
![]()
Da, si la fel optimismul = pozitivismul inseamna putere, pentru ca trebuie sa fim capabili sa vedem si frumosul din lume...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Astfel ca un bolnav de cancer este optimist, un om mizerabil este optimist, etc. sa "fi capabil sa vezi frumos in lume" este sa speri catre acea lume care nu o ai. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Lumea este frumoasa, dar este si a tot fost uratita de perceptia oamenilor si de conotatiile care ii sunt date. Lumea nu este urata si o infrumusetam noi la modul idealist..ea este chiar foarte frumoasa si uratita pe ici pe acolo de oameni. Optimismul este echivalentul pozitivismului...adik o stare naturala a omului, o multumire sufleteasca pentru darurile primite de la Dumnezeu, nu inseamna neaparat a visa la ceva nu ai ( dar cu siguranta sunt si oameni care nu au si viseaza, mi se pare normal) dar inseamna si a multumi lui Dumnezeu pentru frumosul din lume si din viata ta...deci ceva ce ai, ceva prezent. Toti oamenii, bolnavii si " mizerabilii " ( ce o mai fi insemnand si asta pentru tine) cer ajutorul lui Dumnezeu in toate si asta inseamna optimismul ( credinta in ajutorul lui Dumnezeu si in planul lui Dumnezeu cu noi). Crestinul ortodox nu poate fi altfel decat pozitiv, pentru ca stie cum vrea sa ajunga, stie ce are de facut pentru a fi bineplacut lui Dumnezeu, stie si are speranta in iertarea pacatelor si in Mantuire...si pentru toate acestea nu poate fi decat pozitiv si echilibrat in viata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca nu poti trai fara fericire asta e un drog atunci. Daca ai fi fericit atunci nu ai cautat fericirea. Pesimistii au o latura "obscura" din cauza faptului ca nu accepti lucrurile "negative" in propria constiinta. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Oastea Domnului - tendinta centrifuga? | ar14rai | Secte si culte | 69 | 05.02.2013 12:18:29 |
|